Galatasaray Galatasaray'da Okan Buruk kararını verdi! 'Ligde hata yapamayız'

Galatasaray'da Okan Buruk kararını verdi! 'Ligde hata yapamayız'

08.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fikstür nedeniyle haftayı maç yapmadan geçecek olan G.Saray’da, Teknik Direktör Okan Buruk dersini aldı. Rotasyon nedeniyle kupada Başakşehir’e elenen deneyimli teknik adam, Nelsson ve Rashica’nın yeniden ilk 11’e dönmelerini sağlayacak.

Galatasarayda Okan Buruk kararını verdi Ligde hata yapamayız

Galatasaray’da Teknik Direktör Okan Buruk, ideal düzene dönme kararı aldı. Ziraat Türkiye Kupası’nda Başakşehir’e elenerek büyük şok yaşayan sarı-kırmızılılarda Buruk, kadroda rotasyona gitmiş ve eleştirilmişti. Özellikle Nelsson ve Rashica gibi kilit isimlerin yedek bırakılması, Zaniolo ve Midtsjö’nün hazır olmadan 11’e girmesi olumlu sonuç vermemişti.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılı teknik adamın fikstür nedeniyle boş geçeceği BAY haftasından sonra karşılaşacakları Kayseri maçıyla beraber ideal kadroya dönmeyi düşündüğü öğrenildi. Bu çerçevede savunmanın sigortası Nelsson ile ön taraftaki enerjisi ile dikkat çeken Rashica’dan çok olumsuz bir durum olmadığı sürece vazgeçilmeyecek.

Galatasarayda Okan Buruk kararını verdi Ligde hata yapamayız

Yine orta alanda kupada oynayan Midtsjö, kulübeye çekilip, Oliveira’ya dönülecek. Sol bekte ise Okan Buruk’un Adekugbe veya Kazımcan’ı düşünmediği ve Dubois’e döneceği bildirildi. Tüm futbolcularını hazır tutmak isteyen ve zaman zaman bu tür değişim içerisine giren Okan Buruk, Ziraat Türkiye Kupası’ndaki eleme maçında aradığını bulamamış ve G.Saray da kupaya veda etmek zorunda kalmıştı.

Haberin Devamı

NELSSON'SUZ OLMUYOR

Cim-Bom, savunmada Nelsson’un olmadığı iki maçtan da mağlubiyetle ayrıldı. Sarı-kırmızılı stoper, cezası nedeniyle Konya karşısında forma giyememiş, Galatasaray sahadan yenik ayrılmıştı. Başakşehir ile oynanan kupa maçında da görev almayan futbolcunun yokluğunda sarı-kırmızılılar yine mağlup oldu ve kupaya veda etti.

Galatasarayda Okan Buruk kararını verdi Ligde hata yapamayız

"LİGDE HATA YAPAMAYIZ"

Cim-Bom’da Kayserispor hazırlıkları, bir günlük iznin ardından başladı.

Sarı-kırmızılılarda Teknik Direktör Okan Buruk’un, antrenman öncesi futbolcularıyla bir toplantı yaparak uyarılarda bulunduğu öğrenildi.
Sarı-kırmızılı hocanın, “Kupada nasıl bir maç sonrası elendiğimiz ortada. Bu saatten sonra ligde hata yapamayız. Daha da kenetlenmeli ve ekstra çaba göstermeliyiz” diye konuştuğu öğrenildi.

TÜRKİYE'DEN YOK, G.SARAY'DAN VAR

UEFA, futbolu geliştirmek için, Bilge Konsey olarak adlandırılabilecek bir futbol adamları topluluğu projesini devreye sokacak. İspanyol gazetesi Marca’nın haberine göre, konseyin açılış toplantısı, 24 Nisan’da Nyon’daki Avrupa Futbol Evi’nde yapılacak.

Kurul, UEFA’da hakemlerden sorumlu Roberto Rosetti ile Milan’ın efsane ismi Zvonimir Boban tarafından yönetilecek. Bilge Konsey, oyun kuralları, hakemler, maç takvimleri, UEFA müsabakaları, genç oyuncularla ilgili yapılacaklar, oyuncuların refahı gibi konularda görüş bildirecek, yön verecek.

Haberin Devamı

Sportif başarıya, itibara ve uluslararası saygınlığa bakılarak seçilen isimler arasında Türk bir teknik adam ya da oyuncu bulunmazken, Galatasaraylı futbolcu Juan Mata da konseyde yer aldı. Konseyde, Mourinho, Ancelotti, Zidane, Maldini, Capello, Zanetti, Figo, Lahm, Ronald Koeman, Southgate, Rio Ferdinand, Laudrup, Roberto Martinez, Mijatovic, Klinsmann, Völler, Cech ve Robbie Keane gibi isimler yer aldı.