Voleybol İtalyan ekibi Novara'den Ebrar Karakurt kararı! Resmen açıklandı

İtalyan ekibi Novara'den Ebrar Karakurt kararı! Resmen açıklandı

18.05.2022 - 12:51 | Son Güncellenme:

İtalya Ligi'nde bu sezon finalinden kapısından dönen Igor Gorgonzola Novara takımında forma giyen ve ilk senesinde fırtınalar estiren Ebrar Karakurt için resmi açıklama geldi.

İtalyan ekibi Novaraden Ebrar Karakurt kararı Resmen açıklandı

İtalya Ligi’nde Novara bu sezon play-off yarı finalinde Monza'ya takılırken adeta finalin kapısından döndü. İtalyan ekibi Novara, milli yıldız Ebrar Karakurt için kararını resmen açıkladı.

Haberin Devamı

İTALYA'YA TRANSFER OLDU
'En İyi Smaçör' ödülünün sahibi olan Karakurt, sezon başında İtalya Kadınlar Voleybol Ligi takımlarından Igor Gorgonzola Novara'ya transfer olmuştu.

HERKESİN GÖNLÜNÜ KAZANDI
Igor Gorgonzola Novara'ya çabuk ısınan Ebrar Karakurt kısa sürede İtalya'da taraftarların sevgilisi durumuna geldi. Eğlenceli tavırları gönülleri kazandırdı. Takım arkadaşlarıyla iletişimi en üst seviyede tutan Ebrar zaman zaman şaka yapmaktan geri kalmıyor. Antrenman sonrası takım arkadaşlarına şaka yapan Karakurt o anları kayıt alına alıyor.

İtalyan ekibi Novaraden Ebrar Karakurt kararı Resmen açıklandı

Igor Gorgonzola Novara'nın taraftarları takımlarının yıldız ismi için desteklerini sürdürürken maç esnasında Ebrar'a özel pankartlar da hazırlanıyor.

FİNALİN KAPISINDAN DÖNDÜ
Igor Gorgonzola Novara, 2-2'lik yarı final serisinin son maçında Vero Volley Monza ile karşı karşıya geldi. Mücadeleye hızlı başlayan Ebrar Karakurt'un formasını giydiği Novara maçta 2-0 öne geçti. Bu skor sonrası muhteşem bir geri dönüşe imza atan Monza önce 2-2'lik beraberlik sağlarken karar setinde rakibini 15-12 mağlup etti ve finale yükseldi. (26-24 / 25-21 / 22-25 / 23-25 / 12-15). Monza, finalde Egonu'nun takımı Imoco ile eşleşti. Final serisini ise Imoco kazandı.

Haberin Devamı

Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasında elenen Novara bu sonuçla sezonu kupasız tamamladı.

NOVARA'DAN İMZA
İtalyan kulübü gelecek sezon ile ilgili adımlarını atmaya başladı. Sezonun yıldızlarından olan Ebrar için resmi bir paylaşım yapan Novara, "Bir yıl önce imzalanan iki yıllık sözleşmenin verdiği güçle Ebrarrrr Karakurtttt önümüzdeki sezon da bizimle olacak." ifadelerini kullandı.

İtalyan ekibi Novaraden Ebrar Karakurt kararı Resmen açıklandı

EBRAR'DAN YORUM
Anlaşma sonrasında milli voleybolcu 'Forza Novara' yanıtı verirken alevli ve kalp emojisi kullandı. Bu yorum büyük ilgi gördü.

DAMGA VURDU
Müsabakada fırtına gibi esen Filenin Sultanları'ndan Ebrar Karakurt ürettiği 30 sayıya rağmen yenilgiye engel olamadı. Ebrar Karakurt, İtalya Ligi’nde ilk sezonunu takımının en skorer ismi olarak tamamladı. Toplamda 462 sayıya ulaşan Ebrar, 38 ace, 44 blok ile göz doldurdu.

