Galatasaray Fenerbahçe, Süper Kupa'da sahadan çekildi! İşte muhtemel cezalar

Fenerbahçe, Süper Kupa'da sahadan çekildi! İşte muhtemel cezalar

08.04.2024 - 09:17 | Son Güncellenme:

Galatasaray ile Fenerbahçe'yi karşı karşıya getiren Süper Kupa finalinde sarı-lacivertli takım sahadan çekildi. Sarı-kırmızılı takım 1. dakikada Icardi'nin golüyle öne geçerken, sarı-lacivertliler kenardan gelen işaretle santra yapılmadan sahadan çekildi. Derbiyle ilgili kararı Türkiye Futbol Federasyonu verecek.

Fenerbahçe, Süper Kupada sahadan çekildi İşte muhtemel cezalar

TFF Süper Kupa’da Galatasaray ile Fenerbahçe, Şanlıurfa’da karşılaştı. Sarı-kırmızılı takım, 1. dakikada Mauro Icardi ile öne geçtikten sonra sarı-lacivertli futbolcular sahadan çekildi, derbi yarıda kaldı. Bu maçla ilgili kararı Türkiye Futbol Federasyonu verecek.

Haberin Devamı
İŞTE FENERBAHÇE'Yİ BEKLEYEN CEZALAR

Fenerbahçe'nin Süper Kupa finalinde sahadan çekilmesinin ardından gözler TFF'nin vereceği karara çevrildi. Galatasaray'ın 3-0 hükmen galibiyetiyle sonuçlanması beklenen Süper Kupa finalinin ardından Fenerbahçe'nin alacağı muhtemel cezalar merak ediliyor.

Fenerbahçe'nin sahadan çekilmesinin ardından gelecek sezon Türkiye Kupası'ndan men edilmesi bekleniyor.

TFF Süper Kupa Statüsünün 6. maddesinde "Kupa müsabakasında yer almaya hak kazanmasına rağmen müsabakaya katılmayan kulüp, takip eden sezon Türkiye Kupası'na katılmaktan men edilir ve takip eden sezonda Süper Kupa'da yer alamaz." ifadeleri yer alıyor.

Ayrıca Fenerbahçe'nin TFF'nin karşılaşacağı maddi ve manevi her türlü zararı tazmin etmek durumunda kalacak.

Organizasyona ait sponsorların gelirlerinin de Fenerbahçe'den tazmin edilebileceği aktarıldı. Fenerbahçe ayrıca 3-0 hükmen mağlup sayılacak.

Sahaya giren ve takımı sahadan çeken yöneticilerin hak mahrumiyeti cezası alması beklenirken Fenerbahçe'nin Süper Kupa'da sahadan çekilmesi lig yarışını etkilemeyecek. Fenerbahçe ligde puan silme cezasıyla karşı karşıya kalmayacak.

Galatasaray'dan Icardi paylaşımı

Sarı-kırmızılı kulüp bugünkü sabah paylaşımını Icardi ile yaptı. Arjantinli golcü, Şanlıurfa Satdyumu'ndaki çimlerden taraftarlarına seslenerek 'Günaydın' mesajı verdi. Paylaşım kısa sürede büyük ilgi gördü

 

 

 

FENERBAHÇE KAFİLESİ İSTANBUL'DA

Süper Kupa maçının tatil edilmesinin ardından İstanbul'a doğru yola çıkan Fenerbahçe'de U19 takımı ve idareciler, 01.15'te İstanbul'a geldi. Fenerbahçe kafilesini havaalanında az sayıda taraftar karşıladı.

