Galatasaray Galatasaray'da yanlış strateji Avrupa'dan etti! Köhn yetişmedi, Aurier katkı veremedi

Galatasaray'da yanlış strateji Avrupa'dan etti! Köhn yetişmedi, Aurier katkı veremedi

24.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Galatasaray’daki yanlış strateji, sarı-kırmızılıların Avrupa’daki sonunu getirdi. Sparta Prag karşısında orijini bek olmayan iki futbolcu, alınan ağır yenilgi ve elenmede birinci derecede etkili oldu. Sol bek Köhn listeye yetişmedi, sağ bek Aurier hiç katkı veremedi.

Galatasarayda yanlış strateji Avrupadan etti Köhn yetişmedi, Aurier katkı veremedi

Galatasaray’ın Avrupa hayalleri Prag’da sona ererken, yanlış strateji bu sonuçta etkili oldu. Avrupa Ligi’ndeki rövanş maçına orijini bek olmayan iki futbolcu ile çıkılırken, alınan ağır yenilgi ve elenmede bu durum birinci derecede etkili oldu. Sağ bekte forma giyen Kaan Ayhan’ın 70. dakikada atılması ile Prag’da dağılan Aslan’da, Berkan Kutlu’nun sol bekteki kötü performansı ise saç-baş yoldurttu.

Ara transferde kritik pozisyonlar için geç kalan bonservisle oyuncu almaya sonradan karar veren Cim-Bom, Köhn’ü listeye yetiştirememişti. Sağ bek için ise Assignon’nun maliyeti yüksek gelince, Aurier’de karar kılan sarı-kırmızılılar, bu oyuncudan da henüz faydalanamadı. Afrika Kupası’na giden ve final nedeniyle geç gelen Aurier, bir de sakatlanınca planlar bozuldu. Galatasaray Prag maçlarında yeni sağ bekinden faydalanamadı.

Haberin Devamı

Ancak Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, bu konuda öğrencilerini savundu. Maç sonunda saha içinde yaşanan olaylar sırasında kırmızı kart gören Buruk, basın toplantısında, “Bu bir takım oyunu... Kaybetmemizin nedeni sağ bek sol bek, savunmacılar değil, takım olarak kaybettik. Bunun sorumlusu da hoca olarak benim. Takım olarak kaybettiğimiz için belli oyuncular ve mevkiler üzerinden görmemek lazım. Birçok mevki kötü oynadı. Bunu açık açık söylememiz gerekiyor” yorumunu yaptı.

UEFA'DA SERBEST

Sparta Prag-Galatasaray maçının ardından çıkan olaylarda kırmızı kart gören Cim-Bom’un teknik patronu Okan Buruk’un, maç sonrasında basın toplantısına çıkmayacağı düşünülüyordu. Ancak UEFA’nın organizasyonlarında böyle bir yasağın bulunmadığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Türkiye’de Süper Lig Yayın Talimatı’nın 16. maddesinde, “Herhangi bir nedenle müsabakadan ihraç edilen, disiplin kurullarının vermiş olduğu cezaları devam eden veya yetkili makamlar tarafından idari tedbir konulmuş kişiler flaş röportajlara ve basın toplantılarına katılamazlar ve karma alanda açıklama yapamazlar” diye yazıyor. Ancak UEFA, teknik adama özür dileme fırsatı tanımak için, böyle bir serbestlik tanıyor. Nitekim Buruk da, önceki akşamki basın toplantısına özür dileyerek söze başlamıştı.

"BEKLE BİRAZ"

Sparta Prag’ın resmi X hesabı, bir Galatasaray taraftarının, kurada eşleştikleri Liverpool ile ilgili yaptığı yoruma cevap verdi.

Çek ekibinin Liverpool ile eşleştiklerini açıkladığı paylaşıma, “Liverpool 7-0 Sparta Prag” yorumu yapan bir sarı-kırmızılı taraftara yanıt veren Sparta Prag, “Liverpool - Galatas... Bekle biraz” yanıtını verdi.