Galatasaray Galatasaray'da Cenk Ergün geri dönüyor! 'Borcumuzu ödeyeceğiz'

Galatasaray'da Cenk Ergün geri dönüyor! 'Borcumuzu ödeyeceğiz'

13.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Galatasaray’da yeniden başkanlık koltuğuna oturan Dursun Özbek, dün lisenin “Pilav Günü”ne katıldı. Genel kurulun bu görevi vermesinin kendileri için önemli olduğunu dile getiren Özbek, “Bundan sonra borcumuzu Galatasaray’a ödeyeceğiz” diye konuştu. Galatasaray’da görevin alınmasının ardından ilk işin, iki adayın da “futbol aklı” olarak düşündüğü Cenk Ergün’ün göreve getirilmesi olacak.

Galatasarayda Cenk Ergün geri dönüyor Borcumuzu ödeyeceğiz

Galatasaray'da Dursun Özbek'in başkan seçilmesi sonrası gözler futbol yapılanmasına döndü. Sarı-kırmızılılarda Cenk Ergün'ün yeniden göreve getirilmesi için harekete geçildi. İşte detaylar...

Haberin Devamı

Seçimlerin, Galatasaray için bir şölen olduğunu dile getiren Özbek, “Arkadaşlarımla beraber Galatasaray’a hizmet etmeye geldiğimiz için mutluluk hissettik. Hizmet yaparak Galatasaray’a en büyük faydayı sağlamak için arkadaşlarımla beraber sabırsızlanıyorum. Salı günü (yarın) mazbata törenimiz var. Ondan sonra iş başındayız. Galatasaraylıları, taraftarı mutlu etmek, camiayı layık olduğu yerlere taşımak için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.

Galatasarayda Cenk Ergün geri dönüyor Borcumuzu ödeyeceğiz

3-4 NOKTA TRANSFER

Teknik Direktör Torrent ile görüşeceklerini, çünkü kendilerinin antrenörü olduğunu dile getiren Dursun Özbek, “Takımı bozmayı düşünmüyoruz. Transfer gelişmelerine bağlı olarak bazı kararlar değişebilir. Şu andaki görüşümüz 3-4 tane nokta transfer yapmak” dedi. Seçime hazırlanırken da transfer çalışmasında bulunduklarını hatırlatan Galatasaray Başkanı Özbek, “Biraz hızlı hareket etmek zorundayız. Sezon başlıyor. Görevi devraldıktan sonra gerekeni yapacağız” dedi.

Haberin Devamı

BANDOLU KARŞILAMA

Galatasaray’da yeniden başkanlık koltuğuna oturan Dursun Özbek, seçim kutlamasını geleneksel olarak devam ettirdi, Galatasaraylılar Derneği’ne gitti. İstanbul Levent’teki cemiyet lokalinde bando ile karşılanan Başkan Özbek, uzun süre kutlamaları kabul etti. Daha sonra marşlar ve şarkılarla seçim zaferinin sevincini yaşayan Özbek ve taraftarları, gecenin geç saatlerinde dernekten ayrıldı.

Galatasarayda Cenk Ergün geri dönüyor Borcumuzu ödeyeceğiz

Haberin Devamı

YETKİLENDİRME HEMEN OLACAK

Galatasaray’da yeni yönetim, hızlı hareket edecek, işe çabuk gidişecek. Sarı-kırmızılılar, yarın saat 11.00’de Divan Kurulu’ndan mazbatalarını alarak işbaşı yapacak. Başkan Dursun Özbek ve ekibi, mazbatanın ardından hemen Sportif AŞ Yönetim Kurulu’nda değişikliğe gidecek. Bu değişikliğin ardından Özbek, Türkiye Futbol Federasyonu’nun 16 Haziran’da yapılacak seçimine katılabilecek ve gerekirse delegelerini değiştirebilecek.

Haberin Devamı

İLK İCRAAT CENK ERGÜN

Cim-Bom’da seçimin bitmesinin ardından gözler bir anda futbola döndü. Galatasaray’da görevin alınmasının ardından ilk işin, iki adayın da “futbol aklı” olarak düşündüğü Cenk Ergün’ün göreve getirilmesi olacak. Futbol için işbaşı yapması planlanan Ergün’ün gelişiyle birlikte hem teknik direktör işinin hem de transferlerin bir arada götürüleceği ifade edildi. Bilindiği gibi Ergün, Fatih Terim’in gelişi sonrasında Florya ile bağları koparılmıştı.

Galatasarayda Cenk Ergün geri dönüyor Borcumuzu ödeyeceğiz

TARAFSIZ KALDI

Dursun Özbek öncesinde, Eşref Hamamcıoğlu ile birlikte hareket eden Cenk Ergün, daha sonra yazılı bir açıklama yaparak tarafsız olduğunu dile getirmişti. Ergün, “Galatasaray terbiyemin sonucu olarak, her iki değerli başkan adayımıza da aynı yakınlıkta ve aynı uzaklıkta olduğumu belirtmek isterim. Bilgi, birikim ve deneyimlerimi, gerektiği anda Galatasaray’ın menfaatleri doğrultusunda kullanacağımı ifade ederim” demişti.

Haberin Devamı

Galatasarayda Cenk Ergün geri dönüyor Borcumuzu ödeyeceğiz

'HER DALDA KUPA ZAMANI'

Başkan adayı olmasına rağmen Dursun Özbek lehine yarıştan çekilen ve yeni yönetimde başkan yardımcısı olması beklenen Metin Öztürk, “Cumhuriyetimizin 100. yılında sadece futbolda değil, her dalda kupaları kaldırma zamanı. Yaşasın Galatasaray” dedi. Öztürk, “Tam zamanı. Her şey için tam zamanı. Sarı da bizim, kırmızı da bizim. Onlar da kazansaydı, biz de kazansaydık sarılıp, öpüşecektik. Bugün de böyle oldu. Galatasaray bayramını kutluyoruz. 23 ayı Dursun Başkan’ın önderliğinde götüreceğiz” dedi.

'SORUMLULUK BÜYÜK'

Başkan Dursun Özbek’in sağ kolu olarak seçim çalışmalarını yürüten ve Sportif AŞ’de yer alacağı dile getirilen Erden Timur, seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından büyük sevinç yaşadı. Galatasaraylılar Derneği’nde, Özbek ile uzun uzun sarılan ve zaferi kutlayan Timur, “Bundan sonra sorumluluk büyük. Yapacak da çok iş var. Taraftarımızın da beklentisi büyük. İnşallah layık olabileceğiz. Çok zorlu bir süreç bekliyor. Önümüzde çok uzun bir yol var. Yapacak da çok iş var. İnşallah sportif anlamda da güzel şeyler bekliyor” diye konuştu.

Andrea Pirlo'nun Juve'ye vedası

Yazarlar