Galatasaray "İnanırsanız er geç olur"

"İnanırsanız er geç olur"

09.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Zaman Zaman eleştirilen Galatasaray başkanı bunları hep yapıcı kabul ettiğini ve sabırlı olduğunu söyledi.

İnanırsanız er geç olur

NEVZAT DİNDAR

Haberin Devamı

Yapılan transferlerle Tudor’un arkasında durduklarını söyleyen Dursun Özbek, “İyi takım kurduğumuzu düşünüyorum. Tudor da bizi yanıltmadı. Bu sene istediği takımı ve performansı göstermeye başladı” diye konuştu.

Latovlevici, Denayer ve Carrasso için düzenlenen imza töreninde yer alan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek bu sezon iyi bir takım kurduklarını söyledi. Transferi tamamladıklarını belirten Özbek, “Yeni sezonda daha güçlü şampiyonluğun en büyük adayı olarak Galatasaray’ı taraftarlarımız izleyecek” iddiasında bulundu.
Yapılan eleştirilerin hatalarından dönmelerine yardımcı olduğunu söyleyen Özbek, “Eleştirileri hep yapıcı olarak kabul ettim. Gelinen noktada da taraftarın mutlu olması bizi de mutlu ediyor. Yapılan eleştirilere teşekkür ediyorum. Başarıya inanıyorsanız er ya da geç gelecektir. Burada sabrımız sınandı ama ben sabırlı biriyim. İnşallah bu sene özlenen başarıyı getireceğiz” ifadesini kullandı.
Hırvat teknik adamı öven Başkan, “Tudor geçen sezonun yarısında katıldı. Genç dinamik futbolu ve Galatasaray’ı seven bir kişiliği var. Yönetim olarak yapılan transferlerin ardında durduk. Yönetim kurulumuzun ve benim Tudor’a güvenimiz tamdı. Burada yapılan çalışmalarla iyi takım kurduğumuzu düşünüyorum. Tudor da bizi yanıltmadı. Bu sene istediği takımı ve performansı göstermeye başladı” şeklinde konuştu.
Özbek, Karabük Başkanı Ferudun Tankut ile iyi bir ilişkileri olduğunu ve Latovlevici transferinde kendilerine yardımcı olunduğu ifade etti.
Asamoah ile ilgili sorulara yanıt veren başkan Özbek, “Asamoah almak istediğimiz bir oyuncuydu ama Juventus son anda vazgeçti. Onu hala istiyoruz, ara transferde tekrarlayacağız. Görüşmeler olacak” dedi. Özbek, Arda ile ilgili soruyu ise “Şu anda transferi bitirdik” diyerek geçiştirdi.
‘Yasakçı zihniyet geriye götürür’
Galatasaray ile birlikte Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı da olan Dursun Özbek, yabancı kuralıyla ilgili de konuştu.
Özbek, “Bizde 14 yabancı varsa X bir takımı ele alın onlarda da 12-13 tane vardır. Yasakçı zihniyetin her zaman geriye götürdüğünü herkes bilir. Elbette kulüpler Avrupa kupalarında rekabet etme durumundadır. Türkiye’de de orada uygulanan kurallardan farklı bir kural getirilmesi doğru olmaz. Kaynağı sınırlamanın hiçbir kulübe fayda getireceğine inanmıyorum.
Tabii ki bu konu Milli Takım’la gündeme geldi. Ancak geçmişte daha düşük sayıda oynanırken de Milli Takım’ın başarısız dönemleri olmuştur. Türk futbolcu kaynağı yaratmanın şekli sınır koymak değil farklı projeler ortaya koymaktır. En önemli örneği Almanya’dır. Yakın zamanda da kulüplerle bir toplantı yapılacak. Galatasaray’ın görüşü bu” dedi.
Özel değil profesyonel!
Iasmin Latovlevici, Galatasaray’a gelmesinde geçen sezon Kardemir Karabükspor’da birlikte çalıştığı teknik direktör Igor Tudor’un büyük katkısı olduğunu vurguladı. Rumen futbolcu, “Tudor ile özel değil, profesyonel bir ilişkimiz var. Sistemine uyabileceğini düşündüğü için beni seçti” ifadelerini kulandı.
Latovlevici, Galatasaray’da daha önce ülkesi Romanya’dan çok sayıda futbolcunun forma giydiğini hatırlatarak, “Hagi ve Popescu burada oynayanların en iyileriydi. Ben de onlar gibi bir performans sergilemeyi diliyorum” dedi.

Haberin Devamı

‘Bana iyi davranılıyor’

Haberin Devamı

Denayer önceki sezon da formasını giydiği G.Saray’da kendisini mutlu hissettiğini dile getirdi. Belçikalı futbolcu, “Bunun nedeni bana iyi davranılması. Bundan dolayı aramızda bir kaynaşma oldu” diye konuştu.
3’ü bir arada
Galatasaray, Kardemir Karabükspor’dan alınan Latovlevici ile 1+1, Manchester City’den kiralanan Denayer ve bonservisi elinde olan Carrasso ile birer yıllık sözleşme imzaladı.
Asker Carrasso
Cedric Carrasso da uzun bir kariyere sahip olduğunu anlattı. Fransız kaleci, “Birçok teklif aldım. Önemli olan G.Saray’da olmam. G.Saray’da bir asker gibiyim. Takımın başarısı için elimden geleni yapacağım” dedi.