Haberin Devamı
BAŞKAN ÖZBEK: SAÇMA SAPAN BİR DURUM YAŞADIK

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Süper Kupa maçının ardından açıklamalarda bulundu. Garip bir durum yaşadıklarını belirten Dursun Özbek, "Süper Kupa finalini oynadık. İki takım sahaya çıktı. Üzülerek söylüyorum ki bunu beklemiyorduk. Bu derbiyi seyrettirmenin keyfini yaşamaktansa, saçma sapan garip bir durum yaşadık. Akıl tutulması yaşandı. Çok önemli, 100. yıl kupası. Buranın insanlarına bu derbiyi izlettirmek varken ummadık bir şeyle karşılaştık. Bu maçın geliri depremzede kardeşlerimize gidecekti. Tribünde bir taraf dolu, bir taraf boş" dedi. Fenerbahçe'nin U19 takımı ile maça çıkmasını eleştiren Dursun Özbek, "U19 takımındaki çocuklara yazık değil mi? Kendi amaçlarınıza bu çocukları neden alet ediyorsunuz? Tarihe kötü geçecek bir kupa finali. Cumhuriyetin 100. yılına yakışmayan bir final oldu. Önümüzdeki günler daha da gerginleşecek. Ben Türk futbolundan bu gerginliğin gitmesi taraftarıyım. Türk futboluna yakışacak davranışlar içinde olunmasını diliyorum. Böyle bir final, yakışmadı. Akşam eve gittikten sonra 'Ne yaptık?' diye düşünmelerini istiyorum" diye konuştu.

 

FENERBAHÇE'DEN PAYLAŞIM

Fenerbahçe Kulübü'nden yarıda kalan Süper Kupa finali sonrası açıklama geldi. Sarı-lacivertli kulübün açıklamasında şu ifadeler kullanıldı: "Kazanmak için değil doğruları savunmak için sahaya çıktığımız bugünde, tavrımızı özetlemek adına vurgulamak istediğimiz şey şudur ki; “Sadece futbolda değil yarıştığımız her branşta 117 yıllık mazisiyle Türk sporuna hizmet eden, müzesinde alın terinin, emeğin izlerini taşıyan binlerce kupası olan, 30 milyon taraftarıyla ülkesinin milli değerlerini benliğinde hisseden Dünyanın En Büyük Spor Kulübü olarak dün olduğu gibi bugün ve yarınlarda da dik durmaya devam edeceğiz.”

FENERBAHÇE KAFİLESİ STATTAN AYRILDI

Karşılaşmanın ardından Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, yönetim kurulu üyeleri futbolcular, müsabakanın tatil edilmesinin ardından stadyumdan ayrıldı.

Haberin Devamı
GALATASARAY ANTRENMAN MAÇI YAPTI

Galatasaraylı futbolcular hakemin kararın ardından bir araya gelerek kutlama yaptı. Sarı-kırmızılı takım sahada kaldı ve bir antrenman gerçekleştirdi. Futbolcular iki takıma ayrılıp, çift kale maç yaptı. Taraftarlar da stadyumundan ayrılmayıp antrenmanı takip etti. Neşe içinde geçen antrenman maçı yaklaşık 1 saat sürdü.

 

F.BAHÇE SAHADAN ÇEKİLDİ, DERBİ YARIDA KALDI

Galatasaray ve Fenerbahçe Süper Kupa için Şanlıurfa'da karşı karşıya geldi. Dev derbide Galatasaray 1. dakikada Mauro Icardi'nin golüyle öne geçti. Bu golün santrası yapılmadan kenardan gelen işaretle Fenerbahçe sahadan çekildi, derbi yarıda kaldı. Hakem Volkan Bayarslan ve yardımcıları bir müddet bekleyip Fenerbahçe'nin geri gelmeyeceğine emin olduktan sonra maçı 4. dakika tatil etti. Sarı-lacivertli takım çok fazla beklemeden kısa süre içinde stadı terk etti. Bu maçla ilgili kararı Türkiye Futbol Federasyonu verecek. Bu arada Galatasaraylı futbolcular, sarı-lacivertli oyuncuları sahadan ayrılırken alkışladı.



