Skorer Her şey Beşiktaş için

Her şey Beşiktaş için

23.01.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Her şey Beşiktaş için

Her şey Beşiktaş için


Birinci Beşiktaşlılar Kurultayı büyük ilgi gördü. Yeni görüş ve öneriler gündeme geldi. Eski futbolcular kulüp içinde aktif görev almak istediklerini belirttiler

       Beşiktaşlılar Cemiyeti tarafından düzenlenen 1. Beşiktaşlılar Kurultayı dün yapıldı. Yaklaşık 1000 kişinin katıldığı kurultayda, Siyah - Beyazlı kulüpte forma giymiş eski futbolcular, "yeniden yapılanma" konulu bölümde, yönetimde görev almak istediklerini söylediler. Rasim Kara, "Biz bir gün, bu kulüpte yine görev alacağız. Yeter ki güvensinler ve desteklesinler" dedi. Rıza Çalımbay ise Beşiktaş'ın hedefinin Türkiye'den çok Avrupa olması gerektiğini söyledi. Feyyaz Uçar, "Beşiktaş için her türlü görevi yapmaya hazırız" diye konuşurken, Ali Gültiken, "Çağdaş olmak, çok kaliteli oyuncular yetiştirerek, Avrupa'ya tanıtmaktır. Biz böyle bir Beşiktaş istiyoruz" ifadesini kullandı.
       Başkanlığını Cengiz Kaptanoğlu'nun yaptığı kurultayda söz alan Cemiyet Başkanı Mehmet Kazancı'nın, "Sana söz veriyoruz Büyük Atam, Beşiktaş'ı Avrupa'da söz sahibi yapacağız" diye konuşması büyük alkış aldı. Kurultaya konuk olarak katılan Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü ise, "Kulüpçülük maalesef günümüzde erezyona uğramış durumda. Bunun nedenleri arasında, yönetim şekilleri, üyeliğin Türkiye'ye yayılamaması, yanlış transferler, spor haberlerinden çok, televizyonlarda magazin programlarının yapılması etkileyen nedenler arasında. Bunu önlemek için taraftar - üye - yönetim üçgeni kurulmalıdır" dedi. İstanbul Valisi Erol Çakır, "Atatürk, potansiyelin daha da arttırılmasını ve spor gelişmesini emretmiştir. Yeni yüzyıl, büyük düşünenlerin yüzyılı olacaktır. Beşiktaşlı da böyle düşünmeli ve çalışmalıdır" görüşünü yansıttı.
       Bu arada çağrılı oldukları halde Başkan Süleyman Seba ve yöneticilerin kurultaya katılmaları ise dikkat çekti. Kurultay ile aynı saatte tüm yöneticileri kulübe çağırıp, toplantı olduğunu söyleyen Süleyman Seba'nın bu hareketi çeşitli yorumlara yol açtı.

Kutlama mesajları

       Kurultaya Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve Başbakan Bülent Ecevit mazeretleri nedeniyle katılmadılar. Ancak Başbakan Ecevit, Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan, eski milletvekili Murat Karayalçın, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Kemal Mutlu ve Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy bir mesaj göndererek cemiyeti düzenlediği kurultaydan dolayı tebrik ettiler. Kurultayda yer alan MHP İstanbul Milletvekili ve Beşiktaş başkan adayı Mehmet Gül "Çalışmalarımız büyük süratle devam ediyor" diye konuştu. Son yapılan kongrede bir daha aday olmayacağını açıklayan İhsan Kalkavan ise "Bir önceki kongrede aday olmayacağım demiştim. Bunu tekrarlıyorum" dedi.

Eski başkanlara plaket

       Kurultay'da, geçmişte başkanlık yapmış isimlere, hizmetlerinden dolayı birer plaket verildi. 1950 - 51'de başkanlık yapan ve Atatürk'ün de baş danışmanlık görevini üstlenen Ekrem Amaç'ın yanı sıra Talat Asal, Enver Kaya da plaket aldılar. Nuri Togay, Mehmet Üstünkaya ve Gazi Akınal'ın sağlık sorunları nedeniyle plaketleri yakınlarına verildi.


Kartal fark peşinde

       Ersoy Özdem
       Beşiktaş, Fenerbahçe'nin puan kaybetmesi nedeniyle bugün çıkacağı Erzurum maçında hücum ağırlıklı bir taktikle mücadele edecek. Teknik Direktör Briegel dün yapılan son idmanda oyuncularını özellikle gol bölgelerinde dikkatli olmaları için uyardı. Siyah - Beyazlı ekibin, ilk on birinde cezası biten Ahmet Dursun ile sakatlığı geçen Ayhan ilk onbirde görev alırken, Nihat yedeğe çekilecek. Ayağındaki ağrılar süren Rahim'in ise oynama ihtimalinin az olduğu belirtildi. Doktorlar bu futbolcu için kararı Briegel'in vereceğini söylediler. Siyah - Beyazlı oyuncular dün kampa girdiler.