Galatasaray Galatasaray'da ikinci Dursun Özbek dönemi! Seçim sonuçları açıklandı

Galatasaray'da ikinci Dursun Özbek dönemi! Seçim sonuçları açıklandı

11.06.2022 - 21:04 | Son Güncellenme:

Galatasaray’ın yeni başkanı Dursun Özbek oldu. Özbek, toplam 2 bin 208 oy olarak başkan seçildi. Galatasaray’ın yeni başkanı Dursun Özbek, "Bu seçimde kazanan, kaybeden diye bir şey yok. Yarından itibaren hep beraberiz, kol kolayız. Hep beraber Galatasaray’ı, hepimizin, çocuklarımızın, torunlarımızın da gurur duyacağı bir hale getireceğiz” dedi.

Galatasarayda ikinci Dursun Özbek dönemi Seçim sonuçları açıklandı

Galatasaray Spor Kulübü'nde Dursun Özbek ile Eşref Hamamcıoğlu'nun 39'uncu başkanlık için yarıştığı olağanüstü seçimli genel kurul sona erdi. Galatasaray Kulübü'nden yapılan açıklamada toplam 4 bin 459 oy kullanıldığı belirtildi. Sarı-kırmızılı takımda Eşref Hamamcıoğlu ile Dursun Özbek'in yarıştığı seçimde Dursun Özbek başkan seçildi.

Haberin Devamı

İLK SANDIK DURSUN ÖZBEK'İN

Açıklan ilk sandıkta Dursun Özbek önde çıktı. İlk sandıkta Dursun Özbek 97, Eşref Hamamcıoğlu 76 oy aldı. Dursun Özbek’in oy kullandığı ikinci sandıkta ise Hamamcıoğlu’na daha fazla oy geldi. İki numaralı sandıkta Eşref Hamamcıoğlu 113, Dursun Özbek 107 oy aldı. Hamamcıoğlu’nun oy kullandığı üçüncü sandıkta da Eşref Hamamcıoğlu 98, Dursun Özbek 92 oy elde etti.

İLK 10 SANDIKTAN HAMAMCIOĞLU ÇIKTI

Açılan ilk 10 sandık sonucunda başkan adaylarından Eşref Hamamcıoğlu, en çok oyu olan isim oldu. 10 sandık sonucunda Eşref Hamamcıoğlu 973 oy toplarken, Dursun Özbek, 826 oyda kaldı. İlk 10 sandıkta Hamamcıoğlu 7, Özbek de 3 sandıkta en fazla oy alan isim oldu.

DURSUN ÖZBEK 22. SANDIKTA ÖNE GEÇTİ

Haberin Devamı

Açılan 17. sandık ile beraber oy sayısını arttıran Dursun Özbek, 22. sandık sonucunda öne geçti. 22. sandıkta Dursun Özbek’e 94, Eşref Hamamcıoğlu’na 76 oy çıktı ve Özbek toplamda 1935’e 1924 yaptı.

Açıklanan oylar sonucunda beyaz oylarla birlikte toplamda 2 bin 208 oy alan Dursun Özbek, sarı-kırmızılıların yeni başkanı seçildi. Eşref Hamamcıoğlu da toplam 2 bin 73 oy aldı.

Haberin Devamı

"YAŞASIN GALATASARAY"

Galatasaray Olağan Seçim Genel Kurulu, Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’nda gerçekleşti. Galatasaray’ın yeni başkanı Dursun Özbek oldu. Özbek toplam 2208 oy olarak başkan seçildi. Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından kürsüye çıkan Özbek, açıklamalarda bulundu.

Seçimlerin Galatasaray’ın demokrasi şöleni olduğunu söyleyen Dursun Özbek, "Bugün de böyle oldu. Harika bir gündü, herkes el ele, kol kolaydı. Bugün burada Galatasaray’ın geleceği için irade gösteren tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun. Bu yola benimle beraber çıkan tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar. Bu süreçte yanımda olan eşim ve kardeşime, tüm aileme teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar. Eşref kardeşime de ve ekibine de çok teşekkür ediyorum. Gerçekten çok kibar bir yarış oldu. Sağ olsunlar, var olsunlar. Yarın bambaşka bir gün. Yarın hep beraber, hep birlikte olmanın zamanı geldi. Size vaadim var Galatasaraylılar; Galatasaray’a sevgi iklimi getirmeye çalışacağız arkadaşlarımla beraber. Galatasaray’a barışı getirmek istiyorum. Artış barışın zamanı geldi. Bu seçimde kazanan, kaybeden diye bir şey yok. Yarından itibaren hep beraberiz, kol kolayız. Galatasaray’ı güzel günlere taşımak için el ele, sırt sırta vermeye hazır mıyız sevgili arkadaşlar? Hep beraber Galatasaray’ı, hepimizin, çocuklarımızın, torunlarımızın da gurur duyacağı bir hale getireceğiz. Yaşasın Galatasaray" diye konuştu.

