Galatasaray Galatasaray'da 'Santra' gerçeği! İşte Süper Kupa'daki golün perde arkası

Galatasaray'da 'Santra' gerçeği! İşte Süper Kupa'daki golün perde arkası

09.04.2024 - 08:49 | Son Güncellenme:

Süper Kupa finalinde Galatasaray'ın Fenerbahçe'ye 50. saniyede attığı gol konuşulmaya devam ediyor. Golle ilgili sürpriz gerçek ortaya çıktı.

Galatasarayda Santra gerçeği İşte Süper Kupadaki golün perde arkası

Galatasaray’ın Fenerbahçe U19 takımı karşısındaki 50 saniyelik istatistik verileri oldukça ilginç. Mücadeleye santrayla başlayan Sarı-Kırmızılı ekipte sadece Muslera ve Kerem Aktürkoğlu topla buluşamadı.

Haberin Devamı

Golün hazırlayıcısı olan Abdülkerim 5, Nelsson 4, Torreira 2, Berkan, Kaan, Köhn, Barış Alper ve son olarak Icardi topa 1 kez temas etti ve 50 saniyede fileleri havalandırdı. Fenerbahçe’nin genç oyuncuları ise topa dokunamadan yönetim kararıyla sahadan çekilmek zorunda kaldı.

TAKTİK PROVADA GOL PLANI YAPILDI
Sarı-Kırmızılı takımın, Fenerbahçe derbisine çıkmadan önce ilk santradan gol üzerine çalışmalar yaptığı öğrenildi. Sarı-Lacivertliler’in maçın başında sahadan çekilme planı nedeniyle vakit kaybetmeden gol bulmak isteyen Galatasaray cephesinin, son taktik provada oyun başlangıcını kurguladığı belirlendi.

BİRKAÇ VERSİYONU VARDI
Kulübe yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre; ilk presi atlattıktan sonra Abdülkerim’in uzun pasına Barış’ın hareketlenmesi ve Icardi’yi boşa çıkarması, Cim Bom’un son idmanında denenen birkaç farklı kurgudan biriydi.

Haberin Devamı

Galatasarayda Santra gerçeği İşte Süper Kupadaki golün perde arkası

MUSLERA TOPU SEÇTİ
Muslera bu nedenle para atışını kazanınca hiç tereddüt etmeden topu seçti. Teknik direktör Okan Buruk da maç öncesi yaptığı açıklamada tüm planlarını rakibin durumuna bakmadan kazanmak üzere yaptıklarını dile getirmişti.

ICARDI EN ERKEN GOLÜ ATTI
Süper Kupa maçının 50. saniyesinde Fenerbahçe filelerini havalandıran Mauro Icardi, ezeli rekabetteki en erken golü atan oyuncu oldu. 8 Nisan 1984’te Ali Sami Yen Stadı’nda oynanan lig maçında Galatasaray forması giyen Mirza Seydic’in 55. saniyede kaydettiği gol, iki takım arasındaki maçlarda atılan en hızlı gol ünvanı taşıyordu. O mücadele 1-1’lik beraberlikle sona ermişti. Icardi bu rekoru geride bırakarak bir kez daha Galatasaray tarihine adını altın harflerle yazdırmayı başardı.

Arjantinli yıldız ayrıca kariyerinin en iyi sezonunu da Galatasaray’da geçiriyor. Sarı-Kırmızılı formayla 25 gol, 10 asiste ulaşan Güney Amerikalı santrfor, 35 gole katkıda bulunarak kendi kariyer rekorunu kırdı.