İLK 11'LER BELLİ OLDU

Galatasaray: Muslera, Kaan Ayhan, Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Köhn, Berkan Kutlu, Torreira, Mertens, Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper Yılmaz, Mauro Icardi

Fenerbahçe: Furkan Onur Akyüz, Mustafa Emir Akyıldız, Efekan KArayazı, Yusuf Akçiçek, Ümitcan Okan, Muhammet İmre, Görkem İbrahim Demirel, Kerem Kayaarası, Muhammet Zeki Dursun, Emirhan Arkutcu, Çağrı Feda

Haberin Devamı
F.BAHÇELİ FUTBOLCULAR SAHADA

Fenerbahçeli futbolcular maçın başlamasına 1 saat kala ısınma çalışmaları için sahaya çıktı. Tribünlerin bir bölümünde alkış sesleri duyuldu. Başka bölümdeki taraftarlar ise Fenerbahçeli futbolcuları ıslıkladı.

BAŞKAN ALİ KOÇ: HAKSIZLARA İSYAN EDİYORUZ

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kafilenin kaldığı otelde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İşte Başkan Ali Koç'un sözleri: "Açıklayacak çok şey var. Birkaç dakikanızı alacağım. Öncelikle bugün ne yaşanacaksa bugüne kadar ne yaşandıysa tüm Fenerbahçe taraftarlarına şunu söylemek istiyorum. İslam Çupi'nin sözlerini hatırlamanın tam da günüdür. Fenerbahçe, yüzde 50 50 şansı olan bir müsabakaya a takımını getirmemiş, kupa şansını zayıflatmış, bunu da inandığı ilkeler, değerler ve uğradığı haksızlıklara isyan etme noktasına geldiği için yapmıştır.

Yaşadığımız haksızlıklar, terör örgütünün kurduğu kumpaslar, futbol takımımıza yapılan suikast girişimi, son deplasman maçımızda futbolcularımıza yapılan linç teşebbüsü, zorbalıkla çalınan özellikle 3 defa son haftada çalınan şampiyonluklarımız.. Suikast girişiminin içimizi en çok acıtan, içinde bulunduğumuz durumu sorgulatan unsurlardan biri, suikast girişiminin halen faili meçhul kalması. O zamanın yönetimi de ligden çekilmeyi, maçların tehir edilmesini istemişti. Devletin en önemli kademelerinde teminatlar verilip, 'Biz bulacağız suçluları' denildi, 9 sene geçti hala bir ilerleme yok. 3 Temmuz kumpas sürecinde bazı açılan davaların havada kalmaması, sonuçlanmaması... Ne demek istiyorum. Bütün bu kötülüklerin, garip olayların, anormalliklerin tek bir kulübün başına gelmesi, olayların sıradanlaşması Fenerbahçe'yi isyan ettirecek noktaya getirmiştir.

'İsyanımızın ilk adımını istemeyerek attık'

İsyanımızın ilk adımını bugün istemeyerek, arzu etmeyerek bu değerli şehrimiz Şanlıurfa'da atmak zorundayım. Kötülüklerin, kötülüğün tarifi hiçbir alanda futbol alanında olduğu kadar somut, delilli ve gerçek olmamıştır. Bu gidişata son verilmediği için kötülükler, kötülük yapanlar arsızlaşmış, beden bulmuş ve artarak devam etmiştir."

9 OYUNCU İLE SAHAYA ÇIKMA PLANI! 2 FUTBOLCUNUN SAKATLIĞI VAR

Fenerbahçe'de 11 futbolcunun yer aldığı ancak bunlardan ikisinin sakatlığının bulunduğu ve esame listesine yazılmayacağı öğrenildi. 9 oyuncu ile sahaya çıkmayı planlayan Fenerbahçe'nin maç başlar başlamaz nasıl bir aksiyon alacağı kamuoyu tarafından merak ediliyor. (DHA)

Haberin Devamı
FENERBAHÇE KAFİLESİ ŞANLIURFA'DA

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, yöneticiler ve U19 takımı Şanlıurfa'ya geldi. Başkan Ali Koç burada bir açıklama yapmazken kafilede özel korumalar da yer alıyor. Kafile polis kontrolünde otele ulaştı. Yol boyunca güvenlik önlemleri alındı. 




