Galatasaray Süper Lig'de şampiyonluk düğümü! Gözler Galatasaray ve Fenerbahçe maçında

Süper Lig'de şampiyonluk düğümü! Gözler Galatasaray ve Fenerbahçe maçında

12.05.2024 - 12:35 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de Fenerbahçe Galatasaray şampiyonluk yarışında kritik bir viraja giriyor. Bu akşam alınacak sonuçlara göre Galatasaray üst üste ikinci şampiyonluğunu garantileyebilir. Fenerbahçe ise zirve şansını derbiye taşımak istiyor.

Süper Ligde şampiyonluk düğümü Gözler Galatasaray ve Fenerbahçe maçında

Süper Lig'de Fenerbahçe Galatasaray şampiyonluk yarışında kritik bir viraja giriyor. Galatasaray deplasmanda Karagümrük'e konuk olurken Fenerbahçe evinde Kayserispor'u ağırlayacak. Fenerbahçe şampiyonluk şansını sürdürmek için kazanmak zorunda. Galatasaray ise Fenerbahçe'nin olası puan kaybında şampiyonluk hesabına girecek.

VAR HAKEMLERİ BELLİ OLDU

Trendyol Süper Lig'de bu hafta Fenerbahçe ve Galatasaray'ın maçlarında görev alacak yabancı VAR hakemleri belli oldu.

Fenerbahçe-Kayserispor: Claudio Pereira
Karagümrük-Galatasaray: Helder Malheiro


BÜYÜK AVANTAJI VAR

En yakın takipçisi Fenerbahçe’nin geçen hafta yaşadığı kayıpla birlikte puan farkını 6’ya çıkaran Galatasaray şampiyonluk yolunda çok büyük avantaj sağladı.

ÜST ÜSTE 2. KEZ...
Atatürk Olimpiyat Stadı’nda Karagümrük ile kozlarını paylaşacak olan Sarı-Kırmızılılar bu maçı kazanır, Fenerbahçe de Kayserispor karşısında puan kaybı yaşarsa, Aslan bitime 2 hafta kala ligde üst üste 2. kez şampiyonluğunu ilan edecek.


23 MAÇTIR KAYBETMİYOR

Cim Bom bugünkü mücadelede şampiyonluğun yanı sıra her hafta geliştirdiği rekorlarını sürdürmeye de çalışacak. Galatasaray, Süper Lig’de oynadığı son 23 maçta yenilmedi.

REKORLARA DEVAM EDİYOR
Son olarak ligin ilk yarısında Hatayspor’a kaybeden Sarı-Kırmızılılar, daha sonraki karşılaşmalarda 21 galibiyet, 2 beraberlik aldı. Öte yandan son 16 lig karşılaşmasını da kazanan Aslan, üst üste kazanma rekorunu geliştirmeye devam ediyor.

DEPLASMANDA 17 MAÇ...
Atatürk Olimpiyat Stadı’nda ciddi bir taraftar desteğiyle sahaya çıkacak olan Galatasaray, Süper Lig’de bu sezon deplasmanda 17 maç oynadı.

ADANA'DA 3-0 KAZANMIŞTI
Sarı-Kırmızılılar bu karşılaşmalarda 13 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 42 puan topladı ve bu alanda 2. sırada yer alıyor. Cim Bom dış sahada son olarak Adana Demirspor’a konuk oldu ve sahadan 3-0 galip ayrıldı.

Haberin Devamı
ŞAMPİYONLUK İHTİMALLERİ

İki takım da kazanır veya Galatasaray galip gelemezse, şampiyonluk düğümünün çözülmesi için bir sonraki hafta Rams Park’ta oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe derbisi beklenecek.

Bununla birlikte Fenerbahçe'nin puan kaybetmesi halinde Galatasaray'a şampiyonluğunu ilan etme fırsatı doğacak. 

Fenerbahçe'nin puan kaybında Galatasaray galibiyet elde ederse sarı-kırmızılılar ligin bitimine 2 hafta kala şampiyonluğa ulaşacak. 

Ayrıca Fenerbahçe'nin kaybetmesi halinde Galatasaray'a 1 puan da yeterli olacak. 


EN AZ GOL YİYEN TAKIM

Aslan’ın savunmadaki başarılı performansı ligin sonu yaklaştıkça daha da iyi bir seviyeye geldi. Cim Bom, 35 maçta kalesinde 22 gol gördü ve ligin en az gol yiyen takımı konumunda. Cim Bom bu maçların 19’unda da kalesini gole kapamayı başardı.