Galatasaray Galatasaray'da Sacha Boey'dan transfer ve Fatih Terim sözleri! 'Kulüp beni Romanya'ya satmak istedi'

Galatasaray'da Sacha Boey'dan transfer ve Fatih Terim sözleri! 'Kulüp beni Romanya'ya satmak istedi'

02.04.2023 - 18:07 | Son Güncellenme:

Galatasaray'ın genç sağ beki Sacha Boey, suskunluğunu bozdu. Sarı-kırmızılılarda bu sezon inanılmaz bir performans sergileyen Fransız futbolcu, ülkesinin basınına konuştu. Sacha Boey, Galatasaray'ın kendisini satmak istediğini açıkladı. Genç futbolcu aynı zamanda Fatih Terim'le ilgili bir itirafta bulundu.

Galatasarayda Sacha Boeydan transfer ve Fatih Terim sözleri Kulüp beni Romanyaya satmak istedi

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray'ın sağ beki Sacha Boey, ülkesinin basınına açıklamalarda bulundu. Sarı-kırmızılılarda bu sezon gösterdiği performansla Avrupa devlerini peşine takan Sacha Boey'un açıklamaları ses getirdi.

Haberin Devamı

Fransız basınından L'Equipe ile röportaj yapan Sacha Boey, Galatasaray'ın kendisini satmak istediğini itiraf etti. 22 yaşındaki oyuncu aynı zamanda Fatih Terim'le ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı.

Galatasarayda Sacha Boeydan transfer ve Fatih Terim sözleri Kulüp beni Romanyaya satmak istedi

SEZON BAŞI KAMPINA GÖTÜRÜLMEMİŞTİ

Sezon başında gözden düşen isim konumunda olan Sacha Boey, sosyal medya hesabından paylaştığı görüntü ile tepki çekmişti. O günlerde izinli olan ve bireysel olarak çalışmalarda bulunan Boey'nin paylaşımında fit olmadığı konuşulmuştu. Omar Elabdellaoui ve Leo Dubois'nın sakatlıkları sonrası Okan Buruk, sezonun ilk maçında Antalya deplasmanında Boey'e şans verdi. Genç oyuncu da bu şansı iyi değerlendirdi ve formayı bırakmadı.

Boey; adeta dipten zirveyi gördü. Galatasaray'ın yurt dışında gerçekleştirdiği iki sezon öncesi kampına da alınmayan genç futbolcu takımla çalışmalara ise Antalyaspor maçından iki gün önce başladı; hazırlık maçlarında oynamadan resmi müsabakaya çıktı. İlk 45 dakikada bocalayan genç futbolcu Antalyaspor mücadelesinin ikinci 45 dakikasından itibaren ise oyununu yukarıya çekmeyi başarmıştı.

Haberin Devamı

Yaz aylarında eski teknik direktörü Julien Stephan'ın Strasbourg'a istediği Sacha Boey'e son günlerde ise İtalyan ekiplerinden teklifler geldi. Udinese ve Monza'nın transferi için devreye girdiği Boey'nin performansı sonrasında takımda tutulması yönünde karar verildi.

Galatasarayda Sacha Boeydan transfer ve Fatih Terim sözleri Kulüp beni Romanyaya satmak istedi

"KULÜP BENİ SATMAK İSTEDİ"

Galatasaray'ın genç yıldızı Sacha Boey, Fransız basınına konuştu. Leo Dubois'nın transfer olduğu gün Galatasaray'ın kendisini Romanya'ya satmak istediğini belirten genç oyuncu, ""Çok iyi bir sezon geçiriyorum ama açıkçası sezon benim için pek iyi başlamadı. Sezon öncesi kampa gitmemiştim, kulüp Dubois'i aldığı için beni Romanya'ya satmak istedi. 1 ay boyunca U19'da antrenman yaptım. Sonra Dubois ve diğer bek sakatlandı. Sezon başlamasına 2 gün kala beni geri kadroya aldılar ve o günden sonra hiç ilk 11'den geriye düşmedim" dedi.

Altyapıda çıktığı antrenmanların daha zor olduğunu vurgulayan Sacha Boey, "U19'da çalıştığım dönemde sadece çalıştım, bireysel olarak çalışmalarımı sürdürdüm. Fiziksel olarak diğer oyunculardan neredeyse daha hazırdım. U19 antrenmanları daha zorlayıcıydı çünkü orada herkes kendini kanıtlamak istiyor, profesyonel takımda biraz daha rahat oluruz ama ben takıma döndüğümde maksimum performansımı ortaya koydum. Oynamaya çok açtım. Teknik direktörüm de bunu gördü" diye konuştu.

Haberin Devamı

Galatasarayda Sacha Boeydan transfer ve Fatih Terim sözleri Kulüp beni Romanyaya satmak istedi

"TÜRKİYE'YE GİTMEYE ÇOK HEVESLİ DEĞİLDİM"

Galatasaray'a transfer olduğu süreci anlatan Sacha Boey, "İlk başta 21 yaşında Türkiye'de oynamayı ben de riskli düşündüm. Oraya gitmeye çok hevesli değildim. Orada kalıp başka bir yere de gidemeyeceğim korkusu vardı ama araştırdım ve çok düşündüm, bunun iyi bir fırsat olabileceğini söyledim kendime. Galatasaray gibi büyük bir kulüpte gençken oynadığınızda biliniyorsunuz. Sakatlanana kadar da geçen sezon harikaydı" ifadelerini kullandı.

