1.Lig İşte Bodrum farkı

İşte Bodrum farkı

16.08.2023 - 13:20 | Son Güncellenme:

Yazarlarımız, Trendyol 1. Lig’in açılış maçında Giresunspor’a konuk olan Bodrum FK’yı değerlendirdi, “Güçlendirilmiş oyuncu topluluğuyla tam bir takım olmuşlar. İlerleyen haftalarda daha etkileyici, göze hoş gelen bir futbol sergileyen kramponlar izleyeceğiz” dedi

İşte Bodrum farkı

DOKSAN+3 EGE'DE FUTBOL

Haberin Devamı

Bülent Buda: 25 bin izleyici kapasiteli Giresun Çotanak Spor Kompleksi’nde 2314 biletli izleyici kitlesi. Burası yorumsuz. Geride bıraktığımız futbol mevsiminde Süper Lig’in ucundan dönen Bodrum FK, güçlendirilmiş oyuncu topluluğuyla Giresun’da maçın bütününde top Bodrumluların kramponlarında. Baskın taraf onlar. Giresun ligde tutunursa başarıdır. Maçın görünümünden edindiğim izlenim öyle. Alanın her yerinde baskın taraf topa egemen, pas trafiği, ürettikleri pozisyonlarla farka gidebilecekleri oyunda uzatmaların 4. dakikasında gole ulaştı Bodrum FK. Eğer oyun eşitlikle sonlansaydı farklı kazanabilecekleri bir maçta yitirilen iki puanla Halikarnas’a dönüş yapacaklardı. Geride bıraktığımız futbol mevsimine göre yeni sezonda çok daha seçenekli ve de yetenekli bir oyuncu topluluğu var mavililerin. İlerleyen haftalarda daha etkileyici, kazanma isteği yüksek, becerili ve göze hoş gelen bir futbol sergileyen kramponlar izleyeceğiz.

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Futbolda ilk maçlar daima zordur. Çünkü hazırlık döneminden yeni çıkılmış, kadrolar oturmamıştır. Bodrum FK, lige deplasmandaki Giresunspor karşılaşmasıyla girdi.
Transfer yasağı olan ve büyük güç kaybetmiş Giresunspor karşısında 90+4’te Gökdeniz’in attığı golle 3 puanı alıp iyi bir başlangıç yaptı. Takım halinde disiplinli oynadılar. Bilhassa ikinci yarıda rakip 10 kişi kaldıktan sonra belirgin bir şekilde etkili bir oyun sergilediler. Gökdeniz, Brazao ve Balde çok etkiliydi. Elbette son bölümde gittikçe artan panik havası, oyunu olumsuz yönde etkiledi. Ancak kazanmayı bilerek güçlerini gösterdiler.
Yeni transfer stoper Celustka, defansta güven verdi. Bence Bodrum FK’nın büyük bir problemini halletmiş. Tandemde Ali ile iyi anlaştı. Sağbek Üzeyir’i eski formundan uzak, solbek Cenk’i ise çok iyi gördüm.
Bodrum FK, maçın genelinde oyunu domine etti, ön alanda baskı yaptı. Pozisyon üreten ve enerjisi yüksek bir takımdı. 90+4’te, Balde’nin korneri sonrası Gökdeniz’in şahane vuruşuyla 3 puanı aldı.
Orta alanda Musah Mohammed’in eksikliğini hissettim. İsmet Hoca, maçın kazanılmasını sağlayan hamleleri doğru zamanda yaptı.

Haberin Devamı

Mehmet Demirtaş: Geride bıraktığımız sezon büyük keyifle izlediğimiz Bodrum FK, yeni sezonun ilk maçında geçtiğimiz sezon Süper Lig’de mücadele eden iskelet kadronun tamamını kaybetmiş, öz evlatlarıyla yeni sezonun ilk maçına çıkan Giresunspor’a konuk oldu. Sezonun ilk maçları yeni kurulmuş ve yapılanmaya girmiş takımlar için ilerisi adına çok sağlıklı veriler ortaya koymasa da, izleyenleri az çok olumlu ve olumsuz anlamda fikir sahibi yapar.
Puan ya da puanlar kazanmak için sadece mücadele etmek yeterli olmaz.

