Galatasaray ÖZEL | Dries Mertens'ten Oliveira'ya: Hocasıyla kavga edip kazanan görmedim

ÖZEL | Dries Mertens'ten Oliveira'ya: Hocasıyla kavga edip kazanan görmedim

22.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Belçikalı oyuncunun, Oliveira’nın affedilmesinde önemli rol oynadığı öğrenildi. Mertens’in Oliveira’ya geri adım attırdığı belirlendi.

ÖZEL | Dries Mertensten Oliveiraya: Hocasıyla kavga edip kazanan görmedim

Galatasaray’da Belçikalı oyuncu Dries Mertens’in gerçek bir lider gibi hareket ettiği ortaya çıktı. Dünyaca ünlü deneyimli futbolcunun, Sergio Oliveira’nın affedilmesinde önemli rol oynadığı belirlendi.

Haberin Devamı

Fatih Karagümrük ile yapılan kupa maçı sonrası Teknik Direktör Okan Buruk ile tartışan Oliveira’nın geri adım atıp özür dilemesinde Mertens’in çok etkili olduğu öğrenildi. Oliveira ile görüşen Mertens’in, “Ben 37 yaşındayım ve bugüne kadar teknik direktör ile kavga edip kazanan futbolcu görmedim. Sen de hatanı kabul etmelisin” ifadelerini kullandığı öğrenildi. Oliveira’nın bu görüşme sonrası geri adım attığı belirtildi.

Kadro dışı bırakılan Portekizli futbolcunun, Okan Buruk’tan randevu talep ettiği bildirildi. Mertens ile yaptığı görüşmenin de etkisiyle yaşananlara farklı bir açıdan yaklaşan Oliveira’nın geri adım atarak hatasını kabul ettiği vurgulandı.

İKİ SAHAYA 1.3 MİLYON EURO

Kemerburgaz’da GSYİAD tarafından üstlenilen iki sahanın yapımında son aşamaya gelindi. Toplam 1 milyon 350 bin euroya mal olan sahalarda kullanılan zeminin hibrit çim olacağı belirtildi. Galatasaray’ın Kemerburgaz’daki arazisinde bu 2 saha dışında 4 saha daha yer alacak. Kamp binası da hızla inşa edilirken önümüzdeki sezon antrenmanların Kemerburgaz’da yapılacağı belirtildi.

Haberin Devamı

Altyapı takımlarının ise taşınma sürecinde Florya’da bir süre çalışmalarına devam edeceği vurgulandı. Altyapı takımlarının çalışmalarını yapabilmesi için yeni bir arazi arandığı öğrenildi. Kemerburgaz’ın yetersiz kalacağı için bu yönde çalışma olduğu belirtildi.

AKTÜRKOĞLU ZİRVEDE

Kerem Aktürkoğlu, Uluslararası Spor Araştırmaları Merkezi CIES’e göre Trendyol Süper Lig’in en değerli oyuncusu oldu. Galatasaray’ın milli yıldızı Aktürkoğlu’nun güncel bonservis değeri 22,5 milyon euro olarak hesaplandı.

CIES’in listesinde ilk 10’da şu isimler yer aldı: Ferdi Kadıoğlu (21,1 milyon), Szymanski (20,7 milyon), Barış Alper (20,1 milyon), Cengiz Ünder (17,8 milyon), İsmail Yüksek (15,2 milyon), Davinson Sanchez (15 milyon), Tete (14 milyon), Semih Kılıçsoy (13,6 milyon).