F.BAHÇE U19 TAKIMI VE BAŞKAN ALİ KOÇ, ŞANLIURFA'YA GİTTİ

Elit A Ligi’nin 19. haftasında öğle saatlerinde Giresunspor ile karşılaşan Fenerbahçe U19 takımı müsabakanın ardından Sabiha Gökçen Havalimanı Genel Havacılık Terminali'ne geldi. Sarı-lacivertliler daha sonra özel uçakla Şanlıurfa'ya hareket etti. Kafilede A takımdan antrenörler yer aldı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile yönetim kurulu üyeleri de kafileyle Şanlıurfa'ya gitti.

F.BAHÇE'NİN PUANI SİLİNECEK Mİ? İŞTE TALİMAT MADDESİ

Fenerbahçe'nin takım halinde sahadan çekilme olasılığı sonrası Milliyet yazarı Mustafa Anıklı, sarı-lacivertlilerin puan silme cezasıyla karşı karşıya kalıp kalmayacağına değindi. 

İşte Futbol Müsabaka Talimatı’nda yer alan madde

Süper Kupa’da Fenerbahçe için çeşitli senaryolar ortaya çıkarken, son konuşulan maça normal sayıda kadroyla başlayıp, daha sonra müsabakadan çekilmesi…

Bunun sonrasında ne olabileceği tartışılırken, kılavuz olarak Futbol Müsabaka Talimatı’na bakmak gerekecek. Güvenlik nedeniyle müsabakaların tamamlanamamasıyla ilgili maddede, lig ve kupa ayrılmış, “Müsabaka eleme usulüne göre düzenlenmişse, TFF Yönetim Kurulu, hükmen mağlubiyet kararıyla beraber takımın o sezon için bu müsabakalardan ihracına karar verir. Bu durumda disiplin kurulu, eylemin ağırlığına göre ilgili takımın ertesi sezon aynı mahiyetteki müsabakalardan ihracına karar verebilir” ifadesi kullanılıyor.

Ancak güvenlik dışında bir müsabaka tamamlanamadığıyla ilgili maddede ise, “Ortaya çıkan zorlayıcı sebepler dolayısıyla müsabakanın yarıda kalması halinde yarıda kalan müsabakanın başka bir günde yarım kaldığı andaki şartlarla tamamlanmasına, yeniden oynanmasına veya müsabakanın yarıda kaldığı andaki sonucu ile tescil edilmesine karar verir” ifadesi yer almakta…

PUAN SİLİNMESİ İLE İLGİLİ MADDE

Ayrıca yine müsabaka talimatının, “Puan silinmesi. Ligden çıkarılma ve alt kümeye indirme” başlıklı 24. maddesinde de şöyle yazıyor:

“Bir sezon boyunca müsabaka kıyafeti ile belirlenen ve ilan olunan saatte sahaya gelmeyen, müsabaka sahasına gelmekle beraber müsabakaya çıkmayan veya başlamış bir müsabakayı terk eden takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilmekle beraber ayrıca mevcut puanlarından galibiyet halinde verilen puan kadar puan silinir. Böyle durumlarda ilgili kulüp, hakemlerin masrafları ile diğer masrafları ve karşı takımın zararlarını karşılamak üzere TFF tarafından takdir edilecek tazminatı ödemek zorundadır.”

Maddedeki, “galibiyet halinde verilen puan kadar” dendiği için bu hükmün sadece ligde geçerli olacağı anlaşılabilir.

Haberin Devamı
ÖZEL | FENERBAHÇE SAHADAN ÇEKİLECEK

U19 takımıyla Şanlıurfa'ya gidecek olan Fenerbahçe'nin ilk olarak 9 genç oyuncuyla sahaya çıkması bekleniyordu. Bu futbolculardan 3 tanesi sakatlık gerekçesiyle kenara gelecek ve böylece maç tatil edilecekti. Ancak son edinilen bilgilere göre planlar değişti.

Fenerbahçe'nin Süper Kupa'da sahaya 11 genç oyuncuyla çıkması ve takımın komple çekilmesi bekleniyor.

