Voleybol İtalya'da Paola Egonu manşetlerde: Bu bir intihar!

İtalya'da Paola Egonu manşetlerde: Bu bir intihar!

08.09.2023 - 08:41 | Son Güncellenme:

Voleybolun son dönemine damga vuran yıldızların başında gelen Paola Egonu, İtalya Milli Takım Başantrenörü Davide Mazzanti tarafından olimpiyat elemeleri kadrosuna dahil edilmedi. İtalya'nın efsane isimlerinden Maurizia Cacciatori, alınan bu kararı eleştirdi.

İtalyada Paola Egonu manşetlerde: Bu bir intihar

Geçtiğimiz sezon Türkiye'de VakıfBank forması da giyen Paola Egonu, kariyerinin en zor dönemlerinden birini yaşıyor. 2023 CEV Avrupa Şampiyonası'ndaki Türkiye maçında yedek oturan ve Hollanda maçı sonrası başantrenör Davide Mazzanti tarafından olimpiyat elemeleri kadrosuna dahil edilmeyen yıldız oyuncu İtalyan basının gündeminden düşmüyor.

Haberin Devamı

İtalya'nın efsane voleybolcularından Maurizia Cacciatori, Mazzanti'nin Egonu kararını eleştirirken yıldız oyuncuyu yedek bırakmanın tam bir intihar olduğunu belirtti. La Gazzetta dello Sport'a konuşan efsane isim "Onun için yeni bir serüven başlıyor" ifadelerini kullandı. İşte ayrıntılar...

İtalyada Paola Egonu manşetlerde: Bu bir intihar

TÜRKİYE YENİLGİSİ SONRASI GÖZLER EGONU'YA ÇEVRİLDİ

2023 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası'na 'son şampiyon' unvanıyla katılan ancak yarı finalde Türkiye'ye yenilerek elenen İtalya milli takımında kriz çıktı. Üçüncülük maçında Hollanda'ya yenilerek bronz madalyayı da kaçıran 'Gök Mavililer' turnuvayı büyük bir hayal kırıklığı ile noktalarken, organizasyonun sona ermesinin ardından, gözler takımın yıldızı Paola Egonu'ya çevrilmişti.

Haberin Devamı

EGONU, OLİMPİYAT ELEMELERİNE DAVET EDİLMEDİ

İtalya kadın voleybol milli takımı şimdi Polonya'nın Lodz kentinde 16-24 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olimpiyat elemelerine katılacak. Antrenör Davide Mazzanti tarafından Avrupa Şampiyonası'nda pek çok maçta yedek soyundurulan Egonu, gelecek hafta başlayacak olimpiyat elemelerinde yer almayacak.

İtalya kadın voleybol milli takımı, Paris 2024 olimpiyat elemeleri için takım kadrosunu açıklarken, takımının yıldızı Paola Egonu kadroda yer almadı. İtalya basınında konuyla ilgili haberler 'Egonu milli takımdan ayrılıyor', 'Egonu, olimpiyat elemelerine katılmıyor', 'Mazzanti-Egonu, ayrılık kesin' şeklindeki başlıklarla haberlere yansıdı.

Paola Egonu milli takımla ilgili son olarak yaptığı açıklamada "Tezahürat yapmam gerekiyorsa tezahürat ederim, oynamam gerekiyorsa oynarım. Takımın ihtiyacı olan her şeyden memnunum" ifadelerini kullanmıştı.

İtalyada Paola Egonu manşetlerde: Bu bir intihar

EFSANE İSİM KONUŞTU: BU BİR İNTİHAR

İtalya'da yıldız oyuncu Paola Egonu'nun olimpiyat elemeleri kadrosuna dahil edilmemesinin yankıları sürüyor. İtalya'nın efsane voleybolcularından Maurizia Cacciatori, Davide Mazzanti'nin Egonu'yu kadroya dahil etmemesini eleştirdi. La Gazzetta dello Sport'a konuşan Cacciatori, Egonu'nun kariyerinde yeni bir sayfa açacağını vurguladı.

İşte röportajdan öne çıkanlar...

Haberin Devamı

Hiç böyle feci bir son hayal etmiş miydiniz?

"Asla. Hoşuma gitmeyen şeyler gördüm.  Paola Egonu gibi kilit bir oyuncu neredeydi? Onu dışarıda bırakmak bir hataydı, olabilecek en kötü sona tanık olduk."

Paola'nın düşüşü: 2021 Avrupa Şampiyonası'nın en iyi oyuncusundan yedek oyuncuya...

"Yedek kulübesinde kalmak her zaman karmaşıktır. Egonu'nun kariyerinde neler kazandığını düşünürsek, yedek kalması gerçekten düşünülemez."

İtalyada Paola Egonu manşetlerde: Bu bir intihar

TÜRKİYE MAÇINDAN ÖRNEK VERDİ: HER ŞEY ALT ÜST OLDU

İtalya olimpiyat elemelerinde onsuz oynamaya karar verdi?

"Sonuç ne olursa olsun, bu zaten bir yenilgi. Egonu'suz bir İtalya sportif bir intihardır. Mazzanti'yi anlıyorum, oyuncular için bir referans noktasını temsil etmek kolay olmasa gerek... Türkiye maçını ele alalım, bir setçi olarak kendimi Orro'nun yerine koyuyorum çünkü maçı yönetemedi, vites değiştiremedi. Bir B planımız yoktu, ilk zorlukta her şey alt üst oldu'.

Paola için herhangi bir tavsiyeniz var mı?

'Şimdi yeniden başlaması gerekiyor, büyük şampiyonlar yenilgide görülür. Bozulan ilişkileri anlıyorum ama hayat fikrinizi değiştirebilir. Mazzanti'den açık ve yapıcı bir yüzleşme isteyebilir ve ardından Olimpiyat madalyasını almak için sahaya çıkabilir."

Haberin Devamı

Yazarlar