"TERİM İYİ BİR ÖĞRETMENDİ"

Fransız oyuncu, Fatih Terim'le ilgili de konuştu. Fatih Terim'in iyi bir öğretmen olduğunu belirten Sacha Boey, "Geçen sezon Marsilya deplasmanındayken hocam Fatih Terim bana ilk 11'de oynayacağımı söyledim. Ben takımla idman yapmamıştım. İlk yarı bittikten sonra hocam iyi olduğumu ve devam edebileceğimi söyledi. Terim iyi bir öğretmendi. 60. dakikada sakatlandım. İkinci sakatlığım da 25 Ekim'de Beşiktaş maçında oldu. Maçtan iki gün önce. Sonra Fransa'da Clairefonteine'de tedavi oldum" dedi.

Haberin Devamı

Şampiyonluk hedeflediklerini vurgulayan Sacha Boey, "Arka arkaya 14 galibiyet aldık bu inanılmaz. Rekor kırdık. Umarım şampiyonluğu taraftarımıza armağan edebiliriz. Geçen yılki karmaşık sezondan sonra bu sezon şampiyon olmak beni çok mutlu eder ancak Fenerbahçe henüz pes etmiş değil" ifadelerini kullandı.

Genç oyuncu bu sezona dair, "Kariyerimin en iyi sezonunu yaşıyorum. İnsanlarla ilişkim çok iyi. Hocamız çok yardımsever. Takım içinde hiçbir zaman haksız rekabete izin vermedi. Bize güvendiğini gösteriyor" diye devam etti.

Galatasarayda Sacha Boeydan transfer ve Fatih Terim sözleri Kulüp beni Romanyaya satmak istedi

Türkiye'de hataların belirleyici olduğunu belirten Sacha Boey, "Türkiye'de hataya yer yok. Saha dışında da aynı şekilde. Türkiye'de medya, paparazziler önünde bile bir hata yaparsan ölürsün. Kendini bu şekilde bitiren çok kişi var. Her şeyi düşünmek zorundasınız. Bir yere yemeğe gitmeden önce bile ne içtiğine ne yediğine dikkat etmelisin. Görüntü çok hızlı yayılıyor" dedi.

Haberin Devamı

Rigobert Song ile konuştuğunu vurgulayan Sacha Boey, "Dünya çapında daha çok takip edilen bir ligde veya Fransa'da bu performansı sergileseydim başka bir boyuta geçerdim diye düşünüyorum ama bu ligin de Fransa'da hafife alındığını düşünüyorum. Birkaç gün önce Rigobert Song ile yemek yedim, iyi bir görüşmemiz oldu. Benim iki ülkem var. Bir seçim yapmak çok zor. Önümde geleceğim var. Kamerun da benim ülkem ama oraya hiç gitmedim. Bir bağ hissetmek için önce onu biraz keşfetmem lazım. Bakacağız. Ben her halükarda işimde iyi olmak ve en iyi tercihi yapmak için herşeyi yapacağım" açıklamasını yaptı.

Sacha Boey son olarak şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'de iniş ve çıkışı çok net yaşadım ama artık istikrarlıyım. Sanırım artık bir adım atmanın zamanı geldi ama neler olacağını görmek için sezon sonunun gelmesi gerekiyor. Çocukken Fransa şampiyonalarına katılıyordum. Seine-Saint-Denis Ligi'ne ve Fransa Federasyonu'na dahil oldum ama bir nokta geldikten sonra futbol ile tenis arasında seçim yapmak zorunda kaldım. Futbol, yaşadığım yere daha yakındı ve bu yüzden oynamak daha kolay oluyordu. Her iki sporu da eşit derecede sevdim ve sonunda futbolu tercih ettim. Kendi kendime bireysel bir sporda ilerleyemeyeceğimi kabul ettirdim ama teniste de kariyer yapabilirdim."

DEVLERİ PEŞİNE TAKTI

22 yaşındaki sağ bek bu sezon gösterdiği başarılı performans sonrası Avrupa'dan çok sayıda kulübün radarına girdi. Serie A ekipleri Milan ve Roma'nın yanı sıra Fransa'dan Marsilya ve Olimpik Lyon'un Sacha Boey ile ilgilendiği öne sürüldü.

11 MİLYON EUROLUK DEĞER

Sacha Boey'nin Galatasaray ile olan sözleşmesi 2025 yılının Haziran ayında bitiyor. 22 yaşındaki oyuncunun Transfermarkt verilerine göre; güncel piyasa değeri ise 11 milyon euro. Genç futbolcu, sarı-kırmızılı takımda bu sezon 24 maçta oynadı. Sacha Boey bu süreçte 2 asist üretti.

Yazarlar