Basketbol Galatasaray'da Lasme şoku!

Galatasaray'da Lasme şoku!

14.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Performansıyla Galatasaray taraftarının gözbebeği haline gelen Stephane Lasme’nin doping testi pozitif çıktı. 22 Mayıs’ta oynanan Pınar Karşıyaka maçının ardından yapılan kontrollerde Gabonlu oyuncunun keyif verici madde kullandığı anlaşıldı.

Galatasarayda Lasme şoku

Galatasaray Odeabank’ın Gabonlu yıldızı Stephane Lasme’nin doping numunesinde yasaklı maddeye rastlandı. Eurocup’ta şampiyonluğa ulaşan, Spor Toto Basketbol Ligi’nde ise yarı finalde Fenerbahçe’ye elenen sarı-kırmızılı ekibin 22 Mayıs’ta Pınar Karşıyaka ile oynadığı play-off maçının ardından yapılan doping testi, Köln’deki doping merkezinde değerlendirilirken, tecrübeli oyuncunun keyif verici madde kullandığı anlaşıldı.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılı kulübün basketbol şubesinden sorumlu yönetim kurulu üyesi Can Topsakal, Lasme’nin Pınar Karşıyaka maçı sonrası alınan doping numunesinin pozitif çıktığını doğrularken, Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından resmi bilginin kendilerine ulaşmasının ardından bir değerlendirmede bulunacaklarını açıkladı.

Lasme’nin performans artırıcı değil de keyif verici madde kullanması ve daha önce benzer bir sabıkasının bulunmaması, alacağı cezanın çok yüksek olmayacağı şeklinde yorumlanabiliyor. Daha önce de benzer durumların yaşandığı ligimizde, ilk kez böyle bir olaya adı karışan isimler 3-6 ay arası ceza alırken, aynı durumun tekrarlanması durumunda bu ceza katlanıyor. Ancak Lasme’nin B numunesini açtırıp açtırmayacağının da alacağı cezayı etkileyeceği belirtiliyor.

Haberin Devamı

Karar bekleniyor

Sezon sonunda Lasme ile yeni kontrat için masaya oturan ve büyük oranda anlaşan sarı-kırmızılı kulübün, nasıl bir tavır takınacağı merak konusu. Galatasaray’ın 3 ay ceza alması durumunda yeni sezona yetişeceği için Gabonlu yıldız ile yola devam etmesi bekleniyor.

Galatasarayda Lasme şoku