Tenis Korttaki ‘problem’

Korttaki ‘problem’

09.07.2019 - 08:07 | Son Güncellenme:

Tenis dünyasının problem çocuğu Nick Kyrgios, Wimbledon 2.tur maçında Rafael Nadal ile yaptığı maçta fileye doğru gelen rakibine sert bir top attı. ‘Saygısız’ diye eleştirilen Kyrgios, özür dilemeyecek.

Korttaki ‘problem’

Wimbledon 2. tur maçında 18 Grand Slam şampiyonu İspanyol Rafael Nadal ile Avustralyalı Nick Kyrgios karşı karşıya gelirken, maç Nadal’ın 3-1’lik (6-3, 3-6, 7-6, 7-6) galibiyeti ile sona ermişti. Avustralyalı tenisçi Kyrgios, kullandığı servis ve sert vuruşu nedeniyle eleştiri konusu oldu. Karşılaşmanın ilk setinde 5-2 geride olduğu bölümdeki 8’inci oyunda “koltuk altı” tabir edilen vuruşu yaptı. Topu yerde sektirirken beklenmedik bir anda alttan vuruşla kullandığı serviste, rakibi karşısında sayıyı kazandı. “İmza atışı” haline gelen Kyrgios’un bu yöntemini Nadal’a da yapınca “rakibe saygısızlık” eleştirisi aldı. 

Haberin Devamı

Sert smaç

24 yaşındaki tenisçinin koltuk altı servis denemeleri geçmişte bazen sayı olurken, bazense top fileye takılmıştı. Karşılaşmada tartışma konusu olan bir diğer bölüm ise Nick Kyrgios’un, sert smaç vuruşuydu. Topu, fileye yaklaşan Nadal’ın üzerine vurarak sayıyı kazandı. Bu tip pozisyonlarda tenisçiler genelde rakibinden özür dilerken, Kyrgios’un bu yönde bir hareketi olmadı. Avustralyalı tenisçi daha önce de kortta rakipleriyle ve hakemle tartıştığı, seyircilerle sert diyalog içine girdiği birçok maç yaşamış, zaman zaman da açıklamalarıyla gündeme gelmişti. Kötü bir sezon geçiren oyuncu, bu tip hareketlerle her zaman gündemde kalmayı başardı. 

KyrgIos: Özür dilemem 
Dünya 43 numarası Nick Kyrgios ise “Topu bilerek göğsüne attım. Neden özür dileyecekmişim ki? Umrumda değil. Ahbabın kaç grand slam şampiyonluğu, banka hesabında kaç parası var?” dedi. 

Haberin Devamı

Nadal: Kimseye saygısı yok

Rafael Nadal karşılaşmanın ardından rakibinin yaptığı hareketlere tepki gösterdi. Kyrgios’un çok yetenekli bir isim olduğunu ancak aklının başka yerlere çalıştığını söyleyen Nadal “Grand Slam kazanabilir, dünya sıralamasında üst sıraları zorlayabilirdi. Şu an böyle olmasının tabii bir sebebi var. İnsanlara, rakibe ve kendisine saygısı yok” dedi. 

 

 

Yazarlar