Galatasaray Angelino'nun sözleşmesindeki özel madde harekete geçirdi!

Angelino'nun sözleşmesindeki özel madde harekete geçirdi!

17.11.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Şampiyonlar Ligi ve Süper Lig'de başarı hedefleyen Galatasaray'da İspanyol sol bek Angelino ile ilgili gelişme yaşandı. Sarı-kırmızılı kulüp sözleşmedeki madde nedeniyle harekete geçti.

Angelinonun sözleşmesindeki özel madde harekete geçirdi

Galatasaray üç maçta daha oynarsa 6 milyon euroluk zorunlu satın alma opsiyonu devreye girecek olan Angelino için Leipzig ile masaya oturmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılılar, İspanyol sol beki sezon başında 1.5 milyon euro karşılığında kiralık olarak kadrosuna katmıştı. Alman kulübüyle yapılan kontrata göre şartı bağlı 6 milyon euroluk zorunlu satın alma opsiyonu bulunan sarı-kırmızılılar, Leipzig’le yeniden pazarlığa başlayacak.

Cim-Bom, 26 yaşındaki oyuncu için bu zorunlu maddenin kaldırılmasını isteyecek. Özellikle Kazımcan’ın Bayern Münih ve Hatay maçlarında sergilediği kötü performans sarı-kırmızılılarda endişe yaratırken, forma için Angelino yeniden en güçlü aday haline geldi. İspanyol oyuncunun 3 maç oynaması ile opsiyonun devreye girecek olması Galatasaray’da yetkilileri endişelendiriyordu. 

Bu riski ortadan kaldırmak isteyen sarı-kırmızılı yönetim, Leipzig ile masaya oturup yeni bir süreç başlatmayı hedefliyor. Buna göre kulüpler anlaşma sağlarsa zorunlu satın alma opsiyonu kalkacak ve yine taraflar memnun kalırsa yazın bonservis için yeni bir pazarlık süreci başlayacak. 

Haberin Devamı

Angelino, Galatasaray’dan bu sezon 2.3 milyon euro alacak. İspanyol futbolcu şimdiye kadar 17 resmi maçta forma giyerken 1 gol, 1 asiste imza attı.

EN ZORLU MARATON

Cim-Bom’u Avrupa ve lig hedefleri açısından önümüzdeki 1 ay yoğun ve zorlu bir fikstür bekliyor. Galatasaray startı milli ara sonrası 25 Kasım’da Alanya maçıyla verecek. Aslan 29 Kasım’da ise Şampiyonlar Ligi’nde evinde kritik Manchester United maçını oynayacak. 

2 Aralık’ta Pendikspor (D) ve 8 Aralık’ta Adana Demirspor maçlarına çıkacak sarı-kırmızılılar, 12 Aralık’ta Devler Ligi’nde Kopenhag’a konuk olacak. Galatasaray dönüşte 16 Aralık’ta Sivas’la deplasmanda karşılaşacak. Bu maçtan 4 gün önce Fatih Karagümrük ile puan mücadelesine çıkacak Galatasaray’ı Aralık ayının sonunda iki Fenerbahçe derbisi bekliyor. 

Ligde 24 Aralık’ta Fenerbahçe ile deplasmanda oynayacak olan Cim-Bom bu maçtan 5 gün sonra yine ezeli rakibi ile TFF Süper Kupa’da kozlarını paylaşacak.