Galatasaray Henry Onyekuru kalıyor mu?

Henry Onyekuru kalıyor mu?

29.06.2019 - 01:04 | Son Güncellenme:

Galatasaray’ın şampiyonluğunda büyük pay sahibi olan Onyekuru, başarılı performansının karşılığını Nijerya’nın Afrika Uluslar Kupası kadrosuna çağrılarak aldı. Kiralık sözleşmesi biten ve Everton’a geri dönen Onyekuru’nun, Afrika Uluslar Kupası’nda şans bulamaması ise Cim-Bom’da kalma ihtimalini bir hayli artırdı.

Henry Onyekuru kalıyor mu

ONUR DİNÇER

Haberin Devamı

İngiltere’deki yabancı oyuncu statüsüne göre çalışma izni koşullarını karşılaması gereken Onyekuru, Afrika Uluslar Kupası’nda şu ana kadar hiç forma giymedi. Onyekuru’nun, Mısır’daki organizasyonda forma giyerek önündeki izin engelinin kalkmasını bekleyen Everton kurmaylarının gelişmeler karşısında hayal kırıklığı yaşadığı öğrenildi.

Teknik direktör Gernot Rohr, iki maçını da kazanan Nijerya’nın hücum hattından memnun kalırken, kulübü ile 2022’ye kadar sözleşmesi bulunan Onyekuru’nun bir yıl daha kiralık gönderilmesinin konuşulmaya başlandığı belirlendi. Onyekuru’nun, Şampiyonlar Ligi’ne direkt olarak katılacak G.Saray’a gitme yönünde tercihini İngiliz ekibine ilettiği belirtildi. UEFA ile olan yapılandırma anlaşması çerçevesinde, bonservisli oyuncu transferinde sınırlamaları bulunan sarı-kırmızılı kulüp, Nijeryalı futbolcuyu bir yıl daha kiralamaya çok sıcak bakıyor.

Yazarlar