Skorer Haydi, el ele 2008'e

Haydi, el ele 2008'e

29.10.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Haydi, el ele 2008'e

Haydi, el ele 2008e


"Avrupa Futbol Şampiyonası için Türk - Yunan ortaklığı" teklifine destek yağıyor


       UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik'in önerdiği "2008 Avrupa Futbol Şampiyonası finalleri için Türk - Yunan ortaklığı" önerisine iki ülke hükümetinin de olumlu yaklaşması, halk arasında da sevinç yarattı. 7'den 70'e herkes organizasyonu desteklerken, böylece ilişkilerin gelişeceği, dostluğun pekişeceği vurgulandı.
       İki ülkenin ilgili kurumlarının bir an önce harekete geçmesi gerektiği belirtilirken, "Toplum arasında zaten düşmanlık yoktu. Ancak işin içine siyaset girmişti. Depremler halkları birbirine kaynaştırdı. Ele ele verelim, bu fırsatı değerlendirelim. Kalıcı dostluk sonraki nesillere en iyi miras olacak" yorumu yapıldı.

       Mahmut Dadalı (36) Minübüs sürücüsü
       Son zamanlardaki yaşanan bazı olaylardan sonra iki ülke arasında yakınlaşma oldu. 2008'i ortak düzenleme önerisini sonuna kadar destekliyorum.

       Esma Ebru Özdil (27) Diş doktoru
       İki ülke arasında kurulan dostluk böylece daha da pekişebilir. Hem Türkiye ile Yunanistan böyle bir organizasyonu ancak birlikte kaldırabilir.

       Hasan Bülent Tecimsel (46) Banka şubesi müdürü
       Sporun evrenselliği ve bütünleştiriciliği göz önüne alınırsa böyle bir organizasyon halkların yakınlaşması açısından son derece yararlı olur.

       Gülşah Akverdi (18) Öğrenci
       Toplumlar arasında düşmanlığın olmadığını biliyorum. Ancak işin içine siyaset girdiği zaman dostluk unutuluyor. İki ülke arasında birlik sağlanmalı.

       Taylan Koç (21) Öğrenci
       Ortak organizasyonun düzenlenmesinden yanayım. 2008'in düzenlenmesi, hem ülkelerin tanıtımı, hem de ekonominin gelişmesi açısından faydalı olur.

Otoriteler ne diyor?

       Sinan Erdem TMOK Başkanı
       Teklifi fevkalade destekliyorum. Bu olayı olimpiyat için ortaya atmışlardı. Ama olimpiyat olmaz. Futbol olur. Bunun örnekleri de var. İyi bir dostluk havası yaşıyoruz. Ama ortaya somut bir proje koymak gerekiyor. Önemli bir avantajımız da var. Böyle bir organizasyonu gerçekleştirmek için büyük bir stat yapıyoruz.

       Güven Taner Spor yazarı
       Bir yerbilimci söyledi. Depremler eninde sonunda Ege Denizi'ni yok edip, Türkiye ile Yunanistan'ı kol kola getirecekmiş. Ancak bunun için 10 ila 20 milyon yıl öngörülüyor. Kol kola girmek için bu kadar uzun süre beklemeye gerek yok. Bu işte deprem yerine sporu aracı kullanmanın daha iyi olacağı kanısındayım.

       Turgay Şeren Spor yazarı
       Mükemmel bir proje. Bunun gerçekleşmesi için bizim de yapacaklarımız var. Statlarımızı toparlamalıyız. Barınma sorunuz olmaz, ancak antrenman sahaları lazım. Şenes Erzik'i ve UEFA Başkanı Johansson'u bu olayın tohumlarını attıkları için kutlamak isterim. Yunan Futbol Federasyonu'na da teşekkür ederim.

       Öcal Uluç Spor yazarı
       Siyasetçilerin arasını açtığı Ege'nin iki yanındaki dost iki milletin yakınlaşmasını sağlayacak, Atatürk ile Venizelos'un kurdukları dostluk ve barış köprüsünü yeniden açacak her türlü girişimden yanayım. Gerek siyasetçilerin, gerek medyanın ve gerekse kamuoyrının her türlü fedakarlığı yapmasını bekliyorum.

       Ali Sami Alkış Spor yazarı
       Türkiye'yi çevreleyen komşu ülkelerin arasında, Yunanlılar kadar geçinebileceğimiz bir başkası yok. Ama ne yazık ki bu yakınlaşmanın çok ötesinde sürekli bir çatışma içindeydik. Depremler sonrası müthiş bir dostluk havası oluştu. İki ülkenin bu organizasyonları başarabilecekleri yolunda mesaj aldık. Mutlaka gerçekleşmeli.


Yazarlar