Futbol Kylian Mbappe ve Lionel Messi'den olimpik buluşma!

Kylian Mbappe ve Lionel Messi'den olimpik buluşma!

27.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Paris 2024’te milli formayı giymesi istenen Fransız futbolcu Kylian Mbappe bu talebe yeşil ışık yakarken, IOC Başkanı Thomas Bach da Arjantinli yıldız Lionel Messi’ye olimpiyata katılması için çağrıda bulundu.

Kylian Mbappe ve Lionel Messiden olimpik buluşma

Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenecek 33. Yaz Olimpiyat Oyunları’nda futbolun da özel bir yeri olacak. Dünyanın en popüler sporu olmasına karşın, olimpiyatlarda bir çok başka branşın gerisinde kalan futbolun bu kez biraz daha öne çıkması için çaba sarfediliyor.

Haberin Devamı

Organizayonun ev sahibi ülke hem kendi takımıyla kayda değer bir başarı kazanmak, hem de uluslararası ilgiyi organizasyona daha çok çekebilmek adına futbola ayrı bir önem veriyor. Fransa Futbol Federasyonu bu bağlamda ülkenin bazı yıldız futbolcularının, milli takım kadrosunda bulunması için çalışmalara başladı.

Olimpik futbol milli takımlarının kadrosunda 23 yaş üzeri üç futbolcunun yer almasına izin verilirken, ülkenin bir numaralı yıldızı Kylian Mbappe’nin bu üç isimden birisi olacağı belirtiliyor. Tokyo 2020’de Horozlar’ın kadrosunda yer almayan Mbappe ile konuya ilişkin görüşmeler yürütüldüğü, Paris Saint Germainli futbolcunun da, doğduğu şehirdeki dev organizasyonda milli takım forması giymeye yeşil ışık yaktığı ifade ediliyor.

Haberin Devamı

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach ise Arjantin’e konuyla ilgili bir çağrıda bulundu. Bach, ülkenin yıldız futbolcusu Lionel Messi’ye, Arjantin Milli Takımı ile Paris 2024’te sahaya çıkma davetinde bulundu. Dünya Kupası’nı kaldırarak tarihe geçen Messi’nin önünde olimpiyat şampiyonluğu şansı bulunduğunu hatırlatan Bach, bunun yıldız futbolcu için yeniden tarih yazmak ve ülkesine altın madalya kazandırmak için bir fırsat olduğunu dile getirdi.

Yazarlar