Galatasaray Galatasaray'da Okan Buruk'tan futbolcularına net mesaj! '3 puan ile şampiyonluk meşalesini yakarız'

Galatasaray'da Okan Buruk'tan futbolcularına net mesaj! '3 puan ile şampiyonluk meşalesini yakarız'

21.01.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Galatasaray Teknik Direktörü Buruk ve yöneticiler, bugünkü Trabzonspor deplasmanının çok önemli bir viraj olduğunu dile getirdi, "Buradan alınacak üç puan ile şampiyonluk meşalesini yakarız. Kazanmamız durumunda büyük avantaj sağlarız" dedi.

Galatasarayda Okan Buruktan futbolcularına net mesaj 3 puan ile şampiyonluk meşalesini yakarız

Galatasaray’da, bugünkü Trabzonspor deplasmanı ligde dönüm noktası olarak görüldü. Teknik Direktör Okan Buruk ve yöneticilerin yaptıkları değerlendirmeye göre, Karadeniz deplasmanında alınacak 3 puan şampiyonluk yolunda önemli bir virajın dönülmesi anlamına geliyor.

Haberin Devamı

Buruk ve idarecilerin, "Trabzonspor’u yenersek ligde çok avantajlı duruma geçeriz. Bu zor deplasmanda alınacak 3 puan ile şampiyonluk meşalesini yakarız. Bizim için bu karşılaşma dönüm noktası ve kazanmamız halinde şampiyonluk için büyük avantaj sağlamış oluruz" dedikleri öğrenildi.

Galatasaray’da kaptanlar Muslera ve Kerem Aktürkoğlu’nun da takım arkadaşları ile yaptıkları toplantıda, müsabakanın önemine dikkat çekti. İkilinin, "Bizim için kritik bir deplasman. Rakibimizin eksikleri olabilir ama bizim ne yapacağımız ve nasıl oynayacağımız önemli. Sivas deplasmanındaki hataları yapmamamız gerekiyor" uyarısında bulundukları belirtildi.

YENİLMİYOR VE YEMİYOR

Aslan, Süper Lig’de Hatayspor’a kaybettikten sonra oynadığı 8 karşılaşmayı kaybetmedi. Galatasaray ligde; Alanyaspor, Pendikspor, Adana Demirspor, Fatih Karagümrük, Konyaspor ve Kayserispor’u mağlup ederken, Fenerbahçe ve Sivasspor ile de berabere kaldı.

Haberin Devamı

Cim-Bom, Süper Lig’de bu sezon oynadığı 20 karşılaşmada kalesinde 11 gol gördü. Ligde defansif anlamda da başarılı bir performans sergileyen sarı-kırmızılılar, bu alanda en az gol yiyen takım konumunda bulunuyor. Aslan, bu müsabakaların 11’inde de kalesini gole kapadı.

Trabzonspor ile Galatasaray, bugün 137. kez karşı karşıya gelecek. Lig, kupa ve özel turnuvalarda toplam 136 karşılaşma oynayan iki ekipten Cim-Bom, 61 kez rakibini mağlup ederken, Karadeniz ekibi ise 44 defa güldü. 31 müsabakada ise eşitlik bozulmadı.

GENÇLER A TAKIMDAN ÇIKTI

Galatasaray’da eksik futbolcularının bir kısmının ekibe dönmesiyle, A takımda yer alan bazı gençler, Trabzonspor karşılaşmasının 21 kişilik kadrosuna dahil edilmedi.

Florya’daki son çalışmasını taktik ağırlıklı gerçekleştiren sarı-kırmızılılar, daha sonra Trabzon’a yola çıktı. Sarı-kırmızılı ekibin maç kadrosunda, Hamza Akman, Ali Yeşilyurt, Gökdeniz Gürpüz gibi isimler yer almazken, sadece santrffor yokluğu nedeniyle Baran Demiroğlu A takımla birlikte götürüldü.

ICARDI'YE YARIM SAAT

Cim-Bom’da sakatlığı geçen ve takımla antrenmanlara başlayıp Trabzon’a da götürülen Mauro Icardi’nin son yarım saat oynatılmasının planlandığı öğrenildi. Teknik kadronun risk almak istemediği ve karşılaşmanın son 30 dakikasında yıldız golcüyü değerlendirmek istediği vurgulandı. Bu arada Mauro Icardi’nin dönüşü taraftarı da heyecanlandırdı. Önceki günkü antrenmanda Torreira ile beraber fotoğraf paylaşılan Mauro Icardi’nin bu karesi 69 milyon kez görüntülendi.

Yazarlar