NBA Lebron James oyundaki dövmeler yüzünden davalık oldu!

Lebron James oyundaki dövmeler yüzünden davalık oldu!

04.02.2016 - 14:03 | Son Güncellenme:

Oyun dünyasının en iyi basketbol serisi olarak gösterilen NBA 2K'nin bu sene ki oyunu NBA 2K16 mahkemelik oldu.

Lebron James oyundaki dövmeler yüzünden davalık oldu

2K Sports ve Visual Concepts iş birliği ile geliştirilen NBA 2K16'nın başı dövmeciler ile dertte. Ünlü basketbol oyununda yer alan oyuncu dövmelerinin bir kısmı izinsiz kullanıldığından dolayı dövmeciler tarafından 2K Sports'a dava açıldı.

Haberin Devamı

Başta LeBron James, Kobe Bryant, Kenyon Martin, DeAndre Jordan ve Eric Bledsoe gibi popüler basketbol oyuncularının dövmeleri olmak üzere birçok oyuncu dövmesini izinsiz kullandığı belirtilen 2K Sports, büyük bir tazminat miktarı ödeyebilir.

Ayrıca LeBron James'in oyun kapağında yer alması ve bu dövmenin ön plana çıkması ise bu tazminat miktarını oldukça artırabileceği söyleniyor.

Lebron James oyundaki dövmeler yüzünden davalık oldu

Bağımsız bir dövme sanatçısı kendi tasarımına 819.500 dolar değerinde ücret isterken, diğer dövmelerin haklarını elinde bulunduran Solid Oak Sketches ise 2K Games'ten 1.114.000 dolar ücret talep ediyor.

Bu olaya benzer bir durum daha önce UFC oyununda yaşanmıştı. Victor Escobedo adlı bir dövme sanatçısı UFC dövüşçüsü Carlos Condit için yaptığı dövmenin UFC Undisputed oyununda kullanılması üzerine dava açmış ve 4.1 milyon dolar değerinde ücret talep etmişti.

Haberin Devamı

Dava sonucu Escobedo haklı bulunmuş fakat sadece 22.500 dolar değerinde para alabilmişti.

(DigitalTrends)