Galatasaray Galatasaray'da Olimpiu Morutan ile yollar ayrıldı! Transfer için anlaşma sağlandı

Galatasaray'da Olimpiu Morutan ile yollar ayrıldı! Transfer için anlaşma sağlandı

18.08.2023 - 21:36 | Son Güncellenme:

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray'da geleceği konusundaki belirsizlik devam eden Olimpiu Morutan hakkında bomba bir iddia ortaya atıldı. Sarı-kırmızılılarda Rumen orta saha ile vedalaşıldığı öne sürüldü.

Galatasarayda Olimpiu Morutan ile yollar ayrıldı Transfer için anlaşma sağlandı

Galatasaray'a transfer olduktan sonra bir türlü beklenen çıkışı gerçekleştirmeyen Olimpiu Morutan hakkında sıcak bir gelişme yaşandı. İtalya'dan da talipleri bulunan Rumen orta sahanın yeni adresinin belli olduğu iddia edildi.

Haberin Devamı

Olimpiu Morutan'ın İstanbul'dan ayrılacağı ve yeni takımıyla sözleşme imzalamak için yola çıkacağı aktarıldı. İşte transfer haberinin ayrıntıları...

G.SARAY'A 4.2 MİLYON EUROYA GELDİ

Universitatea Cluj altyapısında futbola başlayan Olimpiu Morutan daha sonra Botosani ve FCSB formaları giydi. Dönemin teknik direktörü Fatih Terim'in raporu doğrultusunda Olimpiu Morutan, 2021-2022 sezonu başında 4 milyon 200 bin euro karşılığında Galatasaray'a imza attı.

Galatasarayda Olimpiu Morutan ile yollar ayrıldı Transfer için anlaşma sağlandı

Fatih Terim döneminde gösterdiği performansla eleştiri toplayan Rumen on numara, Okan Buruk'un takımın başına geçmesinin ardından takımda düşünülmedi. Olimpiu Morutan, 2022-2023 sezonunda kiralık olarak Pisa forması giydi.

Haberin Devamı

OKAN BURUK BİR ANDA KESTİ

Haberin Devamı

Galatasaray'ın sezon başında Avusturya'da gerçekleştirdiği kamp döneminde iyi bir performans sergileyen Olimpiu Morutan, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu'nda oynanan Zalgiris Vilnius maçlarında da forma şansı buldu. 24 yaşındaki orta saha, sonraki süreçte bir anda UEFA listesinden çıkartıldı. Olimpiu Morutan, Galatasaray'ın Olimpija Ljubljana maçlarının yanı sıra Kayserispor müsabakasının kadrosunda da yer almadı.

Galatasarayda Olimpiu Morutan ile yollar ayrıldı Transfer için anlaşma sağlandı

KARAGÜMRÜK İDDİASI

Galatasaray'da kadroda düşünülmeyen Olimpiu Morutan için bir sürpriz bir iddia geldi. Nico Schira'nın haberine göre; Trendyol Süper Lig ekiplerinden Fatih Karagümrük, Olimpiu Morutan'ı renklerine bağlamak için görüşmelere başladı.

Galatasarayda Olimpiu Morutan ile yollar ayrıldı Transfer için anlaşma sağlandı

Galatasaray ile Fatih Karagümrük arasındaki görüşmelerin devam ettiği, sarı-kırmızılıların transferde kolaylık sağlayacağı kaydedildi. Olimpiu Morutan'ın kiralık olarak Galatasaray'a veda edeceği belirtildi. Olimpiu Morutan'ın maaşının Fatih Karagümrük tarafından karşılanacağı, transferde son detayların konuşulduğu vurgulandı.

Haberin Devamı

ANKARAGÜCÜ SÜRPRİZİ

Sports Digitale'in haberine göre; Trendyol Süper Lig ekiplerinden MKE Ankaragücü, Olimpiu Morutan'ı renklerine bağladı. Başkent temsilcisinin Rumen futbolcu ve sarı-kırmızılılarla anlaşma sağladığı aktarıldı. Olimpiu Morutan'ın geç saatlerde Ankara'da olacağı belirtildi.

PİYASA DEĞERİ 4.5 MİLYON EURO

Olimpiu Morutan'ın Galatasaray ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2026'da sona erecek. Tecrübeli futbolcunun güncel piyasa değeri 4 milyon 500 bin euro. Romanya Milli Takımı'nda 9 maça çıkan 24 yaşındaki on numara 1 gol sevinci yaşadı.

Galatasaray'dan ayrılmasına kesin gözüyle bakılan Olimpiu Morutan için Pisa, Palermo, Konyaspor, Alanyaspor ve Rizespor'un da ilgisi bulunuyor.

Yazarlar