Dünya Kupası Katar'da büyük fiyasko! Almanya veda etti

Katar'da büyük fiyasko! Almanya veda etti

02.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kupanın favorilerinden Almanya, E Grubu’nda averajla havlu attı. Kosta Rika karşısındaki iki farklı galibiyet işe yaramazken Panzerler, İspanya’nın 5 gol gerisinde kaldı, 2018’den sonra 2022’de de gruplarda elenerek büyük bir fiyasko yaşadı.

Katarda büyük fiyasko Almanya veda etti

2022 Dünya Kupası’nda en çok merak edilen E Grubu’nda Almanya ile Kosta Rika, Al Bayt Stadı’nda mücadele etti. Almanya için son derece hayati olan maçta hata lüksü yoktu. Panzerler maça beklendiği gibi hızlı başladı, 10’da soldan Raum’un ortasında Gnabry düzgün bir kafa vuruşuyla 1-0 yaptı. Tamamen Almanya’nın kontrolünde geçen maçta 42’de Raum’un hatasında Füller fırsat bulsa da kaleci Neuer kritik kurtarışıyla takımına adeta nefes aldırdı.

Haberin Devamı

Al Bayt Stadı’nda tarihi bir ikinci yarı oynandı. Japonya-İspanya maçını endişeyle takip eden Almanya, 57’de golü yedi. Hızlı gelen Kosta Rika’da Campbell’ın kafa vuruşu Neuer’den döndü, Tejeda tamamladı: 1-1 60-70 arası 10 dakikada 3 topu direkten dönen Almanya, 69’da Kosta Rika’nın duran topunda oluşan karambolü engelleyemedi, Vargas 2-1 yaptı. Ancak Almanya’da sahneye Kavertz çıktı, 73 ve 85’te skoru 3-2’ye taşıdı. Füllkrug, 89’da sadece tabelayı değiştirdi: 2-4.

İlk kadın hakem

E Grubu’nda dün akşam Kosta Rika-Almanya maçında görev alan Fransız hakem Stephanie Frappart tarihe geçti. Frappart, Dünya Kupası tarihinde maç yöneten ilk kadın hakem oldu. 38 yaşındaki hakem daha önce erkekler futbolda da UEFA Süper Kupa finali ile Fransa Kupası finalini yönetmişti. Frappart halihazırda Fransa Ligue 1’de de maçlar yönetiyor. Fransız hakem UEFA’da kadınlar ve erkekler Şampiyonlar Ligi’nde de görev alıyor.

Haberin Devamı

Japonya mucizesi: 2-1

2022 Dünya Kupası E Grubu’nda 3. maçta İspanya ile Japonya, Khalifa Stadı’nda oynadı. Tarihe geçen mücadelede adeta iki farklı devre oynandı. İlk yarıda henüz 12’de Morata ile İspanya sevindi ve 1-0’ı yakaladı. Ancak ikinci devrede Japonya 6 dakikada geri dönüş yaptı. 48’de Doan ve 54’te Tanaka’nın golleriyle Japonya bir anda 2-1’i buldu. Japonya, E Grubu’nda hem Almanya hem de İspanya’yı yenerek tarihi bir sürprize imza attı, liderliği kaptı. İspanya da averajla tur atladı.

Katarda büyük fiyasko Almanya veda etti

Fas’ın zaferi: 2-1

2022 Dünya Kupası F Grubu son maçında Kanada ile Fas, Al Thumama Stadı’nda mücadele etti. Grubun sürprizi Fas, Kanada’yı 2-1 yenerek son 16 turuna lider olarak yükseldi. Fas, 1986’dan sonra ilk kez Dünya Kupası’nda gruptan çıkmayı başardı. Fas’a tarihi zaferi getiren golleri 4. dakikada Ziyech ve 23. dakikada En Nesyri getirdi. Sıfır çekerek turnuvaya veda eden Kanada’nın tek sayısı 40’ta Fas’ta Aguerd’in kendi kalesini bulmasıyla geldi. Kanada’da 60’ta oyuna giren Beşiktaşlı Atiba’nın 70’te de bir şutu direkten döndü.

Belçika’dan bu kadar

2022 Dünya Kupası F Grubu’nda Hırvatistan ile Belçika, Ahmad Bin Ali Stadı’nda karşılaştı. 2 takımın da gruptan çıkmak için kazanması gerekiyordu. Belçika’da takım içindeki anlaşmazlıklar nedeniyle Hırvatistan favori olarak öne çıkıyordu. Maça da Hırvatlar hızlı başladı, 15. dakikada penaltı kazandılar. Ancak yarı otomatik ofsayt sistemi yine devreye girdi ve iptal edildi. İlk yarı da golsüz berabere bitti.

Haberin Devamı

Lukaku şaşırttı

İkinci yarıda karşılıklı ataklar vardı. 55’te Kovacic’in enfes şutunda Belçika kalecisi Courtois izin vermedi. 60’ta da Belçika bu kez ataktaydı, Lukaku boş kaleye golü yapamadı, direği nişanladı. Lukaku kaçırdığı gollerle Belçika tribünlerine saç baş yoldurdu. Bu beraberlik Hırvatistan’a yaradı, son Dünya 2.’si 5 puanla grubu ikinci bitirip son 16 biletini kaptı. Son Dünya 3.’sü Belçika ise 4 puanla 3. sırada kaldı, havlu attı.

Katarda büyük fiyasko Almanya veda etti

Lukaku çıldırdı

Maç bitiminde Belçika’da Romelu Lukaku çok sinirlendi. Karşılaşmada 4 net fırsatı değerlendiremeyen Lukaku gözyaşlarını tutamadı ve yedek kulübesinin camını yumrukladı.

Haberin Devamı

Katarda büyük fiyasko Almanya veda etti