Haberin Devamı

İtalyan ekibi Novaraden Ebrar Karakurt kararı Resmen açıklandı

9 KEZ EN DEĞERLİ OYUNCU
Ebrar aynı zamanda 9 maçta takımın 'En Değerli Oyuncu' seçildi. Bu sonuçla Novara 4. sırada tamamladı. İtalya ligi normal sezonu 2.’lik ile tamamlayan Novara’nın Şampiyonlar Ligi’ne direkt gitme hakkı bulunuyor.

NORMAL SEZONUN MVP'Sİ SEÇİLDİ
İtalya Ligi’nde normal sezonun en değerli oyuncusu Novara'nın yıldız ismi Ebrar Karakurt seçildi. Milli pasör çaprazı İtalya’daki ilk sezonunda tam 426 sayı üretti. Ebrar bu sonuçla tarihi bir başarı elde etti. Milli voleybolcu, Egonu gibi bir starı ekarte etti.

MİLLİ TAKIM KADROSU AÇIKLANDI
A Milli Voleybol Takımı, Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) tarafından düzenlenen düzenlenecek Voleybol Miletler Ligi’nde mücadele edecek

Millilerin, VNL geniş kadrosunda şu isimler yer aldı:

"Cansu Özbay, Elif Şahin, Sıla Çalışkan, Ebrar Karakurt, Meryem Boz, Ceren Kapucu, Hande Baladın, Tuğba Şenoğlu, Derya Cebecioğlu, Meliha İsmailoğlu, Saliha Şahin, İlkin Aydın, Eda Erdem Dündar, Zehra Güneş, Beyza Arıcı, Bahar Akbay, Simge Aköz, Ayça Aykaç, Aylin Acar."

Haberin Devamı

İtalyan ekibi Novaraden Ebrar Karakurt kararı Resmen açıklandı

'TÜRKİYE'DE NE ZAMAN OYNAYACAKSIN?'
Olimpiyat Oyunları'nda milli takımın en çok konuşulan isimlerinden Ebrar Karakurt "Türkiye'de ne zaman oynayacaksın?" sorusuna cevap verdi. İtalya'da Igor Volley Novara forması giyen 22 yaşındaki milli voleybolcu yakın zamanda Türkiye'ye dönmeyi düşünmediğini söyledi. Instagram'dan taraftarların sorularını yanıtlayan Karakurt, "Onu zaman gösterir ama burada yeni tecrübeler kazanmayı seviyorum. İtalya'da kalma imkanım olduğu sürece kalırım gibi duruyor" ifadelerini kullanmıştı.

EBRAR KARAKURT KİMDİR?

17 Ocak 2000'de dünyaya gelen Ebrar Karakurt, Türk milli voleybolcudur.

Pasör çaprazı olarak oynayan Karakurt'un boyu 1.96'dır.

Voleybola 12 yaşında VakıfBank Spor Kulübü'nde başlayan Karakurt, VakıfBank formasıyla iki sene üst üste hem yıldızlar hem de gençler kategorisinde Türkiye şampiyonluğu yaşadı.

2000 doğumlu smaçör, geçtiğimiz sezon A Takım ile birlikte antrenmanlara çıktı ve zaman zaman forma giyme şansı buldu.

U23 Milli Takımı'yla Dünya Şampiyonu olan Ebrar Karakurt, U18 Milli Takımı'yla mücadele ettiği Dünya Şampiyonası'nda 'En İyi Smaçör' ödülünün sahibi oldu.

Haberin Devamı

2018 yılında VakıfBank A Takımı'na yükselen Karakurt 1 Kulüpler Dünya Şampiyonası Şampiyonluğu ve 1 Türkiye Ligi Şampiyonluğu yaşadı.

2019 yılı itibarıyla Türkiye Kadın Millî Voleybol Takımı'nda düzenli forma giyen Karakurt, Türk Hava Yolları'nda oynadıktan sonra 2021 yazında Igor Volley Novara'ya transfer oldu.

Yazarlar