Skorer Hoş geldin Elazığ

Hoş geldin Elazığ

07.05.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bank Asya 1. Lig’de haftaya lider giren Elazığspor sahasında Bucaspor’u mağlup etti, bitime bir hafta kala 8 sezon sonra Süper Lig’e çıkmayı garantiledi. Bitiş düdüğü ile sahaya inen taraftarlar, futbolcularla beraber stadı bayram yerine çevirdi

Hoş geldin Elazığ

Bank Asya 1. Ligi’nde haftaya lider giren Elazığspor, Bucaspor’u 2-1 mağlup etti. Ev sahibi, rakipleri Kasımpaşa ve Konyaspor mağlup olunca bitime bir hafta kala 8 sezonun ardından Spor Toto Süper Lig’e çıkmayı garantiledi.
26’da Murat Kayalı topu kafayla aut çizgisinden çevirdi. Topla buluşan Sinan’ın yaptığı ortayı iyi takip eden Göksu meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0.
38’de gelişen Bucaspor atağında savunmanın arkasına atılan pasta topla buluşan Akın, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı Elazığspor ağlarına gönderdi: 1-1.
46’da sağdan Rıdvan’ın geliştirdiği atakta Göksu topla buluştu, pasını Sezai’ye aktardı. Sezai’nin düzgün ve şık vuruşunda top 2. kez Bucaspor ağlarıyla buluştu: 2-1. Karşılaşma Elazığspor’un üstünlüğü ile sona erdi.
Bitiş düdüğünün ardından sahaya giren taraftarlar, yaklaşık 5 dakika Kasımpaşa-Tavşanlı Linyitspor ve Göztepe-Konyaspor maçlarının sonuçlanmasını bekledi. Kasımpaşa ve Konyaspor’un yenildiği anons edilince, taraftarlar ve futbolcular Süper Lig’e çıkmanın sevincini yaşadı. Vali Muammer Erol’un stat mikrofonundan taraftarlara iki kez “Şampiyon kim?” diye sorması üzerine taraftarlar ‘Elazığ’ diyerek cevap verdi.

Haberin Devamı

MAÇIN KARNESİ
HAKEMLER: İlker Meral, Arkın Akgöl, Recep Yıldırım
ELAZIĞSPOR: Ahmet (7)- Ozan (7), Sinan (7), Göksu (8) (Dk. 70 Oktay 6), Murat Selvi (7), Köksal (7), Murat Kayalı (7) (Dk. 84 Alper), Rıdvan (7), Veysel (7), Yusuf (7), Sezai (8) (Dk. 63 Alaattin 6)
BUCASPOR: Ömer (7)- Efe Halil (7), Zafer (6), Mehmet (6), Emrecan (6), Berkay (5), Salih (6) (Dk. 79 Mustafa 5), Fahri (6), Zekeriya (6) (Dk. 67 Mert 5), Akın (6) (Dk. 86 Erdal), Melih (6)
GOLLER: Göksu (Dk.26), Akın (Dk.38), Sezai (Dk.49)
SARI KARTLAR: Göksu, Sezai (Elazığ), Salih, Efe Halil (Buca)

Stat müjdesi
Bitiş düdüğü ile birlikte büyük bir sevinç yaşanırken, AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan şehre yeni stat sözü aldıklarını söyledi. Demirbağ, “Yeni stadımızı çevre yolunda Kekliktepe Kavşağı’nın bir kilometre ilerisinde 2-3 yıl içerisinde hizmete sunacağız” dedi.

Haberin Devamı

‘Dualarla geldik’
Elazığspor Başkanı Selçuk Öztürk, buraya dualarla geldiklerini, bundan sonra da dualarda yalnız kalmamak istediklerini söyledi. Öztürk, “Bu sezon herkes Süper Lig’e çıkmak için büyük fedakârlıklar yaptı. Özellikle futbolcularımıza tek tek teşekkür ediyorum” dedi.