Galatasaray Mauro Icardi'ye övgüler yağdı: Büyüleyici, harika!

Mauro Icardi'ye övgüler yağdı: Büyüleyici, harika!

24.10.2022 - 13:53 | Son Güncellenme:

Galatasaray'ın Arjantinli yıldızı Mauro Icardi, Alanyaspor'a karşı 1 gol 1 asistlik performansıyla maça damga vurdu. Fransız basını Mauro Icardi'ye övgüler yağdırdı.

Mauro Icardiye övgüler yağdı: Büyüleyici, harika

Galatasaray'ın PSG'den kiraladığı Mauro Icardi, sarı-kırmızılı formayla ilk resmi golünü atarken Dries Mertens'in attığı golün pasını verdi. Arjantinli yıldız Alanyaspor maçındaki performansıyla büyük beğeni toplarken Fransız basını golcü oyuncuya övgüler yağdırdı. İşte ayrıntılar..

Haberin Devamı

Mauro Icardiye övgüler yağdı: Büyüleyici, harika

GALATASARAY AVANTAJINI KORUYAMADI

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Galatasaray sahasında Alanyaspor'u konuk etti. Sarı-kırmızılılar 2-0 öne geçtiği karşılaşmada üstünlüğünü koruyamadı ve mücadele 2-2'lik beraberlikle sona erdi.

Galatasaray'da Sacha Boey ve Abdülkerim Bardakcı gördükleri kırmızı kartla takımını 9 kişi bıraktı. İki futbolcunun da Beşiktaş derbisinde oynayamama ihtimali bulunuyor.

Bu beraberliğin ardından Galatasaray 18 puana yükselirken Alanyaspor puanını 13 yaptı.

Mauro Icardiye övgüler yağdı: Büyüleyici, harika

ALİ PALABIYIK'A TEPKİ

Galatasaray-Alanyaspor maçında hakem Ali Palabıyık'ın kararları çok tartışıldı. Galatasaray cephesi Sacha Boey'e verilen kırmızı kartın yanlış olduğunu düşünürken bu yönde Palabıyık'a tepki gösterildi. Öte yandan spor kamuoyu Alanyaspor'un penaltısının da verilmediği yönünde görüş birliğine vardı.

Haberin Devamı

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Galatasaray Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur ve Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Alanyaspor maçının ardından maçın hakemi Ali Palabıyık'a tepki gösterdi. Başkan Özbek, "Ey Ali Palabıyık. Bu gece nasıl yastığa kafanı koyup uyuyacaksın? Maalesef konuştuğumuz kişilerin hepsi şunu söylüyor, ‘Evet falan yerde ben yanlış yaptım ama çok üzgünüm.’ Hakemlikte hatalar olabilir. Ama bunların konuşulmasının ardından 5-6 gün sonra bu nasıl bir intikam almaktır? Ben MHK’nin veya TFF’nin başkanı olsam, uyuyamazdım. Bu kadar hataların yapıldığı yerde, bir takımın emeğiyle oynamak, kabul edilebilir bir şey değil. Ali Palabıyık’ı çok mu aradınız değerli MHK atayıcıları? VAR’da oturanlar, sahayı izleyenler, hiç vicdanınız sızlamadı mı?" ifadelerini kullandı.

Mauro Icardiye övgüler yağdı: Büyüleyici, harika

YAN HAKEMİN TOPA MÜDAHALESİ OLAY OLDU

Karşılaşmanın ikinci yarısında Alanyaspor'un atak geliştirdiği esnada oyuna atılan ikinci topu maçın yan hakemi Erdem Bayık dışarı aldı. Bu esnada oyunun devam etmesi ve yan hakemin oyundaki topu dışarı alması Galatasaray taraftarlarının tepkisine neden oldu. Sarı-kırmızılı taraftarlar sosyal medyadan bu anın görüntüsünü paylaşarak hakemlere tepki gösterdi.

TFF'nin internet sitesinde ise şu ifadeler yer aldı;

Haberin Devamı

KURAL-2 TOP

İLAVE TOPLAR

Kural 2 gereksinimleri karşılamak ve kullanımları hakemin kontrolü altında olmak kaydıyla,
maç sırasında kullanmak için oyun alanı etrafına ilave toplar yerleştirilebilir.

OYUN ALANINDAKİ FAZLA TOPLAR

Eğer oyun alanına fazladan bir top girerse, hakem oyunu topun sadece oyuna etkisi varsa
durdurmalıdır.

Hakem oyunu ceza alanı içinde durdurmamışsa, oyunun durduğu anda topun
bulunduğu yerden yapılacak bir hakem atışı ile tekrar başlatılır.

Eğer oyun ceza sahası içinde durdurulmuşsa, oyunu tekrar başlatmak için yapılacak hakem atışı oyun durduğu anda topun
bulunduğu yere en yakın kale çizgisi üzerindeki bir noktadan yapılır.

Eğer oyun alanında fazladan bulunan topun oyuna müdahalesi yoksa hakemler fazla olan topun oyun alanından en kısa sürede çıkarılmasını sağlar

Mauro Icardiye övgüler yağdı: Büyüleyici, harika

MAURO ICARDI, GALATASARAY'DA GOLLE TANIŞTI

Galatasaray'ın sezon başında PSG'den kiraladığı Mauro Icardi, Alanyaspor maçına damga vurdu. Arjantinli yıldız Dries Mertens'in golünde çok şık bir asist yaparken Galatasaray'ın ikinci golünü kaydetti. Ayrıca Icardi'nin attığı bir gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Haberin Devamı

Mauro Icardi'nin Alanyaspor maçındaki performansı Fransız basınında da geniş yer buldu. Fransa'nın önde gelen basın yayın kuruluşlarından L'Equipe, Le Parisien ve beINSPorts France; Icardi'nin Alanyaspor maçındaki performansına övgüler yağdırdı.

Mauro Icardiye övgüler yağdı: Büyüleyici, harika

L'Equipe'de yer alan haberde Icardi için şu ifadeler kullanıldı;

"Bu onun yeteneğine yakışır bir performans. PSG'den Galatasaray'a kiralandıktan yaklaşık iki ay sonra Mauro Icardi, bu Pazar Alanyaspor'a karşı muhteşem bir maç çıkardı. Dries Mertens'e ayağının dışıyla harika bir asist yaptı. Icardi, Alanyaspor'un savunmada yaptığı hatadan faydalandı ve Galatasaray'daki ilk goünü kaydetti. Sacha Boey'in kırmızı kartıyla 10 kişi kalan Galatasaray son dakikalarda attığı golle 1 puana razı oldu."

Le Parisien'de şu sözler kullanıldı;

"Bu bir dalgalanma mı yeniden doğuş mu? PSG'nin sezon sonuna kadar Galatasaray'a kiralanmasından yaklaşık iki ay sonra Mauro Icardi, Pazar günü Alanyaspor karşısında harika bir performans sergiledi. Arjantinli, Galatasaray'dan aldığı yeni 99 numarasıyla sahaya yeniden ivme kazandırdı. Icardi, 22 Aralık 2021'den sonra ilk kez resmi bir maçta golle tanıştı."

Haberin Devamı

Mauro Icardiye övgüler yağdı: Büyüleyici, harika

beINSports France'da Mauro Icardi için şu ifadeler kullanıldı;

"Galatasaray'a gelişinden bu yana eleştirilen Mauro Icardi, Galatasaray'ı öne geçiren golde Dries Mertens'e ayağının dışıyla muhteşem bir pas verdi. Arjantinli ardından Galatasaray'daki ilk resmi golünü attı."