Galatasaray Lukas Podolski'den Galatasaray - Bayern Münih maçı yorumu! Fernando Muslera itirafı

Lukas Podolski'den Galatasaray - Bayern Münih maçı yorumu! Fernando Muslera itirafı

22.10.2023 - 18:46 | Son Güncellenme:

Galatasaray'ın eski yıldızlarından Lukas Podolski, Bayern Münih maçı öncesi değerlendirmelerde bulundu. Lukas Podolski, eski takımlarının karşı karşıya geleceği mücadele öncesi dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Lukas Podolskiden Galatasaray - Bayern Münih maçı yorumu Fernando Muslera itirafı

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih'i konuk edecek Galatasaray'ın eski yıldızlarından Lukas Podolski suskunluğunu bozdu. Bayern Münih'in resmi internet sitesine konuşan Alman futbolcu, Bavyera ekibindeki günlerini anlattı:

Haberin Devamı

"Bazen dışarıdan farklı yansıtılsa da güzel ve başarılı bir dönemdi. Genç bir adam olarak Bayern'de oynamak beni bugün olduğum kişi yaptı. Bugün hala kulübün kazanma zihniyetinden faydalanıyorum. 2008'de şampiyon olduk, kupa kazandık ve Şampiyonlar Ligi'nde oynadık. Şehirdeki konvoyla ilgili hala güzel anılarım var."

Lukas Podolskiden Galatasaray - Bayern Münih maçı yorumu Fernando Muslera itirafı

Bayern Münih'teki performansının hatırlatılması üzerine Lukas Podolski, "İstatistikler etkileyici. Birlikte çok şey yaşadık. O zamanlar Almanya'da yirmili yaşların başında Bayern Münih gibi üst düzey bir Avrupa takımında oymamak oldukça sıra dışıydı. Artık zaman biraz değişti. Bayern'de harika zaman geçirdim. Böyle bir dünya kulübünde oynamak harika bir deneyimdi" dedi.

"Münih'te geçirdiğiniz zamandan en çok neyi hatırlıyorsunuz?" sorusuna Lukas Podolski, "Birçok güzel anekdot var. Ben her zaman eğlenen ve taraftarlar da dahil insanların arasında olmayı seven bir insanım. Bayern taraftarlarıyla her zaman iyi bir ilişkim oldu. Elbette Bastian Schweinsteiger, Phillip Lahm ya da Mark van Bommel gibi isimleri görmek her zaman güzeldir. Sık sık eski hikayelere gülüyoruz. Benim için insan unsuru her zaman önemli bir rol oynamıştır. Bayer'de çalışan ve kulüp için her şeyini ortaya koyan harika insanlar var. Bayern Münih için oynamanın ne demek olduğunu daha ilk günden anladım. Uli Hoeness de bana ve aileme çok yardımcı oldu. Bu çok özel hissettiren hava, neredeyse ilk golümden, ilk formamdan ve ilk Şampiyonlar Ligi maçından daha fazla yer etti" cevabını verdi.

Haberin Devamı

Lukas Podolskiden Galatasaray - Bayern Münih maçı yorumu Fernando Muslera itirafı

Bayern Münih'in Galatasaray'a konuk olacağı maçla ilgili konuşan Lukas Podolski, "Harika bir maç olacak! Muhteşem bir stadyum ve harika bir atmosfer. Çok özel çünkü tüm stadyum işin içinde, herkes takımın arkasında. Galatasaray'da oynadığım her iç saha maçından keyif aldım. Rakip olarak bile orada oynamak çok güzel çünkü Galatasaray, Türkiye sınırları dışında da çok popüler ve İstanbul kozmopolit bir şehir. Özellikle Manchester United deplasmanında alınan galibiyetin ardından Galatasaray'da şu anda büyük bir coşku var. Son dönemde güçlü bir takım kurdular ve şimdi grupta ilerlemek için gerçekçi bir şans görüyorlar. Bu nedenle herkes stadyumda harika bir atmosfer bekliyor" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Lukas Podolski, Galatasaray'ın son dönemdeki performansını şu sözlerle değerlendirdi:

"Galatasaray, muhtemelen son 10-15 yılın en iyi takımına sahip. Şu ana kadar ligde ve Şampiyonlar Ligi'inde güçlerini gösteriyorlar. Takımdaki ruh hali iyi kalırsa ve kulüpteki coşku devam ederse, bu yıl çok şey başarabilirler."

Lukas Podolskiden Galatasaray - Bayern Münih maçı yorumu Fernando Muslera itirafı

Fernando Muslera'yla birlikte oynadığının hatırlatılmasının ardından Lukas Podolski, "Fernando kaptan, taraftarların favorisi ve çok tecrübeli. Tecrübesi ve karizmasıyla savunmasını ve takım arkadaşlarını yönlendiren çok iyi bir kaleci. Gürültücü ve duygusal bir adam ama aynı zamanda çizgide de güçlü. Onu yenmek kolay olmayacak" dedi.

Galatasaray'ın Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe'yi mağlup ettiği maçta attığı golün hatırlatılmasının ardından Lukas Podolski, "Sanki Bayern Münih kupa finalinde 1860 Münih'e karşı oynuyormuş gibiydi. Bir tarafta kırmızılar içinde 30 bin kişi, diğer tarafta ise maviler içinde 30 bin kişi var. Ve sonra galibiyet golünü atıp durumu 1-0 yapıyorsunuz. Bundan daha güzel bir şey olamaz. Şanslıyım ki bu anı yaşadım. Binlerce taraftar bizi havalanında karşıladı. Böyle bir şeyi unutamazsınız. İstanbul'da harika zaman geçirdim ve hala eski takım arkadaşlarım ve kulüpteki insanlarla iletişim halindeyim. Yazın birkaç gün İstanbul'da tatildeydim, antrenman sahasını ziyaret ettim ve birçok eski dostumla buluştum" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Lukas Podolskiden Galatasaray - Bayern Münih maçı yorumu Fernando Muslera itirafı

Antalyaspor'a transfer sürecini anlatan Alman futbolcu, "Zaten içimde bir tür Türkiye gen var. Gerek kulüplerle gerekse özel olarak ailemle Türkiye'de çok bulundum. Ülkeyi, kültürü ve insanları seviyorum. İstanbul'de Antalya'da oynarken çay da her zaman günün bir parçasıydı. Bu da bugüne kadar değişmedi" diye konuştu.

Profesyonel kariyerini Gornik Zabrze'de sürdüren Alman oyuncu, "Henüz bir planım yok çünkü o kadar ileriye bakmak istemiyorum. Bakalım neler olacak. Şimdi oynamak, eğlenmek ve mutlu olmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Yazarlar