Milli Takım Hamit Altıntop'tan Stefan Kuntz itirafı! 'Değişiklik şarttı'

Hamit Altıntop'tan Stefan Kuntz itirafı! 'Değişiklik şarttı'

18.11.2023 - 21:04 | Son Güncellenme:

Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop, Stefan Kuntz'un ayrılık sürecine dair konuştu.

Hamit Altıntoptan Stefan Kuntz itirafı Değişiklik şarttı

Türkiye Futbol Federasyonu Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop, Alman basınına açıklamalarda bulundu. Dev kulüplerde forma giymesinin ardından milli takımdaki baskının mı kulüplerdeki baskının mı yüksek olduğuna dair soruya Hamit Altıntop, "Türk Milli Takım'ında (Gülerek). Bu sadece bizde değil diğer milli takımlar için de geçerli. Doğrudan sonuç elde etme baskısı daha büyük" cevabını verdi.

Haberin Devamı

Genç futbolculara örnek olmaları gerektiğini dile getiren Hamit Altıntop, "Bugünün genç oyuncuları eskiye kıyasla daha çok yönlendirilmeye ihtiyacı var. Kimin bu göreve hazır olduğu, kimin bunu kabul ettiği ve kimin etmediği kısa sürede netleşiyor. Takıma çok yakımın, tüm antrenmanları izliyorum" dedi.

Almanya'daki deneyiminin hatırlatılması sonrası Hamit Altıntop, "Almanya'da aldığım ve beni halen yönlendiren eğitimlerim de dahil olmak üzere edindiğim tüm tecrübelerle Türkiye'de bir şeyler inşa etmeye çalışmak benim için önemli" ifadelerini kullandı.

A Milli Futbol Takımı'nın Almanya ile oynayacağı maçla ilgili gelen soruya Hamit Altıntop şu cevabı verdi:

"Bu oyun planlaması sebebiyle önceden sert bir şekilde eleştirildim. Bir takımın gelişebilmesi için güçlü rakiplere karşı oynaması son derece önemli. Yedi ay sonra Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak bir ülkeye karşı oynuyoruz. Burada çok fazla Türk oyuncu var. Açık, aç ve öğrenmeye hazır bir takımız. Bunun başarıya yansıyıp yansımayacağı henüz belli değil."

Haberin Devamı

İddialı bir proje oluşturduklarını vurgulayan Hamit Altıntop, "Deneyim, özgüven, tutarlı bir şekilde en üst düzeyde oynama kararlılığı... Bunun üzerinde çalışıyoruz ve oldukça iyimserim. En iyisini yapacak durumdayız. Genç oyuncular konusunda henüz emekleme aşamasında olan ve zaman alan iddialı bir projemiz var. Almanya dışında Fransa da bizim için bir rol model ülke. Bizde İngiltere gibi benzer bir etki umuyoruz" diye konuştu.

Stefan Kuntz tercihine dair soruya Hamit Altıntop, "Stefan Kuntz ile iki yıl boyunca çalıştık. Onun Almanya U21'deki başarılarından, iletişiminden ve çalışma yöntemlerinden etkilendik. Ancak son maçlarda beklentiler farklı yönde gelişti. Bir yönetim kurulu üyesi olarak bize biraz cesaret, yeni bir ivme lazım dedim" cevabını verdi.

Stefan Kuntz'un ayrılık sürecine dair konuşan Hamit Altıntop, "Hedefimiz uzun vadede bir antrenörler çalışmak. Kuntz'a çalışmalarından dolayı müteşekkiriz. Ancak bir sonraki adıma geçebilmek için değişiklik şarttı. Bunu kendisine açıkça ilettik ve yollarımızı ayırdık" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Stefan Kuntz'un görevden ayrıldıktan sonra yaptığı eleştirilere cevap veren Hamit Altıntop, "Kuntz bize sağlam bir takım bıraktı. Bunun için ona hak veriyoruz. Ancak beklentilerimizin değiştiğini ve değişimi antrenör değişikliğiyle sağlamamız gerektiğini kendisine anlattık" diye konuştu.