Trabzonspor Marek Hamsik, Trabzonspor'a veda etti! Gözyaşlarını tutamadı, bir ilki başardı

Marek Hamsik, Trabzonspor'a veda etti! Gözyaşlarını tutamadı, bir ilki başardı

03.06.2023 - 20:21 | Son Güncellenme:

Süper Lig'in 37. haftasında Trabzonspor ile Alanyaspor karşı karşıya geldi. Bordo-mavili takımın yıldız futbolcusu Marek Hamsik, bu müsabaka ile son maçına çıktı. Öte yandan Slovak futbolcu bir ilki yaşadı ve gözyaşlarına hakim olamadı.

Marek Hamsik, Trabzonspora veda etti Gözyaşlarını tutamadı, bir ilki başardı

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in 37. haftasında Alanyaspor ile kozlarını paylaştı. Müsabaka Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde oynandı. Bordo-mavili ekipte Marek Hamsik, futbol kariyerindeki son maçına çıktı ve bir ilki başardı. Öte yandan tecrübeli futbolcu gözyaşlarını tutamadı.

Haberin Devamı

İLK LİG ŞAMPİYONLUĞU TÜRKİYE'DE

Kariyerinde ülkesi Slovakya'da 8 kez yılın futbolcusu seçilen, Napoli ile 2 İtalya Kupası, 1 de İtalya Süper Kupası kazanan Hamsik, Trabzonspor'la da 1 Süper Kupa'nın yanı sıra kariyerindeki ilk kez geçen sezon lig şampiyonluğunu da yaşamıştı.

FUTBOLU BIRAKTIĞINI AÇIKLADI

Geçtiğimiz günlerde futbolcu bırakacağını açıklayan Hamsik, “Böyle bir karar alabilmek kolay değil. Ailemle konuştuk ve artık babanın eve dönmesi gerektiğini söylediler. Benim için harika bir yolculuk oldu. Trabzonspor benim oynadığım son kulübüm olacak." açıklamalarında bulunmuştu.

Marek Hamsik, Trabzonspora veda etti Gözyaşlarını tutamadı, bir ilki başardı

HAMSIK İLK 11'DE

Trabzonspor'un Teknik Direktörü Nenad Bjelica, Alanyaspor'a karşı son maçı olacak Marek Hamsik'i ilk 11'de başlattı. Tecrübeli teknik adam sahaya şu ilk 11'le çıktı: Muhammet Taha Tepe, Larsen, Hüseyin Türkmen, Taha Altıkardeş, Eren Elmalı, Siopis, Hamsik, Bakasetas, Trezeguet, Visca, Umut Bozok

Haberin Devamı

TRİBÜNDEN YOĞUN DESTEK

Trabzonspor - Alanyaspor karşılaşmasına bordo-mavili takımın taraftarları yoğun ilgi gösterdi. Öte yandan Trabzonsporlu futbolseverler, tribünde yıldız futbolcunun ülkesi olan Slovakya bayrağı açıp tezahüratlar yaptı.

Marek Hamsik, Trabzonspora veda etti Gözyaşlarını tutamadı, bir ilki başardı

GOL PERDESİ AÇILDI

Karşılaşmanın 14. dakikasında ceza sahası sağ çaprazındaki Candeias'ın topuk pasında Erencan'dan seken top penaltı noktasına doğru doğru yuvarladı. O noktadaki Umut Güneş sol ayağıyla gelişine yerden sert bir vuruş yaparak meşin yuvarlağı sağ köşeden ağlara gönderdi.

SKORA DENGE GELDİ

Müsabakanın 18. dakikasında Visca'nın ceza sahası sağ tarafından arka direğe doğru yükselttiği topu Trezeguet kafa vuruşuyla ağlara gönderdi.

PENALTI KARARI

22.dakikada kale önünde Umut Bozok, rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı. Orta hakem Yaşar Kemal Uğurlu pozisyonu izlemek için VAR monitörüne gitti.

Umut Bozok'a faul yaparak penaltıya sebebiyet veren Fatih Aksoy direkt kırmızı kart gördü ve Alanyaspor 10 kişi kaldı.

HAMSIK, SON MAÇINDA GOLÜNÜ ATTI

Penaltı vuruşunda topun başına Marek Hamsik geçti. Penaltıyı kullanan Hamsik sağ ayağıyla ortaya doğru plase bir vuruş yaparak meşin yuvarlağı ağlara gönderdi.

Haberin Devamı

Marek Hamsik, Trabzonspora veda etti Gözyaşlarını tutamadı, bir ilki başardı

İLK PENALTI GOLÜ

Opta'nın verilerine göre Trabzonspor orta sahası Marek Hamsik, Süper Lig'deki ilk penaltı golünü Alanyaspor ağlarına gönderdi.

GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Trabzonspor'daki son maçında golünü atan Marek Hamsik, golün sevinicini yaşarken gözyaşlarına hakim olamadı.

Marek Hamsik, Trabzonspora veda etti Gözyaşlarını tutamadı, bir ilki başardı

BAKASETAS'TAN HARİKA GOL

34' Yunan oyuncu ceza sahası dışından ters ayağı olan sağ ayağıyla çok sert vurdu, top tam 90'a gitti! Sezonun gollerinden biriyle Trabzonspor skoru 3-1'e getirdi.

BİR GOL DAHA

36' Trabzonspor sol kanattan korneri paslaşarak kullandı, Visca arka direğe kesti, Trezeguet iyi bir kafa vuruşu yaptı, top direkten döndü, Larsen kafayla tamamladı.

Marek Hamsik, Trabzonspora veda etti Gözyaşlarını tutamadı, bir ilki başardı

UMUT BOZOK FARKI AÇTI

58. dakikada Larsen'in ceza sahası sağ çaprazından yaptığı ortada Trezeguet'den seken topa altıpasın bir adım gerisinden sol ayağıyla düzgün bir vuruş yapan Umut Bozok meşin yuvarlağı ağlara gönderdi.

61'DE OYUNDAN ÇIKTI

Marek Hamsik, Trabzonspor-Alanyaspor maçının 61. dakikasında alkışlanarak oyundan çıktı. Grande, oyundan çıkarken gözyaşlarını tutamadı.

Haberin Devamı

Yazarlar