Euro2016 İrlanda ‘bitti’ dedi

İrlanda ‘bitti’ dedi

23.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Euro 2016’ya gruplara kötü başladık, iyi bitirmek istedik. Hırvatistan ve İspanya’dan ders alıp, Çek Cumhuriyeti karşısında şahlandık. Üçüncülüğü yakaladık ama İrlanda’nın İtalya galibiyeti, “Sağlık olsun” dememize neden oldu

İrlanda  ‘bitti’ dedi

A Milli Takımımız’ın Avrupa Şampiyonası sloganı, “Biz bitti demeden bitmez” tersine döndü, Euro 2016 macerası, “Biz bitti demeden bitti” sözüyle sona erdi.

Haberin Devamı

Ne badireler atlatarak gelmiştik halbuki... Elemelerde çok kötü başlangıç yapan ay-yıldızlılar, İzlanda ve Çek Cumhuriyeti’ne yenilip, Letonya ile berabere kalmıştı. Herkesin “Artık tamam” dediği anda şaha kalkan Millilerimiz, öyle sonuçlar aldı ki, artık yenilmeme rekorunu kırmak için bile hesap yapmaya başlar olmuştuk.

Hayallerimiz söndü

Elemelerin son maçına gelindiğinde, taraflı tarafsız herkes, Türkiye için play-off hesapları yapmaya başlamıştı. Doğrusu o kadar koşullar ağırdı ki, play-off’a gitmeye bile şükredecektik. Ama Millilerimiz önce Çek Cumhuriyeti, ardından da İzlanda’yı mağlup etti, Kazakistan da İslambek Kuat’ın attığı golle Letonya’yı aşıp, sonunculuktan kurtuldu. Bu, Türkiye’nin doğrudan Fransa’ya gitmesini sağladı.

Haberin Devamı

Avrupa Şampiyonası’na Paris’teki Hırvatistan maçıyla başlayan Türkiye, hem bu karşılaşmadan hem de İspanya’dan yenilgiler alınca moral de bozuldu hesaplar da... Son Çek Cumhuriyeti karşılaşmasında gerçek kimliğine bürünen Türkiye, yine başkalarına umut bağladı. Önce Macaristan, Portekiz ile 3-3 berabere kalıp hayallerimizi söndürdü, Belçika ümitlendirse de, İrlanda’nın İtalya’yı geçmesi işi bitirdi.