Galatasaray Galatasaray'ın transfer gündemindeki Ali Akman için resmi açıklama! 'Görüşme halinde'

Galatasaray'ın transfer gündemindeki Ali Akman için resmi açıklama! 'Görüşme halinde'

27.07.2022 - 09:10 | Son Güncellenme:

Galatasaray'ın transferi için Eintracht Frankfurt'la görüşme halinde olduğu Ali Akman için resmi açıklama geldi.

Galatasarayın transfer gündemindeki Ali Akman için resmi açıklama Görüşme halinde

Galatasaray'ın transfer gündemi oldukça yoğun... Sarı Kırmızılılar yeni sezon öncesi alternatifli bir kadro kurmak için çalışmalarını sürdürüyor. Galatasaray'ın gündemine gelen son isim Ali Akman oldu. Sarı Kırmızılılar genç golcü için Frankfurt'la görüşmelerini sürdürürken transfere dair resmi açıklama geldi. İşte ayrıntılar...

Haberin Devamı

FRANKFURT'TAN GALATASARAY'A ŞARTLI 'EVET'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un da basın toplantısında ilgilendiklerini duyurduğu Ali Akman için görüşmeler sürüyor. Habertürk'te yer alan habere göre Galatasaray'ın istediği Ali Akman için Eintracht Frankfurt'un koydurmak istediği maç şartı transferin önüne geçti. Kasımpaşa’yla oynanan hazırlık maçında oyuna girdikten 5 dakika sonra galibiyet golünü atan yeni transfer Seferovic’in yedeği olarak yerli statüsündeki Ali Akman’ı düşünen teknik direktör Okan Buruk’un, genç ismin kamp çalışmalarına katılmasını beklediği kaydedildi.

Eintracht Frankfurt’un 2 sezon önce Bursaspor’dan ayrılan 21 yaşındaki santraforu bedelsiz olarak kadrosuna katmış ve geçen yıl NEC Nijmegen’e kiralık olarak göndermişti. Florya’da aktif olarak görev alan eski futbolcu Ayhan Akman’ın yeğeni olan genç yeteneğin de Parçalı formayı giymek istediği bildirildi.

Haberin Devamı

Galatasarayın transfer gündemindeki Ali Akman için resmi açıklama Görüşme halinde

FRANKFURT'UN ENDİŞESİ: 'YEDEK'

Ancak geçen yıl Hollanda Ligi’nde NEC Nijmegen ile 21 kez ilk 11’de sahaya çıkarken toplam 32 maçta forma giyip 6 da gol kaydeden Ali’nin gelişimi için oynaması gerektiğini düşünen Alman ekibi, Galatasaray’da oyuncusunun sürekli yedek olabileceğinden endişe ettiği öğrenildi.

Cimbom’un resmi olarak kiralık teklifinde bulunduğu genç forvet için karar aşamasında olan E.Frankfurt’un, en az 25 maçta oyuncusunun forma giymesi için Cimbom’a şart koştuğu öğrenildi. Bu sezon Avrupa’da olmayacak olan Galatasaray’ın bu şartı kabul edip etmeyeceği konusunda son kararı Okan hocanın vereceği ifade edildi.

Galatasarayın transfer gündemindeki Ali Akman için resmi açıklama Görüşme halinde

HAMZA VE EFE DE KADRODA

Galatasaray'ın transferi için Eintracht Frankfurt'la görüşmelerini sürdürdüğü Ali Akman'ın iki kuzeni Efe Akman ve Hamza Akman da Galatasaray A Takımıyla birlikte antrenmanlara katılıyor. 

Efe Akman ve Hamza Akman kardeşler Galatasaray'ın Avusturya'daki ilk etap kamp çalışmalarında yer almıştı. İki isim Okan Buruk'un isteği doğrultusunda Avusturya'da yapılacak ikinci etap kamp çalışmalarına da dahil edildi.

Okan Buruk'un Ayhan Akman'ın iki oğluna da zaman zaman şans vereceği öğrenilirken özellikle Hamza Akman'ın Avusturya kampındaki görüntüsü camiayı ve taraftarları heyecanlandırdı.

Haberin Devamı

Galatasaray; Ali Akman transferine son noktayı koyması halinde Ali Akman, Efe Akman ve Hamza Akman ilk kez aynı takımda buluşmuş olacak.

Galatasarayın transfer gündemindeki Ali Akman için resmi açıklama Görüşme halinde

FRANKFURT CEPHESİNDEN RESMİ AÇIKLAMA

Eintracht Frankfurt'ta forma giyen ve adı Galatasaray'la geçen Ali Akman için açıklama geldi.

"TRANSFER İÇİN İZİN VERDİK"

Alman ekibinin sportif direktörü Markus Krösche, genç futbolcuya transferi görüşmesi yapması için izin verdiklerini duyurdu. Krösche, "Ali Akman'a izin verdik. Bir kulüple kiralık transferi için görüşme halinde" dedi.

Galatasarayın transfer gündemindeki Ali Akman için resmi açıklama Görüşme halinde

"ALİ AKMAN'LA İLGİLİ DÜŞÜNCEMİZ VAR"

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Kasımpaşa ile oynanan hazırlık maçı sonrası, Ali Akman için teklif yaptıklarını açıklamıştı.

Okan Buruk, "Ön tarafa yönlü oyuncular bakıyoruz. Hem santrfor oynayacak, ikinci forvet, kenarda oynayabilecek oyuncular bakıyoruz. Kadromuzu güçlendirmemiz gerekiyor. Önde de ihtiyacımız var. Ali Akman ile ilgili bir düşüncemiz oldu. Kulüple bu anlamda görüşmeler oldu. Ancak, şu anda net bir şey yok. Türk rotasyonu içerisinde bize destek verebilir." ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı