Galatasaray Galatasaray'dan Okan Buruk'a yeni sözleşme! Maaşına büyük zam, işte alacağı yıllık ücret

Galatasaray'dan Okan Buruk'a yeni sözleşme! Maaşına büyük zam, işte alacağı yıllık ücret

02.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un sözleşmesi 1 yıl daha uzatıldı. Sarı-kırmızılı yönetim, Buruk'un maaşına zam yaptı.

Galatasaraydan Okan Buruka yeni sözleşme Maaşına büyük zam, işte alacağı yıllık ücret

Galatasaray'ı 2022-2023 sezonunda şampiyonluğa taşıyan ve rekorları altüst eden Okan Buruk, sarı-kırmızılılara olan sözleşmesini 1 yıl daha uzattı. Sarı-kırmızılı yönetim, Okan Buruk'un maaşına yüzde 150 zam yaptı.

Haberin Devamı

DURSUN ÖZBEK AÇIKLAMIŞTI

Galatasaray’da kısa süre önce sözleşmesi 1 yıl uzatılan Teknik Direktör Okan Buruk’un alacağı yeni ücret belli oldu. Başkan Dursun Özbek geçtiğimiz günlerde Buruk’un kontratını yenilediklerini açıklamıştı.Galatasaray’da kısa süre önce sözleşmesi 1 yıl uzatılan Teknik Direktör Okan Buruk’un alacağı yeni ücret belli oldu.

Başkan Dursun Özbek geçtiğimiz günlerde Buruk’un kontratını yenilediklerini açıklamıştı.Sarı-kırmızılı takımın başında başarılı bir performans sergileyen genç hoca için bu kez kesenin ağzı açılacak.

Galatasaraydan Okan Buruka yeni sözleşme Maaşına büyük zam, işte alacağı yıllık ücret

YENİ MAAŞI BELLİ OLDU

Geçen sezon takımın başına geçerken para konuşmayan ve 20 milyon lira alan Okan Buruk’un ücreti yapılan yüzde 150 zamla beraber 50 milyon liraya yükseltildi. Geçen sezon takımın başına geçerken para konuşmayan ve 20 milyon lira alan Okan Buruk’un ücreti yapılan yüzde 150 zamla beraber 50 milyon liraya yükseltildi. Kurdaki artışla birlikte Okan Buruk’un sergilediği başarılı performans ücretinin iki katından daha da yukarı çıkmasını sağladı. Sarı-kırmızı hocanın yeni sezonda 50 milyon lira alacağı ve ayrıca yeni kontrata göre bazı başarı bonuslarının da yine sözleşmede bulunacağı bildirildi.

Haberin Devamı

Galatasaraydan Okan Buruka yeni sözleşme Maaşına büyük zam, işte alacağı yıllık ücret

KAP'A BİLDİRİLECEK

Galatasaray Sportif AŞ yeni kontrat ile ilgili detayları kısa süre içinde KAP’a bildirecek. Bir önceki sezon ligi 13. sırada bitiren Galatasaray’ı geçen sezon şampiyon yapan Okan Buruk, takımı Şampiyonlar Ligi’nde gruplara da taşırken ligde ise bu sezon da başarılı grafiğini devam ettiriyor.Galatasaray Sportif AŞ yeni kontrat ile ilgili detayları kısa süre içinde KAP’a bildirecek. Bir önceki sezon ligi 13. sırada bitiren Galatasaray’ı geçen sezon şampiyon yapan Okan Buruk, takımı Şampiyonlar Ligi’nde gruplara da taşırken ligde ise bu sezon da başarılı grafiğini devam ettiriyor.

OKAN BURUK YENİ SÖZLEŞME İÇİN NE SÖYLEMİŞTİ?

Galatasaray Teknik Direktörğ Okan Buruk transfer döneminin kapanmasına sayılı günler kala basına açık gerçekleştirilen antrenmanda yeni sözleşme hakkında konuşmuştu. Okan Buruk sözleşmenin ikinci planda olduğunu vurgulamıştı.

Haberin Devamı

Okan Buruk şu ifadeleri kullanmıştı;

Sözleşme ikinci sırada gelecek bir konu. Önemli olan güçlü olmamız, takımımızın başarılı olması. Geçen sezon verdiğimiz sözü tutmak çok önemliydi. Çok kötü bir sezondan sonra oyuncu, yönetim ve teknik heyet yenilendi. Yeniden çok güçlü bir Galatasaray ortaya çıktı. Hedefimiz bu güçlü Galatasaray'ı devam ettirmek. Ben, Galatasaray altyapısından yetiştim. Şu anda üstünde bulunduğumuz sahada 11 yaşımda seçmeye girmiştim. Şu anda 50. yaşıma gidiyorum ve teknik direktörüm. Benden mutlusu olamaz. Ancak benim hedefim kendimden çok Galatasaray taraftarını mutlu etmek. Bunun için başkanımız ve yönetimimizle çaba sarf ediyoruz. Geri kalanları kendi içimizde en doğru şekilde halledeceğimizi düşünüyorum.

Galatasaraydan Okan Buruka yeni sözleşme Maaşına büyük zam, işte alacağı yıllık ücret

REKOR ÜSTÜNE REKOR KIRDI

Galatasaray'ı geçtiğimiz sezon şampiyonluğa taşıyan Okan Buruk birçok rekoru da kırarak tarihe geçti.

- Okan Buruk, Hamza Hamzaoğlu ile birlikte Galatasaray'da hem futbolcu hem teknik direktör olarak şampiyonluk yaşadı.

Haberin Devamı

- Süper Lig'de iki farklı takımı en genç yaşta (49) şampiyon yapan teknik adam olarak Kaloperovic, Stankovic, Mustafa Denizli, Daum ve Lucescu'yu geride bıraktı.

- 14 maçlık galibiyet serisiyle Süper Lig'de üst üste maç kazanma rekoru kırdı.

- Okan Buruk, Süper Lig’in kurulduğu 1959’dan bu yana Galatasaray’ın başında çıktığı resmi maçlarda 2.4’le en yüksek puan ortalaması yakalayan teknik direktör uvanının da sahibi konumunda.

- Rekorlarına bu sezonda da devam eden Okan Buruk, 46 maçta (BAY karşılaşmaları dahil) 37 galibiyet 5 beraberlik ve 4 mağlubiyetle 80.4'lük ortalama tutturarak Süper Lig'de bir takımın başında en yüksek galibiyet yüzdesi yakalayan teknik direktör oldu.

Galatasaraydan Okan Buruka yeni sözleşme Maaşına büyük zam, işte alacağı yıllık ücret