Haberin Devamı

Galatasarayda ikinci Dursun Özbek dönemi Seçim sonuçları açıklandı

Haberin Devamı

DİVAN KURULU'NA KADIN BAŞKAN

Galatasaray Kulübü'nde seçimli olağanüstü genel kurulda Divan Kurulu Başkanı Asena Yılmazkaya Dinçbaylı seçildi. Asena Yılmazkaya Dinçbaylı'nın ardından Divan Kurulu üyeleri belirlendi.

Galatasarayda ikinci Dursun Özbek dönemi Seçim sonuçları açıklandı

BURAK ELMAS'TAN TEŞEKKÜR KONUŞMASI

Galatasaray Kulübü'nde görevi sona eren Burak Elmas seçim öncesi konuştu. Burak Elmas, "Bizler bugün son genel kurulumuzu yapıyoruz. Onun için izninizle çok kısa bir teşekkür etmek istiyorum. İlk önce aileme bu zorlu dönemde sonuna kadar yanımda oldukları için, çok kıymetli ekip arkadaşlarıma, onlarla çalışma şevkini bana bahşettikleri için; bu zor günlerde son ana kadar gönlünü Galatasaray'a verenlere teşekkür etmek istiyorum. Seçime katılan iki başkan adayına başarılar diliyorum. Umarım bu Galatasaray yolculuğunda çok daha başarılı olurlar. Tekrar ellerini taşın altına koydukları için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Galatasarayda ikinci Dursun Özbek dönemi Seçim sonuçları açıklandı

22 SANDIK TOPLAMI

Dursun Özbek: 1935
Eşref Hamamcıoğlu: 1924

1. SANDIK SONUCU

Dursun Özbek: 97
Eşref Hamamcıoğlu: 76

2. SANDIK SONUCU

Dursun Özbek: 107
Eşref Hamamcıoğlu: 113

3. SANDIK SONUCU

Dursun Özbek: 92
Eşref Hamamcıoğlu: 98

4. SANDIK SONUCU

Dursun Özbek: 86
Eşref Hamamcıoğlu: 106

5. SANDIK SONUCU

Dursun Özbek: 63
Eşref Hamamcıoğlu: 122

6. SANDIK SONUCU

Dursun Özbek: 71
Eşref Hamamcıoğlu: 121

7. SANDIK SONUCU

Dursun Özbek: 80
Eşref Hamamcıoğlu: 95

8. SANDIK SONUCU

Dursun Özbek: 91
Eşref Hamamcıoğlu: 85

Galatasarayda ikinci Dursun Özbek dönemi Seçim sonuçları açıklandı

9. SANDIK SONUCU

Dursun Özbek: 65
Eşref Hamamcıoğlu: 64

10. SANDIK SONUCU

Dursun Özbek: 74
Eşref Hamamcıoğlu: 93

11. SANDIK SONUCU

Dursun Özbek: 81
Eşref Hamamcıoğlu: 70

12. SANDIK SONUCU

Dursun Özbek: 84
Eşref Hamamcıoğlu: 98

13. SANDIK SONUCU

Dursun Özbek: 87
Eşref Hamamcıoğlu: 87

Galatasarayda ikinci Dursun Özbek dönemi Seçim sonuçları açıklandı

14. SANDIK SONUCU

Dursun Özbek: 79
Eşref Hamamcıoğlu: 75

15. SANDIK SONUCU

Dursun Özbek: 92
Eşref Hamamcıoğlu: 60

16. SANDIK SONUCU

Dursun Özbek: 79
Eşref Hamamcıoğlu: 81

17. SANDIK SONUCU

Dursun Özbek: 82
Eşref Hamamcıoğlu: 74

18. SANDIK SONUCU

Dursun Özbek: 94
Eşref Hamamcıoğlu: 80

19. SANDIK SONUCU

Dursun Özbek: 103
Eşref Hamamcıoğlu: 92

20. SANDIK SONUCU

Dursun Özbek: 134
Eşref Hamamcıoğlu: 79

21. SANDIK SONUCU

Dursun Özbek: 100
Eşref Hamamcıoğlu: 79

22. SANDIK SONUCU

Dursun Özbek: 94
Eşref Hamamcıoğlu: 76

23. SANDIK SONUCU

Dursun Özbek: 94
Eşref Hamamcıoğlu: 76

24. SANDIK SONUCU

Dursun Özbek: 155
Eşref Hamamcıoğlu: 59

DURSUN ÖZBEK ÖNCE KULLANDI

Sarı-kırmızılı takımda başkan adayı Dursun Özbek 2 numaralı sandıkta oyunu kullandı. 11.18'de oyunu kullanan Dursun Özbek, "Galatasaray'a hayırlı olmasını diliyorum. Sonuçta Galatasaray kazanacak. Galatasaray için güzel günler yakında" dedi.