BAŞKAN ALİ KOÇ U19 MAÇINDA

Fenerbahçe U19 takımı bugün saat 12.00'de başlayan U19 Elit A Ligi 19'uncu hafta karşılaşmasında Giresunspor ile Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'nde karşı karşıya geldi.

Fenerbahçe - Giresun U19 maçını Başkan Ali Koç, yöneticilerden Selahattin Baki ve Burak Çağlan Kızılhan gibi isimler de seyrediyor.

VAR HAKEMİ BELLİ OLDU

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında bugün oynanacak Turkcell Süper Kupa maçının Video Yardımcı Hakemi (VAR) Koray Gençerler oldu. AVAR’da da Zorbay Küçük, Esat Sancaktar ve Serkan Tokat görev yapacak.

Derbide hakem Volkan Bayarslan düdük çalacak. Bayarslan’ın yardımcılıklarını Serkan Ok ile Serkan Olguncan yapacak.

U19 TAKIMI BİR GÜNDE İKİ MAÇA ÇIKACAK

Fenerbahçe U19 takımı, bugün saat 12.00’de U19 Elit A Ligi 19’uncu hafta karşılaşmasında Giresunspor ile Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri’nde karşı karşıya gelecek. Kendi liginde 36 puanla lider olan U19 takımı, bu maçın ardından saat 16.30’da kalkacak uçakla Şanlıurfa’ya hareket edecek ve akşam 21.30’da Galatasaray’ın karşısına çıkacak.

ŞANLIURFA'DAKİ FİNAL TARİHE GEÇEBİLİR! PROFESYONEL DÖNEMDE BİR İLK OLABİLİR

İki takım arasında günümüze kadar toplam 398 maç gerçekleştirildi. Bu maçların 147'si Fenerbahçe, 125'i Galatasaray lehine sonuçlanırken, 127 maç beraberlikle sona erdi. Cuma Ligi'nde 1, 1923-1951 yılları arasındaki İstanbul Futbol Ligi'nde 3 ve özel bir turnuvadaki 1 maç Fenerbahçe; Millî Küme'de 2, İstanbul Profesyonel Ligi'nde 1 maç Galatasaray lehine hükmen galibiyetle tescil edildi. Hükmen tescil edilen maçlar dışında, oynanan maçlarda toplam 1009 gol atılırken, bu gollerin 523'ü Fenerbahçe'den 486'sı ise Galatasaray'dan geldi.

Fenerbahçe'nin bu akşam Şanlıurfa'da 9 genç oyuncuyla sahada yer alması bekleniyor. Maç başladıktan sonra 3 oyuncunun sakatlık gerekçesiyle saha kenarına gelmesi ve maçın tatil edilip sonrasında 3-0 Galatasaray lehine hükmen galibiyetle sonuçlanması bekleniyor.

Böyle bir durumda ezeli rekabette 1959 sonrası profesyonel dönemde ilk kez bir derbi maçı bir taraf lehine 3-0'lık hükmen galibiyetle sonuçlanacak.

SÜPER KUPA FİNALLERİNDE EŞİTLİK VAR

Daha önce "Cumhurbaşkanlığı Kupası" ve "Devlet Başkanlığı Kupası", son yıllarda da "Süper Kupa" adı altında düzenlenen organizasyonda Galatasaray ile Fenerbahçe, yarın 7. kez karşı karşıya gelecek.

Kupada taraflar daha önce üçer kez şampiyonluk sevinci yaşadı.

İki takım arasında oynanan son 10 derbinin 4'ü beraberlikle sonuçlandı.

Rekabetteki son 10 karşılaşmada Galatasaray 4, Fenerbahçe ise 2 kez galip geldi.

Söz konusu derbiler sarı-kırmızılılar 12 kez fileleri havalandırırken, sarı-lacivertliler 6 gol bulabildi.

