Futbol Göztepe'den müthiş avantaj! Adım adım Süper Lig'e

Göztepe'den müthiş avantaj! Adım adım Süper Lig'e

11.03.2024 - 14:20 | Son Güncellenme:

Şanlıurfaspor engelini de aşan İzmir temsilcisi, son 8 haftaya 10 puanlık avantajla girdi.

Göztepeden müthiş avantaj Adım adım Süper Lige

1'inci Lig'de Şanlıurfaspor'u da deplasmanda Billal Messaoudi'nin tek golüyle yenen Göztepe, rakiplerinin takılmasıyla Süper Lig yarışında son 8 haftaya 10 puanlık müthiş avantajla girip, şampiyonluk için günleri saymaya başladı. Ligde hem lider Eyüpspor hem de alt sıralarında bulunan Kocaelispor, Sakaryaspor ve Bodrum FK'nın puan kaybettiği haftada altın değerinde galibiyet alan Göz-Göz, bir futbol mucizesi olmazsa Süper Lig'e 2 yıl sonra dönüşünü ilan etmeye çok yaklaştı. Eyüpspor bu hafta Çorum FK yenilgisiyle 61 puanda kalırken, puanını 55'e çıkaran ikinci sıradaki sarı-kırmızılı ekip direkt şampiyon olarak Süper Lig'e adım atma şansını da artırdı.

Haberin Devamı

Kocaelispor evinde Tuzlaspor'a mağlup olarak 45, Sakaryaspor deplasmanda Adanaspor beraberliğiyle 44, Bodrum FK da yine Bandırmaspor'la berabere kalarak 43 puanda kaldı. En yakın rakibiyle farkı 10 puana çıkarıp son haftalara bırakmadan Süper Lig'e yükselişini ilan etme ihtimali çok artan Göztepe'de taraftarlar hesap yapmaya başladı. Sarı-kırmızılı ekibe önündeki 3 maçı kazanıp rakipleri takılırsa zaferi matematiksel olarak garantileme ihtimali doğdu. Ligde üst üste 3'üncü galibiyetini alan, ikinci yarıda çıktığı 9 maçın 7'sini kazanıp 2 beraberlik elde eden Göztepe, seriyi sürdürerek Süper Lig biletini bir an önce almaya çalışacak. 2017 yılında 14 sene sonra Süper Lig'e çıkan İzmir temsilcisi, 5 sezonluk mücadelenin ardından 2022'de düşmüştü.

Haberin Devamı

STOILOV GURURLU

Göztepe'nin dümeninde çıktığı 14 maçta 11 galibiyet, 2 beraberlik, 1 mağlubiyetle istatistik rekorları kırıp takımını Süper Lig kapısına getiren Bulgar Teknik Direktör Stanimir Stoilov, takımıyla gururlandı. Yakaladıkları müthiş puan avantajına rağmen temkinli konuşmayı elden bırakmayan Stoilov, Şanlıurfa maçının ardından, "Gerçekten bir mücadele maçı oldu. İki takım da kazanmak için oynadı. Biz daha fazla fırsat yakaladık ve bu yüzden kazanmayı hak ettiğimizi düşünüyorum. İkinci yarıda rakibimize biraz inisiyatif verdik ama bu bölümde de pozisyonlar yakaladık. Biz gerçekten tüm maçı yüksek seviye ve dinamik bir şekilde oynamalıyız. Göztepe sürekli gelişmeli, her maç daha ileriye gitmeli. Süper Lig'e çıkmak için her şeyini vermeli. Ben, bütün hocalar ve oyuncularımız sürekli çok sıkı bir şekilde çalışmalı ve her şeyimizi sahada sonuna kadar vermeliyiz. Çünkü muhteşem bir taraftarımız var ve bizi inanılmaz bir şekilde destekliyorlar" diye konuştu.

MESSAOUDI OLAYLI GELDİ JOKER OLDU

Göztepe'nin Cezayirli oyuncusu Billal Messaoudi, sezon başında maceralı bir şekilde geldiği takımın Süper Lig yolunda jokeri oldu. Ağustos ayında anlaşmaya varılıp sağlık kontrolünden geçerek sözleşme imzalamak için Belçika'dan İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na gelen oyuncu, vizesindeki problem nedeniyle ülkeye giriş yapamadı. Gümrükte bekletilen Messaoudi deport edilerek Belçika'ya geri gönderildi. Cezayirli futbolcu vize sıkıntısını çözdükten sonra gecikmeli olarak Türkiye'ye giriş yaparak Göz-Göz'e imza attı. Göztepe formasıyla 15 maçta 4 gol, 5 asist üreten 26 yaşındaki Cezayirli özellikle Şanlıurfaspor'a attığı galibiyeti getiren golle takımına Süper Lig kapısını açtı.