Galatasarayda ikinci Dursun Özbek dönemi Seçim sonuçları açıklandı

TANJU ÇOLAK'TAN OLAY SÖZLER

Galatasaray'da oy kullanan isimler arasında Tanju Çolak da yer aldı. Sarı-kırmızılı takımın eski futbolcusu Galatasaray Televizyonu'nda yaptığı konuşmada, "Fenerbahçe'ye ağlayarak gittim, gitmemek için direndim. Fenerbahçe de bile 'Ben Galatasaraylıyım, işinize gelirse' dedim. Hiç kimse konuşmasın. Ben böyle bir Galatasaraylıyım. Kimse hava yapmasın" ifadelerini kullandı.

HAMAMCIOĞLU: BEKLENTİMİZ BÜYÜK

Galatasaray Kulübü'nde bir diğer başkan adayı Eşref Hamamcıoğlu, 11.33'te 3 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Eşref Hamamcıoğlu basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Çok önemli bir seçim süreci yaşıyoruz. Galatasaraylılar için tarihi bir gün. Galatasaraylılar destek verecekler, karar verecekler. Bu yarışımız Galatasaray'a yakışan bir şekilde seyretti. Beklentimiz büyük. Bize olan güveni üyelerimiz okul bahçesinde, koridorlarda gösteriyor" diye konuştu.

Galatasarayda ikinci Dursun Özbek dönemi Seçim sonuçları açıklandı

ERDEN TİMUR: EN ÖNEMLİ ŞEY KATILIM

Galatasaray Kulübü'nde başkan adayı Dursun Özbek'in ekibinde yer alan Erden Timur basın mensuplarına konuştu. Erden Timur seçime yoğun katılım olmasından dolayı mutluluk duyduğunu belirtti ve "Katılımın yoğun olması şu ana kadar çok güzel. Kime oy verirlerse versinler en önemli şey katılım. 25 milyon insanın sorumluluğu üzerinde... Demokrasi şöleni olması çok güzel. İnşallah hak eden kazanır. Çabayı gösterdikten sonra sonucunu beklememesi lazım. Tabii ki insan sonucu bekler. Şöyle bir söz vardır, zaferden çok sefer önemlidir. Mesele çaba ve o çabayı sonuna kadar vermek. Sonunda da ne olursa olur zaten. Dünyayı tek kurturacak şey sevgi. Galatasaray önemli ama toplum daha önemli. Toplum olmazsa Galatasaray olmaz. Sevgi lisanını korumak için ne yapılır? Yanlışlara tepki verili" açıklamasını yaptı.

Galatasarayda ikinci Dursun Özbek dönemi Seçim sonuçları açıklandı

'HİÇ HEYECANLI DEĞİLİM'

Galatasaray Kulübü'nün eski başkanı ve camianın önde gelen isimlerinden Faruk Süren, "Hiç heyecanlı değilim. Seçim oluyor. Bence üzücü bir süre geçti 26 Mart'tan bu zamana kadar. Pek bize yakışan oluşumlar olmadı ama seçime geldik. İki adayımız var. Hayırlı, uğurlu olsun. Kalabalık bir ortam var. Birçok gayrimenkul projeleri gördük ama sportif faaliyetlerin nasıl gelişeceğiyle ilgili bir şey duymadık. İnşallah seçilen başkan sportif başarılara odaklanır" dedi.

OY VERME İŞLEMİ SONA ERDİ

Sarı-kırmızılı takımda Dursun Özbek ve Eşref Hamamcıoğlu'nun yarıştığı seçimde oy kullanma işlemi 15.02 itibariyle sona erdi. Galatasaray Spor Kulübü'nün 39'uncu başkanı oy sayım işleminin bitmesinin ardından belli olacak.

Galatasarayda ikinci Dursun Özbek dönemi Seçim sonuçları açıklandı

Galatasarayda ikinci Dursun Özbek dönemi Seçim sonuçları açıklandı

DURSUN ÖZBEK'İN YÖNETİM KURULU

Asil: Metin Öztürk, Niyazi Yelkencioğlu, Bora İsmail Bahçetepe, Rıza Tevfik Morova, Eray Yazgan, Levent Yaz, Cemal Özgörkey, İsmail Sarıkaya, Mehmet Cibara, Dikran Gülmezgil.

Yedek: Can Natan, Emir Aral, Cansu Ak, Tanur Lara Yılmaz, Cem Soylu.

EŞREF HAMAMCIOĞLU'NUN YÖNETİM KURULU

Asil: Osman Kocaman, Murat Özer, Boğaç Göncü, Sadık Burçin Tunçel, Mehmet Emre Mısırlı, Levent Apaydın, Nizam Hışım, Cevat Genç, Utku Dönmez, Murat Karaman.

Yedek: Ender Merter, Abdullah Metin Tutçuoğlu, Namık Kemal Martı, Suat Sarı, Kaan Artukoğlu.

Galatasarayda ikinci Dursun Özbek dönemi Seçim sonuçları açıklandı