Galatasaray Galatasaray'da Konyaspor mağlubiyetinin sebepleri belli oldu! Icardi ve Torreira gerçeği

Galatasaray'da Konyaspor mağlubiyetinin sebepleri belli oldu! Icardi ve Torreira gerçeği

19.03.2023 - 10:38 | Son Güncellenme:

Konyaspor deplasmanından 2-1'lik mağlubiyetle eli boş dönen lider Galatasaray’da beklenmeyen neticeyi getiren faktörler belli oldu.

Galatasarayda Konyaspor mağlubiyetinin sebepleri belli oldu Icardi ve Torreira gerçeği

Lider Galatasaray, Konyaspor deplasmanında kaybetti ancak bu sonuç bir yenilgiden daha fazla hissedildi. Sarı-kırmızılı takımın oynadığı futbol, oyuncu tercihleri ve hakem kararları camiada tartışmalara beraberinde getirdi. İşte detaylar...

Haberin Devamı

‘Sakin ol, takıma güven’

Konyaspor yenilgisi Galatasaray’da hayal kırıklığı yaratırken, resmi hesaplardan özel bir paylaşım yapıldı. Sarı-kırmızılıların mesajında, “Sakin ol, takıma güven” ifadeleri yer aldı. Galatasaray, paylaşımında takımın ve teknik direktör Okan Buruk’un fotoğrafını kullanırken, hasthag olarak da “Sen Şampiyon Olacaksın” ifadesini yazdı.

‘Aynı inançla devam’

Galatasaray savunmasının başarılı isimlerinden Abdülkerim Bardakçı, sosyal medyadan bir paylaşım yaptı. 28 yaşındaki futbolcu, “Beklemediğimiz bir sonuç aldığımız için çok üzgünüz. Her zaman arkamızda olan Büyük Galatasaray taraftarına teşekkürler. Aynı inanç ve hırsla mücadeleye devam” ifadelerini kullandı. Abdülkerim’in mesajı kısa sürede çok sayıda beğeni aldı.

Haberin Devamı

Galatasarayda Konyaspor mağlubiyetinin sebepleri belli oldu Icardi ve Torreira gerçeği

İşte şok mağlubiyette eleştiri toplayan noktalar...

YANLIŞ TERCİHLER: Teknik Direktör Okan Buruk’un sahaya sürdüğü 11 daha maç başlamadan eleştiri konusu olmuştu. Buruk’un Barış Alper ve Berkan’a ilk 11’de şans vermesi, Torreira’yı oyuna geç alması ve Kerem’den vazgeçmemesi tartışılan noktalar oldu. Sarı-kırmızılı teknik adamın, Sergio Oliveira’yı çıkarması ve son dakikalarda büyük risk alması da yine karşılaşmadaki yanlışları arasında gösterildi.

REHAVET FAKTÖRÜ: Sarı-kırmızılı futbolcuların kötü bir dönemden geçen Konyaspor’u hafife aldıkları ve ‘nasıl olsa kazanırız’ gözüyle karşılaşmaya baktıkları ileri sürüldü. Yine Lucas Torreira’nın bütün hafta magazinel konularla gündeme gelmesi de teknik patron Okan Buruk’un planlarını bozdu. Torreira hasta değil, moralsizdi. Buruk da futbolcusunu bu nedenle yedek soyundurdu. Yine özel hayatıyla gündeme gelen Mauro Icardi’nin de Konya’da etkisiz kalması dikkatlerden kaçmadı.

KIRMIZI KART ÇIKMADI: Karşılaşmanın başında Leo Dubois’ya taç çizgisi kenarında sert bir faul yapan Ahmet Oğuz’a kırmızı kartın verilmemesi büyük tepki topladı. Sarı-kırmızılılar, geçen haftaki Başakşehir-Beşiktaş maçında kırmızı kart gören Adnan Januzaj için hakeme izleme tavsiyesinde bulunan VAR hakemi Serkan Tokat’ın Konya’da devreye girmemesini eleştirdi. Hakemin maçın sonucuna direkt etki ettiği belirtildi.

Haberin Devamı

Galatasarayda Konyaspor mağlubiyetinin sebepleri belli oldu Icardi ve Torreira gerçeği

Zaniolo’ya davet gelmedi

Öte yandan İtalya Milli Takımı Teknik Direktörü Roberto Mancini, EURO 2024 elemelerinde oynayacakları İngiltere ve Malta maçlarına davet edilen futbolcuları açıkladı. Galatasaray’ın İtalyan yıldızı Nicolo Zaniolo, Mancini’nin kadrosunda yer almadı. Mancini, Roma’da yaşadığı sıkıntılı günlerin ardından kendisiyle görüşen yıldız futbolcuya sarı-kırmızılı takıma transfer olarak düzenli oynama tavsiyesinde bulunduğunu ifade etmişti. Deneyimli hocanın, Zaniolo’yu form durumuna göre ilerleyen dönemde yeniden kadroya çağırmayı planladığı bildirildi.

Yazarlar