Skorer Kabadayı futbolcu!

Kabadayı futbolcu!

21.12.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kabadayı futbolcu!

Kabadayı futbolcu

Bilal MEŞE

BÖBREĞİNİZDE taş varsa doktora boşuna para harcamayın, hastane köşelerinde sürünmeyin. Gelin Beşiktaş'ı izleyin, yeter. Ne taşınız kalır, ne de böbrek ağrınız. Bütün taşları dökersiniz.
Karşılaşmanın başlamasıyla birlikte Oktay'la golü bulan Beşiktaş, fark beklerken ikinci yarıda klasik savunma hastalığı yeniden hortladı ve Çanakkale Dardanel, Gerson'la iki gol buldu.
Kartal'ın bu denli sıkıntı çekmesinde en büyük faktör Teknik Direktör John Benjamin Toshack'ın taşları sürekli yerinden oynatmasıydı. Düşünün Recep düzelmiş, yine de yedekte. Amokachi hazır, O da aynı yerde. Ve taa ki ikinci gole kadar forvette Oktay tek başına mücadele etti. Zaman zaman Oktay'ı Mehmet ve Letckhov destekledi. Ancak bu desteğin yeterli olduğunu da kimse söyleyemez. Nitekim mağlup duruma düşünce Galli'nin aklı başına geldi, Recep'i savunmaya, Ertuğrul'u da forvete sürdü.
Toshack'ın üç puanlık bu değişikliği konuk takımın taş gibi savunmasında eriyip, gitti. Acaba Oktay'ı forvette tek başına oynatmak hangi akla hizmetti? Hani deplasmanda oynasan ne ala. Kendi sahanda oynuyorsun ve şeker gibi bir ekip var karşında. Katı adam markajını zaman zaman uygulayan Çanakkalespor, sürpriz kontrataklara sığındı ve amacına da iki kez ulaştı. Kartal'ın yediği ilk golde de savunma ve kaleci hatası skandal boyutlardaydı. Gerson elini - kolunu sallaya gitti, Mrmiç'in üzerinden aşırttı.
Fenerbahçe, Ankara'da Gençlerbirliği önünde şok bir mağlubiyet alırken, Beşiktaş, İnönü'de ayağına gelen kısmeti elinin tersiyle itti. Ne büyük bir avantajı kaybettiklerini futbolcular otursun bir düşünsünler.
Karşılaşmanın 85. dakikasında Alpay, Taner'i ceza alanında düşürürken, acaba hangi akla hizmet ediyordu? Hem mağlupsun, hem de penaltı yaptırıyorsun. Şımarıklığın ve disiplinsizliğin bu kadarı da olmaz ki. Kaldı ki Kadir Tozlu'nun kendisini iten Alpay'a kırmızı kart göstermemesi en büyük hatasıydı. Alpay'ın maçın bitiş düdüğüyle yan hakem Fahri Durmuş'u eliyle taciz etmesine ne dersiniz? Centilmenlik ödülünü almış adama bakın? Kabadayı mı, futbolcu mu?
Yazık Beşiktaş'a yazık. O güzelim formaya yazık. Bunca emeklere yazık. Şimdi tatil başlıyor beyler. Tatili hem kendize, hem de taraftarınıza zehir ettiniz.