Kadir Onur Dinçer

Kadir Onur Dinçer

kadironurdincer@hotmail.com

Tüm Yazıları

13. HAFTA

Rennes şüphesiz sezonun flaş ekiplerinden bir tanesi oldu. Kuzey Fransa temsilcisi bu sene oynadığı futbolla ligde iddialı olduğunu ve üst sıraları zorlamak istediğini ortaya koydu. 13. haftada Paris deplasmanında sergiledikleri iştahlı futbol bu durumun en önemli kanıtı olsa gerek.

Salma Hayek’in mutluluğu

Rennes ligin güçlü ekibi karşısında 9 kişi kaldığı maçı kazanmayı başararak gerçekten önemli bir iş başardı. Alessandrini ile öne geçen konuk ekip, Nene’nin golüne engel olamadı. Maçta eşitliğin olduğu 26. dakikada kaleci Costil’in (biraz ağır bir kararla) oyundan atılması sonucu 10 kişi kaldılar. Buna karşın 35’te Feret’in golü Rennes’i tekrar öne geçirdi. Ancak bu kez de 52’de Makoun kırmızı kart gördü. Yaklaşık 40 dakikalık bir bölümü 9 kişi oynayan Mevlüt Erdinç’in takımı PSG’ye ligdeki 2. mağlubiyetini tattırırken, başkent temsilcisini liderlik koltuğundan indirme şerefine de nail oldu.

Haberin Devamı

Rennes kulübünün sahibi François-Henri Pinault’nun eşi dünyaca tanınmış bir film yıldızı. Ünlü aktris Salma Hayek, Pinault ile birlikte cumartesi akşamı Parc Des Princes Stadı’nın tribünlerindeydi. Rennes’in önemli galibiyeti Meksikalı oyuncuyu da zafer sarhoşu yaptı. Maçın ardından büyük sevinç yaşayan Hayek, yayıncı kuruluşa yaptığı konuşmada kırmızı siyahlı taraftarların duygularına adeta tercüman oluyordu: “Çok mutlu ve gururluyum. Rennes, PSG gibi güçlü bir takımı burada bu şekilde yenerek destan yazdı.”

Başkent ekibi sahasında Rennes’e karşı kaybedince takipçilerinin de iştahı kabardı haliyle. Bu vaziyetten en iyi şekilde yararlanan iki takım Lyon ile Bordeaux oldu. Lyon sahasında Reims’ı Weber (k.k), Gomis ve Lopez’in golleriyle 3-0 mağlup ederek haftayı 3 puanla kapadı ve liderlik koltuğuna kuruldu.

Sezon başından bu yana oynadığı iyi oyunun karşılığını tam olarak alamadığını düşündüğüm Bordeaux sonunda üst sıralara tırmandı. Marsilya ile haftanın maçında karşı karşıya gelen Francis Gillot’nun öğrencileri kendilerinden beklenen üzere sağlam savunma anlayışını elden bırakmadan Yoan Gouffran’ın attığı tek golle mücadeleden galip ayrılmasını bildi. Marsilya’nın bu deplasmanda gol yollarında yaşadığı temel sıkıntının kaynağı kadrodaki eksiklerdi. Loic Remy ve Andre Gignac’ın sakatlıkları, Güney ekibini neredeyse forvetsiz bir kurguyla sahaya çıkmak zorunda bıraktı.

Haberin Devamı

Bütün enerjisini geçen sezon kazandığı şampiyonluğa harcamış gibi görünen Montpellier henüz kendine gelmiş değil. Önceki sezon alışkanlık haline getirdikleri ‘kazanmak’, bu sezon 4 haftada bir yaşayabildikleri bir ‘özel gün mutluluğu’ haline geldi. Haftayı, Valenciennes deplasmanında elde ettikleri 1-1’lik skorla geride bıraktılar. Bu karşılaşmayla ilgili bir de saha dışı olayı oldu, ondan da bahsetmekte fayda var… Montpellier takımından bir grup oyuncu maç sonrasında bir gazeteci ile münakaşaya girdiler. Bu futbolcular hafta içinde yaptığı bir haberi beğenmedikleri için L’Equipe gazetesi muhabiri ile tartışırken, takımın defans oyuncularından Jeunechamp ise gazeteciye tokat attı. Montpellier kulübü gazete ve çalışanından özür diledi.

Haberin Devamı

HAFTANIN KARMASI

(4-3-3)

David Ospina (Nice)

----------------------------------------------------

Anthony Reveillere (Lyon)

Gregory Bourillon (Lorient)

John Boye (Rennes)

Benoit Tremoulinas (Bordeaux)

------------------------------------------------------

Wesley Lautoa (Lorient)

Benjamin Nivet (Troyes)

Romain Alessandrini (Rennes)

------------------------------------------------------

Yoan Gouffran (Bordeaux)

Larsen Toure (Brest)

Dario Cvitanich (Nice)

HAFTANIN TAKIMI

Rennes

Dokuz kişi Paris’te, Paris Saint Germain’i yendiler. Cezalı oyuncuları nedeniyle rakibin eksik olmasına rağmen çok da beklenen bir galibiyet değildi. Üst üste oyundan atılan oyuncularıyla şok da yaşasalar önemli bir galibiyete imza attılar.

HAFTANIN GOLÜ

Gaetan Charbonnier

Montpellier, Valenciennes deplasmanında kendinden beklenenin fazlasını yaptı. Direkten dönen topları ve yarattığı tehlikeli pozisyonları vardı. Sol kanattan gelen kros pasa gelişine, ceza alanı dışından düzgün bir vuruş yapan ve kaleci Penneteau’yu avlayan Charbonnier şık bir gole imza attı.

HAFTANIN KURTARIŞI

David Ospina

Toulouse’un iki topunun direkten döndüğü karşılaşmada Nice evinde rakibini 1-0 yenmeyi başardı. Açıkçası Nice, mor beyazlıları ancak bu şekilde yenebilirdi. 60. dakikada Cvitanich’in bir serbest vuruş sonrası oluşan karambolde fileleri bulması bu açıdan tesadüf değil. Tabi direklerin yanında başarılı kurtarışlar yapan bir diğer isim de ev sahibi ekibin kalecisi David Ospina’ydı. Karşılaşmanın ikinci yarısında yaptığı karşı karşıya kurtarış belki de takımına 3 puanı getirdi.