İtalya Serie A Juventus'ta Kenan Yıldız'dan Massimiliano Allegri itirafı! 'Arkadaşlarıma yemek ısmarlamam gerekecek'

Juventus'ta Kenan Yıldız'dan Massimiliano Allegri itirafı! 'Arkadaşlarıma yemek ısmarlamam gerekecek'

23.12.2023 - 19:37 | Son Güncellenme:

Serie A'da Frosinone'yi 2-1 mağlup eden Juventus'ta Kenan Yıldız maçın yıldızı oldu. Genç oyuncu müsabakanın ardından Massimiliano Allegri'yle ilgili konuştu.

Juventusta Kenan Yıldızdan Massimiliano Allegri itirafı Arkadaşlarıma yemek ısmarlamam gerekecek

Juventus, Serie A'da Frosinone ile oynadığı mücadelede deplasmanda 2-1'lik skorla kazanmayı başardı. Serie A devinde genç oyuncu Kenan Yıldız, 11'de başladığı ilk maçta fileleri havalandırdı ve etkili performansıyla dikkat çekti.

Haberin Devamı

Juventus tarihinde Serie A'da gol sevinci yaşayan en genç yabancı futbolcu unvanını ele geçiren Kenan Yıldız, maçın ardından çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kenan Yıldız'a şans veren Massimiliano Allegri de genç oyuncuyu övdü.

KENAN YILDIZ: ALLEGRI'YE ÇOK ŞEY BORÇLUYUM

Massimiliano Allegri'nin harika bir teknik direktör olduğunu dile getiren Kenan Yıldız, "Allegri, harika bir teknik direktör. Ona çok şey borçluyum. Bugün bana verdiği fırsat için ona teşekkür ediyorum. Bana saçımı kesmemi söylediğinde de hemen kesmiştim. Futbol her şeyden önce gelir ve patron o" ifadelerini kullandı.

Kariyerinde örnek aldığı isimler hakkında konuşan Kenan Yıldız, "Gol sevincimde, Juventus efsanesi Del Piero'dan ilham aldım. İdollerim; Del Piero, Zidane, Cristiano ve Messi" dedi.

Haberin Devamı

Takım arkadaşlarına yemek borcu olduğunu vurgulayan Kenan Yıldız, "Bugün gol attığım için takım arkadaşlarıma yemek ısmarlamam gerekecek. Burada bir aile gibiyiz" diye konuştu.

ALLEGRI'DEN KENAN'A ÖVGÜ

Juventus Teknik Direktörü Massimiliano Allegri, Frosinone maçının ardından Kenan Yıldız'ın performansı hakkında konuştu. İlk olarak mücadeleyi değerlendiren Massimiliano Allegri, "Kolay olmadı. İlk yarıda çok şey ürettik ama sadece bir gol atabildik. İkinci yarıda. Daha iyi olabileceğimiz bir maçta gol yedik. Sonunda tepkiyi bulduk ve kazandık. Kenan Yıldız ve Vlahovic adına mutluyum" açıklamasını yaptı.

Kenan Yıldız'ın Chiesa'nın alternatifi olduğunu belirten ve performansını bu şekilde sürdürmesi gerektiğini vurgulayan Massimiliano Allegri, "Zihinsel olarak çok daha iyi, Chiesa'nın doğal alternatifiydi. Genç ve istekli, iyi bir ruhu var ve böyle devam etmeli" dedi.

Juventus'un ligdeki mevcut durumunu değerlendiren Massimiliano Allegri, "40 puanı aştık, şimdi Noel'e ara vereceğiz ve ardından Roma'yı düşünmeye başlayacağız. Şampiyonlar Ligi kotasına yaklaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

18 yaşındaki hücum oyuncusu bu sezon Juventus'ta 7 maça çıktı ve toplam 93 dakika sahada kaldı. Genç yetenek bu süreçte 1 gol sevinci yaşadı. Juventus'la sözleşmesi 30 Haziran 2027'de sona erecek Kenan Yıldız'ın güncel piyasa değeri 10 milyon euro.

Haberin Devamı

Yazarlar