Skorer Golfte İngiliz umudu

Golfte İngiliz umudu

14.11.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Golfte İngiliz umudu

Golfte İngiliz umudu


Belek'te kötü sezonu aşmak için İngiliz golfçülere bel bağlandı


       Golf kulüplerinin faaliyete girmesiyle birlikte adeta golf cenneti haline dönüşen Belek, bu sezon umduğunu bulamadı. Turizme büyük katkı sağlayan golf kulüpleri, şimdi önemli bir turnuva için Belek'e gelecek İngiliz golfçüleri bekliyor.
       Belek'te bulunan National, Gloria, Nobilis ve Tat Beach Golf kulüpleri, yeni sezondan hedefledikleri potansiyeli tuttaramadılar. Doluluk oranının düşük kaldığı golf kulüplerinde yüzler bir türlü gülmedi. Belek'te yağışlı havalarda daha çok golfün oynandığını ifade eden yetkililer, havaların iyi gitmesinin kendilerini olumsuz yönde etkilediğini söylediler.
       Nobilis Golf Kulüp Genel Müdürü Can Conker, geçtiğimiz sezon oranla golf turizminde bir düşüş yaşandığını belirterek, "Havaların güzel gitmesi bizi etkiliyor. Yağışlı olunca daha fazla golfçü geliyor. Bu nedenle yeni sezonda umduğumuzu bulamadık" dedi.
       İngiltere'den gelecek golfçülere umut bağladıklarını ifade eden Can Conker, sözlerini şöyle sürdürdü:
       "Aralık ayında İngiltere Golf Federasyonu'nun düzenlediği 50 yaş üzerindeki golfçülerin puan alma turnuvası Nobilis Golf Kulüp'te ve Gloria Golf kulüp'te düzenlenecek. Bu turnuvaya büyük önem veriliyor. Biz de bu organizasyon için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Turnuvaya yaklaşık 150 kişinin katılmasını bekliyoruz. İngiliz golfçüler bir hafta boyunca mücadele edecekler. Kötü giden turizm böylece biraz olsun canlanacak" diye konuştu.
       Belek bu sezon golf turizminde hedeflediği potansiyeli yakalayamadı.

Musiç keyifli

       Faik Metin

       Antalyaspor'un Boşnak oyuncusu Musiç Vedin'in bu sezon yüzü gülüyor. Geçtiğimiz sezon Joseph Jarabinsky'nin kendine yer bulamayan bulamayan Musiç, bu sezon Teknik Direktör Rudiger Abramcyzk'in gelişiyle birlikte forma şansı buldu. Sezon başında bu futbolcu görüşen ve "sana ihtiyacım var" diyen Alman hoca, Musiç ile yakından ilgileniyor. Galatasaray, Samsunspor ve Bursaspor maçlarında ilk onbirde yer alan Musiç Vedin, diğer maçlarda yedek kulübesinde bekledi. Geçen sezon en büyük desteği eşi Alma Vedin'den aldığını ifade eden Musiç, "Başarılı olmak için çok çalışıyorum. Yavaş yavaş kendimi buldum. Önümüzdeki maçlarda daha da iyi olacağım. Gerçek gücümü ortaya koyacağım" dedi.

Zorlu pazar

       Potada Muratpaşa, futbolda da Antalya'nın 3. Lig temsilcileri birbirinden zorlu sınavlar verecekler
       Basketbol 2. Erkekler Ligi'nde zirveyi hedefleyen Muratpaşa Belediyespor, bugün başkent deplasmanında Sümerbank ile karşı karşıya gelecek. Geçtiğimiz hafta evinde Mülkiye'yi mağlup eden Akdeniz ekibi, rakibini devirerek, çıkışını sürdürmek istiyor. Ankara Atatürk Spor Salonu'nda saat 13.00'te başlayacak karşılaşmayı Halil Öztürk yönetecek. Coach Engin Taşkıran, Sümerbank karşısına tam kadro halinde çıkacaklarını vurgulayarak, "Ligde ikinci sırada yer alıyoruz. Sümerbank'ı da mağlup edip, zirve yolunda bir engeli daha aşacağız. Antalya'ya galibiyetle döneceğiz" dedi.

Üçüncü Lig kaynıyor

       Üçüncü Lig 5. Grup'ta lider durumda bulunan Ispartaspor, bugün evinde Kemerspor'la karşılaşacak. Geçtiğimiz hafta Petrolofisi deplasmanından beraberlikle dönerek, yakın takipçisiyle arasındaki puan farkını koruyan Pembe - Yeşilliler, Kemerspor'u da yenmenin hesaplarını yapıyorlar. Atatürk Stadı'nda saat 14.00'te başlayacak müsabakayı Cem İyihuylu yönetecek.
       Teknik Direktörü Tarık Söyleyici, "Kemerspor karşısında da taraftarlarımızdan destek bekliyoruz. Rakimizi mağlup ederek, yükselişimizi sürdüreceğiz" dedi. Gruptaki diğer karşılaşmaların programı ise şöyle: 13.30: Egsaş Aksaray - Side (İlhan Pancar), 14.00: Alanyaspor - Eskişehir Şekerspor (Vedat Tan), 14.00: Manavgat Belediyespor - Fethiyespor (Sertan Türözü), 14.00: Dalaman Kağıt - Karamanspor (Ahmet Uğur Çalcı).

Eskrimde Antalyalı gençler iddialı

       Antalya Bölge Eskrim Takımı, İzmir'de 27 - 28 Kasım'da yapılacak Atatürk Kupası Türkiye Gençler Şampiyonası için aralıksız çalışıyor. Geçtiğimiz hafta Ankara'da düzenlenen Büyükler Takım Şampiyonası'na genç takımla katılmalarına karşın bayan epede gümüş madalya kazanan Antalyalı eskrimciler, bu kez zirveye çıkmayı hedefliyorlar. İzmir'deki şampiyonaya 15 sporcu ile katılacaklarını belirten Antrenör Ali Şekerci, "İddialı bir şekilde şampiyonaya hazırlanıyoruz. Genç takımımız büyüklerde ikinciliği elde etti. Kendi kategorilerinde daha büyük bir başarıya imza atacaklarına inanıyorum" diye konuştu.

Yazarlar