Galatasaray Galatasaray'da Tanguy Ndombele vurgusu! 'Potansiyeli çok yüksek'

Galatasaray'da Tanguy Ndombele vurgusu! 'Potansiyeli çok yüksek'

26.11.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United'ı konuk edecek Galatasaray, Süper Lig'de Alanyaspor engelini 4-0'lık net galibiyetle geçti. Sarı-kırmızılıların zaferini İlker Yağcıoğlu yorumladı.

Galatasarayda Tanguy Ndombele vurgusu Potansiyeli çok yüksek

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray'ın Alanyaspor'u 4-0'lık skorla mağlup ettiği karşılaşmayı İlker Yağcıoğlu değerlendirdi. Alanyaspor'un kadro kalitesinin yetersiz olduğunu belirten İlker Yağcıoğlu, "Manchester United maçından önce oynayabileceği en kolay takımla oynadı. Alanyaspor takımı gerçekten çok kötü. Galatasaray bu haftayı BAY geçseydi, Okan Hoca, 'evliler ve bekarlar ayrılın bir maç yapalım' deseydi daha kıran kırana bir karşılaşma olurdu" dedi.

Haberin Devamı

Dries Mertens'in oynamasının Galatasaray'ın galibiyetinde etkili olduğunu vurgulayan İlker Yağcıoğlu, "Maçı kolaylaştıran faktörler de var. Mertens'in 10 numara pozisyonuna geçmesi işi kolaylaştırdı. Kerem baskı yapıyor, ediyor ama kapalı takımlara karşı olmuyordu. Mertens hem ilerde hem geride muazzam oynadı. Galatasaray için ne kadar önemli olduğunu gösterdi" diye konuştu.

Galatasarayda Tanguy Ndombele vurgusu Potansiyeli çok yüksek

Tanguy Ndombele'nin milli arada çok iyi hazırlandığını dile getiren İlker Yağcıoğlu, "Ndombele'nin kilosu konuşuluyordu. Hala hazır değil ama gerçekten iyi futbolcu. Potansiyeli çok yüksek. Fizik olarak kendine gelirse başka bir seviyeye gelir Galatasaray orta sahası. Ndombele milli maç arasında çok iyi çalışmış. Kaan'ı oraya alıp işin kolayını yapabilirdi. Hoca ondan alabileceklerini biliyor. Kapasitesi ortada, iyi bir maç çıkardı" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Lucas Torreira'nın performansına dikkat çeken İlker Yağcıoğlu, "Kazımcan sol bekte oynadı, zaman zaman iyiydi ama bazen de ciddi hatalar yapabiliyordu. Torreira yine her zamanki gibi iyiydi. Zaha ve Icardi'nin gol atması Galatasaray'ı mutlu etmiştir. Galatasaraylı futbolcuların kafası maçta bile Manchester'daydı. Ne olursa olsun bu maç bir ölçü olmaz" açıklamasını yaptı.

Kerem Aktürkoğlu'nun Mertens kadar etkili bir performans sergileyemediğini dile getiren İlker Yağcıoğlu, "Bu takımda Kerem Aktürkoğlu da oynar. Mertens'in 10 numarada oynadığı maçta her oyuncu iyi oynar. Forvet arkası, 10 numara gibi oynadığı zaman Kerem Aktürkoğlu, Mertens kadar etkili değil. Genelde sağda iyi bir Ziyech oynar. Zaha ve Ziyech Bayern maçında iyi oynayamamış olabilir ama iyi bir Ziyech'i orada görürüz. Kerem şu anda Ziyech'ten de Tete'den de daha dinamik. Manchester maçında Kerem ile oynayacak gibime geliyor. Oliveira, Mertens'e 'bugün gol atacaksın' falan demiştir. Mertens golden sonra direk ona koştu" dedi.

Haberin Devamı

Galatasarayda Tanguy Ndombele vurgusu Potansiyeli çok yüksek

Mauro Icardi ile Dries Mertens'in etkili bir performans sergilediğini belirten İlker Yağcıoğlu, "Icardi liderliği kabullenmiş. Bence takım da onun liderliğini kabullenmiş. Ben bir ara Icardi orta saha da oynar falan dedim. Hem Mertens'in hem de Icardi'nin performansı etkileyiciydi. Kazımcan Karataş'ı bu maç kullandı ama Manchester maçında Angelino'yu kullanacak gibime geliyor" açıklamasını yaptı.

Yazarlar