TARİHTEKİ 399. RANDEVU

Ülker Stadı'nın bulunduğu "Papazın Çayırı" olarak adlandırılan yerde 17 Ocak 1909 tarihinde yapılan ve Galatasaray'ın 2-0 kazandığı özel maçla başlayan 114 yıllık rekabette yarın 399. karşılaşma oynanacak.

Tarihi rekabette galibiyetlerde ve atılan gol sayısında Fenerbahçe'nin üstünlüğü bulunuyor.

Sarı-lacivertliler geride kalan 398 maçtan 148'ini kazandı, sarı-kırmızılı ekip ise 127 kez galip geldi. 123 maçta taraflar eşitliği bozamadı.

Fenerbahçe'nin attığı 540 gole, Galatasaray 496 golle karşılık verdi.

OKAN BURUK YÖNETİMİNDEKİ GALATASARAY, FENERBAHÇE'DEN GO LYEMEDİ

Galatasaray, teknik direktör Okan Buruk yönetiminde şimdiye kadar Fenerbahçe ile 3 kez karşı karşıya geldi.

Buruk yönetimindeki sarı-kırmızılılar, geçen sezon Fenerbahçe ile ligde oynadığı 2 derbiden de 3-0'lık galibiyetle ayrıldı. Buruk'un öğrencileri, bu sezon da ligde deplasmanda rakibiyle 0-0 berabere kaldı.

Fenerbahçe'ye rakip olduğu söz konusu 3 derbide gol yemeyen sarı-kırmızılılar, rakip fileleri 6 kez havalandırdı.

GALATASARAY EN İYİ KADROSUYLA SAHADA OLACAK

Fenerbahçe'nin aldığı kararın doğrultusunda Galatasaray'ın hangi kadro ile sahaya çıkacağı da merak konusu oldu. Hem teknik direktör Okan Buruk hem de başkan Dursun Özbek, Fenerbahçe'nin U19 takımıyla sahaya çıkma kararına rağmen Galatasaray'ın en iyi kadrosuyla sahada olacağını açıkladı. Dursun Özbek, Fenerbahçe'nin de A takımıyla sahaya çıkmasını istediğini belirtirken Okan Buruk da rakibin nasıl bir kadroya sahaya çıkacaklarını düşünmediklerini, kendilerinin en hazır kadro ile sahada olacaklarını ifade etti.

GALATASARAY MAÇTAN SONRA KUPA ALAMAYACAK

Tatil kararı nedeniyle bugün herhangi bir kupa töreni yapılmayacak. Bir haftalık sürecin ardından karar açıklanacak ve kupa Galatasaray’a verilecek. Normal şartlarda Süper Kupa mücadelesinde teknik direktör İsmail Kartal’ın yedek kulübesinde olması gerekiyor. Ancak Kartal o gün rahatsızlanır ya da rapor alırsa herhangi bir antrenör çıkabilir. Bu nedenle takım başında Murat Zeki Göle’nin olması bekleniyor.

SAHAYA 9 GENÇ FUTBOLCUYLA ÇIKILACAK

İlk tepkisi için yol haritasını tek tek belirleyen sarı-lacivertlilerin bugünkü stratejisi şöyle olacak. İlk olarak Türkiye Futbol Federasyonu, U19 takımının bugünkü maçını ertelemediği için Fenerbahçe yeni bir zorluk yaşayacak. Sarı-lacivertli genç futbolcular önce bu mücadeleye çıkacak, bitiminde ise hemen Şanlıurfa’ya giderek sahaya çıkacak.

Sarı lacivertli takımın ayrıca 9 genç oyuncuyla sahaya çıkması bekleniyor. Bu futbolculardan 3 tanesi sakatlık gerekçesiyle kenara gelecek, böylece maç tatil edilecek.

FENERBAHÇE 19 YAŞ ALTI TAKIMIYLA SAHAYA ÇIKACAK

Trabzonspor deplasmanında yaşanan olayların ardından, Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nda yeni adımlar atmak için üyelerden destek alan Fenerbahçe ilk olarak bugün Galatasaray ile Şanlıurfa Stadı’da oynanacak Süper Kupa mücadelesine U19 takımıyla çıkacak.