Basketbol Hidayet Türkoğlu’na güvenoyu!

Hidayet Türkoğlu’na güvenoyu!

05.11.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

Türkiye Basketbol Federasyonu Genel Kurulu Ankara’da gerçekleştirildi, 5 yıldır başkanlık görevini yürüten Hidayet Türkoğlu, 171 oyun 108’ini alarak, Harun Erdenay ve Erman Kunter’in önünde yeniden başkan seçildi.

Hidayet Türkoğlu’na güvenoyu

ÜMİT AVCI

Haberin Devamı

Türkiye Basketbol Federasyonu Olağan Genel Kurulu’nda başkanlığa Hidayet Türkoğlu yeniden seçildi. JW Marriott Hotel’de gerçekleştirilen genel kurulda 171 delege oy kullanırken, tüm oylar geçerli kabul edildi. Mevcut başkan Hidayet Türkoğlu, oyların 108’ini alarak ikinci kez bu göreve getirildi. Diğer adaylardan Harun Erdenay 42, Erman Kunter ise 21 oyda kaldı. Sonuçların açıklamasının ardından başkan adaylarından Erdenay, Türkoğlu’nun yanına giderek kendisini tebrik etti. İkilinin samimi şekilde sarılması genel kurul salonundakiler tarafından uzun süre alkışlandı.

Başkanlığa tekrar seçilen Hidayet Türkoğlu, yaptığı teşekkür konuşmasında, “İyi yaptığımız şeyler gibi yanlışlarımız da oldu. Sizler bizi tekrar buraya seçtiniz. Önümüzdeki 3 yıl, daha iyi çalışacağımıza söz vermek istiyorum. İnşallah hep beraber Türk basketbolunu daha iyi yerlere getiririz. Çok teşekkür ederim, iyi ki varsınız. Oy veren, vermeyen herkes baş tacı. Önümüzdeki hafta hepinizi elinizi sıkmak için ziyaret edeceğim” ifadelerini kullandı.

Abdi İpekçi Spor Salonu’nun yerine yapılan tesisle ilgili son durumun sorulması üzerine Türkoğlu, “Mazbatımı alır almaz ekip olarak Bakanlığımızın kapısını çalacağız. Tesisin Türk basketboluna değer katacağının farkındayız. Dilerim ki bu süreçte Sayın Bakanımızla birlikte daha yakın markajla bu işi sonuca ulaştırırız” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Yönetim Kurulu

Hidayet Türkoğlu’nun yeniden başkan seçildiği Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Ali Haluk San, Ali Limoncuoğlu, Batur Şulen, Gökhan Dinçer, Hüseyin Beşok, Kemal Dinçer, Mehmet Fatih Öztürk, Mert Mecit Çetinkaya, Mustafa Sarımermer, Muzaffer Yıldırım, Ömer Onan, Serap Köz Yücesir, Şirin Karadeniz, Yılmaz Argüden.