Dünyadan Futbol İngiltere'de tarihe geçen kadın teknik direktörden itiraf! 'Çay yaparak başladım'

İngiltere'de tarihe geçen kadın teknik direktörden itiraf! 'Çay yaparak başladım'

08.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İngiltere'de profesyonel futbol seviyesinde ilk kez bir kadın A Takım teknik direktörü olarak atandı. Forest Green Rovers'ı çalıştıran Hannah Dingley, antrenörlük kariyerine giden yolu anlattı...

İngilterede tarihe geçen kadın teknik direktörden itiraf Çay yaparak başladım

Futbolun beşiği İngiltere, kendi futbol tarihinde bir ilke imza attı. League 2'de mücadele eden İngiliz ekibi Forest Green Rovers, Teknik Direktör Duncan Ferguson ile yollarını ayırmıştı.

Haberin Devamı

İngiliz ekibi kadın antrenör Hannah Dingley'i yeni teknik direktör olarak atadı. Bu İngiliz profesyonel liglerinde ilk kez bir kadının erkek takımının teknik direktörü olması anlamına geliyor.

UEFA Pro lisansı olan Dingley, sezon öncesi çalışmalarda takımını sezona hazırlamaya çalışıyor. Tüm dünyada büyük yankı bulan bu atama sonrası Hannah Dingley ilk maçına çıktı. 1-1 sona eren hazırlık karşılaşmasının ardından açıklamalarda bulundu.

İngilterede tarihe geçen kadın teknik direktörden itiraf Çay yaparak başladım

The Sun'a konuşan Dingley şunları söyledi; "Her şeyi gördüm. Sahada kavgalar, saha dışında kavgalar, her yerde çantalar, bir sürü bağırış ve küfür... Sonunda herkesin beni kabul ettiğini ve hoş karşıladığını söylemeliyim."

"İlk zamanlarda ön yargılar vardı. 'Ah o bir kadın' diye düşündüklerini anladım. Ama konuştuğumda, neleri bildiğimi anladılar. Her şey bununla ilgili. İşinizi bilirseniz, ister erkek, ister kadın olun başarılı olursunuz."

Haberin Devamı

HAYAT HİKAYESİ

Dingley, 11 yaşında futbolu bırakmak zorunda kaldı, çünkü kızların erkek takımında oynaması yasaktı. Futbolla alakalı ilk işi Swansea City'de personele içecek dağıtmaktı.

İngilterede tarihe geçen kadın teknik direktörden itiraf Çay yaparak başladım

Dingley, antrenör olma kararını nasıl aldığını ise şöyle anlatıyor: Pazartesi ve Cuma günleri arasında ofis asistanı olarak çay yapıyordum. A Takım antrenmanlarını izlemeye başladım. Bir cumartesi günü maça gittim ve bu bana bir işaret verdi. Futbolda çalışmak istiyordum."

Loughborough Üniversitesi'nde Beden Eğitimi ve spor bilimleri diploması aldı, bir dizi antrenörlük eğiti aldı ve hem erkek, hem kadın takımlarına koçluk yaptı. Loughborough FC ve Burton'ın ardından Forest Green'de göreve başladı.