Galatasaray Galatasaray'da Nicolo Zaniolo ayrılıyor! Satın alma opsiyonu belli oldu

Galatasaray'da Nicolo Zaniolo ayrılıyor! Satın alma opsiyonu belli oldu

14.08.2023 - 22:04 | Son Güncellenme:

Galatasaray'ın geçtiğimiz sezon devre arasında kadrosuna kattığı Nicolo Zaniolo'nun ayrılığa hazırlandığı ortaya çıktı. İtalyan futbolcunun, zorunlu satın alma opsiyonuyla birlikte Premier Lig yolcusu olduğu kaydedildi.

Galatasarayda Nicolo Zaniolo ayrılıyor Satın alma opsiyonu belli oldu

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray'da Nicolo Zaniolo konusunda sıcak bir gelişme yaşandı. Sarı-kırmızılılardan ayrılmasına kesin gözüyle bakılan genç oyuncunun muhtemel yeni adresi netlik kazandı.

Haberin Devamı

Galatasaray'da Tete ve Wilfried Zaha transferleri sonrası vedası beklenen Nicolo Zaniolo'nun ayrılığı konusunda anlaşmanın yakın olduğu aktarıldı. Tecrübeli futbolcunun ayrılığından Galatasaray'ın elde edeceği gelir ortaya çıktı. İşte transfer haberinin ayrıntıları...

15 MİLYON EUROYA GELDİ

Genoa altyapısında futbola başlayan Nicolo Zaniolo daha sonra Fiorentina altyapısı, Entella altyapısı ve Inter altyapısında forma giydi. Roma, 2018-2019 sezonunda 6 milyon 750 bin euro karşılığında kadrosuna kattığı İtalyan yıldızı, 2022-2023 sezonu devre arasında 15 milyon euro karşılığında Galatasaray'a gönderdi.

Roma'da performansı yerine taraftarlarla tartışması nedeniyle takımdan ayrılan Nicolo Zaniolo, Galatasaray'da 12 müsabakada şans buldu. 24 yaşındaki hücumcu bu maçlarda 5 gol ile 1 asist üretti.

Haberin Devamı

Galatasarayda Nicolo Zaniolo ayrılıyor Satın alma opsiyonu belli oldu

AVRUPA'DAN TAKIMLAR SIRAYA GİRDİ

Galatasaray'dan ayrılması beklenen Nicolo Zaniolo için çok sayıda takım harekete geçti. İtalyan oyuncu için Serie A devi Juventus'un yanı sıra; Premier Lig'den Newcastle United, Rusya'dan Zenit ve Bundesliga'dan RB Leipzig'in ilgisinin bulunduğu öğrenildi.

OKAN BURUK: TEKLİFLER VAR

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Nicolo Zaniolo'nun durumuyla ilgili gelen soruya şu cevabı vermişti: "Nicolo kasığından bir sakatlık geçirmişti. Henüz bizimle çalışmalara başlamadı. Kondisyoner eşliğinde çalışmalarını sürdürüyor. Tabii ki birçok oyuncuma teklif var. Nicolo da bunlardan biri. Her oyuncuya teklifler geliyor ama bunu değerlendirecek olan kulübümüz. Ben kendi işime odaklanmış durumdayım. Gideceklerden çok benimle beraber olacak oyuncularımla en iyisini yakalamaya çalışıyoruz. Geç gelen oyuncularımız oldu. Çok fazla hazır olmayan oyuncumuz var. Biz şu an sadece sahaya odaklanmış durumdayız."

Galatasarayda Nicolo Zaniolo ayrılıyor Satın alma opsiyonu belli oldu

ZANIOLO, ASTON VILLA YOLCUSU

Galatasaray’da Nicolo Zaniolo, Aston Villa’ya transfer oldu. Sarı-kırmızılılar, 6 ay önce Roma’dan 15 milyon euroya transfer ettiği ve ilk taksidini kasım ayında ödeyeceği İtalyan yıldızı, İngiliz ekibine sattı. Buna göre elde edilen karın yüzde 20’si de Roma’ya gidecek. Aston Villa’ya 4 milyon euroya kiralanan İtalyan futbolcu için ayrıca 5 milyon euro da bonus alınacak. Bu bonusların kolay olduğu ve kiralamadan 9 milyon euronun geleceği bildirildi.

Haberin Devamı

Oyuncunun 2 milyon 750 bin euroluk maaşı Aston Villa tarafından karşılanacak. İki kulüp arasındaki anlaşmaya göre satın alma opsiyonu ise 25 milyon euro. Bazı bonus maddeleri ile bu rakam daha da artacağı 38 milyon euroyu bulacağı öğrenildi. Buna ek olarak 8 milyon euro da zor bonusların bulunduğu belirtildi. Diğer taraftan Basel ile anlaşan Yusuf Demir de İsviçre ekibine kiralanacak.

İtalyan Seri B ekibi Pisa ise Morutan’ın bonservisi için5 milyon euro önerdi.

Galatasarayda Nicolo Zaniolo ayrılıyor Satın alma opsiyonu belli oldu

ROMA'YA PAY VERİLECEK

Galatasaray ile Roma arasındaki anlaşmaya göre Nicolo Zaniolo'nun başka bir kulübe satılması halinde İtalyan ekibine yüzde 20 pay verileceği KAP'a bildirilmişti. Nicolo Zaniolo'nun kesin transfer bedelinin yüzde 20'si Galatasaray tarafından Roma'ya ödenecek.

İtalyan oyuncunun sözleşmesinde 30 milyon euroluk serbest kalma maddesinin bulunduğu iddia ediliyordu. 24 yaşındaki futbolcunun güncel piyasa değeri 27 milyon euro. İtalya Milli Takımı'nda 13 maça çıkan Nicolo Zaniolo, 2 gol atma başarısı gösterdi.

Haberin Devamı

Yazarlar