Galatasaray Galatasaray'da Okan Buruk rekor kırdı! Icardi, Dzeko'yu yakaladı

Galatasaray'da Okan Buruk rekor kırdı! Icardi, Dzeko'yu yakaladı

02.04.2024 - 22:44 | Son Güncellenme:

Trendyol Süper Lig’in 31. haftasında Galatasaray, Hatayspor ile karşılaştı. Sahadan 1-0’lık skorla galip ayrılan sarı-kırmızılılarda Okan nBuruk rekor kırarken Icardi de gol krallığı yarışında Dzeko'yu yakaladı.

Galatasarayda Okan Buruk rekor kırdı Icardi, Dzekoyu yakaladı

Trendyol Süper Lig’in 31. haftasında Galatasaray, RAMS Park’ta Hatayspor ile karşılaştı. Sahadan 1-0’lık skorla galip ayrılan Galatasaray’da Teknik Direktör Okan Buruk bir rekora imza attı.

Haberin Devamı

LUCESCU'YU GERİDE BIRAKTI

Buruk, bu sonuçla Mircea Lucescu döneminde Mayıs 2001-Mayıs 2002 arasındaki 18 maçlık galibiyet serisini geride bıraktı ve rekorun yeni sahibi oldu.

Galatasaray, Süper Lig’de 2022-2023 sezonun son 3 haftası, bu sezonda da 16 müsabakada rakiplerine puan vermedi.

19 MAÇTIR KAYBETMİYOR

Ligdeki son yenilgisini ilk yarıda deplasmanda Hatayspor’a karşı alan Galatasaray, sahasındaki Hatay maçıyla yenilmezlik serisini 19 müsabakaya çıkardı. Aslan son 12 karşılaşmadan da sahadan 3 puanla ayrıldı.

Sarı-kırmızılılar ligde bu süreçte; Alanyaspor, Pendikspor, Adana Demirspor, Fatih Karagümrük, Konyaspor, Kayserispor, Trabzonspor, İstanbulspor, Gaziantep FK, Samsunspor, Başakşehir, MKE Ankaragücü, Antalyaspor, Beşiktaş, Çaykur Rizespor, Kasımpaşa ve Hatayspor’u mağlup ederken, Fenerbahçe ve Sivasspor ile de berabere kaldı.

Haberin Devamı

ICARDİ DZEKO'YU YAKALDI

Galatasaray sahasında Hatayspor ile karşılaşırken, sarı-kırmızılıların tek golünü Arjantinli futbolcu Mauro Icardi attı. Mücadelenin 12. dakikasında Dries Mertens’in sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde iyi yükselen Icardi kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve skoru 1-0 yaptı.

31 yaşındaki futbolcu böylece Süper Lig’deki gol sayısını 18’e çıkardı ve gol krallığı yarışında zirvede bulunan Fenerbahçe’nin Bosna Hersekli futbolcusu Edin Dzeko’yu yakaladı. Başarılı futbolcu ayrıca son 3 maçta da rakip fileleri havalandırdı ve 4 gol attı.
Arjantinli futbolcunun UEFA Şampiyonlar Ligi grupları ve elemelerinde 5, UEFA Avrupa Ligi’nde 1 golü bulunuyor.

Mücadeleye 11’de başlayan Mauro Icardi 90 dakika sahada kaldı.