Takım olarak hücum yapmayı da becerebilmek gerekir. Mevcut durumda Bodrum FK, bu seviyeyi geçmiş durumda. İlk 45 dakika boyunca her iki ekipte birbirini tarttı. Giresunspor’un iki defans hatası ile Bodrumspor, rakip kalede tehlike yarattı. Ve 90+3. dakikada Gökdeniz’in golüyle Bodrum ekibi evine 3 puanla döndü. Bodrum’un iyi mücadele eden ve savaşan oyuncu grubu var. Ancak 10 kişi kalan rakibinden alınan 3 puanı da ıskalamayalım. Bodrumspor için kolay gibi görünen ama oldukça zor bir deplasmandan puanla dönmek başlangıç için iyidir.

Haberin Devamı

Bu hafta evinde Erzurumspor FK’yı ağırlayacak. Hedefleri olan Bodrumspor’un özellikle bu sezon sahasında oynadığı maçlarda puan kaybetmemesi gerekiyor...

İşte Bodrum farkı

Hırs, mücadele ve azim

Bülent Buda: Yeni kenar yönetimi, teknik birim ve alanda 7 yeni krampon. Manisa FK’nın yeni sezondaki beklentilerinin göstergesiydi. İki adet birinci sınıf gol. Kalede Alperen ile tüm maç süresince hatasız oynayan savunma. Orta alanda sağlam tutunma ile ileri uçların fantastik yıldızı Lima. Ülkenin en zor dış sahalarının önünde gelen Kocaeli’nde sinir sisitemi ile kasların uyumu ve sakin kramponlar. Daha ilk maç. Neden böyle yüksek dozda övgü. Daha çok oynanacak oyun var. Evet öyle de yıllardır izliyoruz. Manisalı kramponların koşularıyla, alanda bıraktıkları ayak izleri ve de meşin yuvarlakla futbolcuların ilişkisi. Tıkır tıkır işleyen, dakik teknik ile bilimsel olgunun bütünleştiği bir görünüm. Heyecanlı, coşkulu bir futbol mevsimi yaşanacak bu mevsim Ege’de... Efeler, oyun havalarına hazırlansınlar..

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Manisa FK’nın bu sezonki parolası “Çıktığımız şampiyonluk yolunda”... Bu uzun soluklu yolda ilk rakibi, çok güçlü kadrosuyla Kocaelispor’du. 3 puanı alarak önemli bir başlangıç yaptı.
Akılcı ve tempolu bir oyun oynadı. Kusursuza yakın, kompakt bir yapıyla, oyunu merkezde sıkıştırıp rakibinin üretkenliğini engellemeye çalıştı. Ancak Kocaelispor’da en az 4 etkili oyuncunun olması, Manisa FK’yı zaman zaman zorladı.
Rakip üretkendi. Kanatlardan etkili toplar getirdiler. Defansta Graovac-Ayberk ikilisi, merkezi iyi kapattı. Orta alanda tecrübeli Turgay, Oğuz Gürbulak ve Burak, taktiksel olarak doğru oynayıp görevlerini başarıyla yaptı.
Manisa FK, öne geçtikten sonra yüksek motivasyonla oynadı, oyun aklını öne çıkardı. Teknik Direktör Osman Zeki Korkmaz, doğru zamanda doğru değişiklikleri yapıp takımına önemli katkı sağladı.
2 golün sahibi Sandro Lima, hızlı, savunma arkasına ve bek arasına yaptığı topsuz koşular ve golcü vuruşlarıyla Manisa FK adına büyük bir kazanç olduğunu gösterdi.
Manisa FK takım halinde, düşünce ve hırs anlamında pozitifti. Umarım, devamı gelir.

Mehmet Demirtaş: Manisa FK, deplasmanda Kocaelispor’u 2-0 yenmeyi başardı ve lige 3 puanla başladı. Teknik Direktör Osman Zeki Korkmaz’ın dokunuşlarıyla Manisa FK iyi bir takım olmuş. Sahaya çıkan ilk 11’in 7’si yeni transfer olmasına rağmen gelecek adına umut veren bir takım izledik. Özellikle maçın ikinci yarısında oynadığı oyunu 90 dakikaya yaydığında futbol adına büyük keyif verecekleri kesin. Futbolun altın kuralı olan atanın ve tutanın iyi olacak felsefesi Manisa FK’da vücuda bürünmüş durumda. Şimdi sıra tribünleri dolduracak Manisalı futbolseverlerde.