Futbol İspanya'da Rubiales için çember daralıyor!

İspanya'da Rubiales için çember daralıyor!

25.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

FIFA’nın soruşturma açtığı, final seremonisindeki hareketiyle hedef tahtasına konan İspanya federasyon başkanı Rubiales’in bugün istifasını açıklaması bekleniyor.

İspanyada Rubiales için çember daralıyor

2023 FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nda zafere ulaşan İspanya’da, federasyon başkanının şampiyonluk seremonisindeki hareketine tepkiler dinmek bilmiyor. Ülkesinde, siyaset kurumunun da içerisinde bulunduğu bir çok kişi tarafından istifası istenen Luis Rubiales için dünya futbolunun patronları da harekete geçti.

Haberin Devamı

FIFA, yayınladığı açıklama ile takımın forveti Hermoso’yu dudağından öpen başkan hakkında soruşturma açıldığını duyurdu, olayı kınadı. Rubiales’in protokol tribününde ‘cinsel organını tutma’ hareketi yaptığı da ortaya çıkarken, İspanyol basını tartışmaların odağındaki ismin bugün istifasını açıklayacağını yazdı.

İspanya Futbol Federasyonu bugün genel kurul toplantısı yapacak. Federasyondaki son durumun ele alınacağı acil durum toplantısına Bask Federasyonu katılmayacağını duyurdu. Bir çok başka bölgesel federasyon ve kulübün de toplantıya katılmayacakları belirtildi.

KUPA ENDİŞESİ

İspanya’nın 2030 Dünya Kupası’nın düzenlemeye aday ülkeler arasında olmasından ve karar süreci yaklaştığından dolayı, yaşananların bu sürece zarar vermesinden de korkuluyor. Ülke futbolunun imajının bozulmaması açısından da İspanya’da başkana büyük bir istifa baskısı yapıldığı ifade ediliyor.

Haberin Devamı

HOCA DA 'TEMASLI'

İspanya Kadın Futbol Milli Takımı teknik direktörü Jorge Vilda da, taciz ithamlarıyla karşı karşıya kaldı. Final maçındaki golün ardından elinin, sarıldığı kadın yardımcısının göğsüne dokunmasıyla ilgili görüntüler sosyal medyada tepki uyandırdı. Bu hareketin de inceleme altında olduğu bildirildi.