Mehmet Demirkol

Mehmet Demirkol

mdemirkol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Gaziantep ligin en organize, pas yapmayı en iyi beceren takımlarından biri... Herhalde dün bu çok maharetli takımın oyunu nasıl domine ettiğini, Fenerbahçe’yi sahasından nasıl uzak tuttuğunu gördünüz. Bu şahane organizasyonun neden ligin zirvesinde olmadığını da aynı anda gördük.
Ceza sahası çevresine kadar şahane üçgenler kurarak, rakibi şaşkına çeviren bir soğukkanlılıkla hep topa sahip olarak gelen, çok iyi bir alan paylaşımıyla rakipten seken tüm topları toplayan konuk ekip, ceza sahasına gelince, alt yaş kategorisinden yeni yükselmişlerde görebileceğiniz bir panik veyahut hamlıkla pozisyonları harcadılar.
Önümüzdeki transfer sezonunda yağmacıların ilk hedefi muhtemelen bu takım olacak. Murat Ceylan’dan, Beto ve Tabata’ya kadar hemen tüm oyuncuları istenenler listesinin en başında olacaklar. Eğer Antep bu takımın nüvesini elinde tutabilirse eski günlerine dönmesi, Sivas ve Trabzonspor’a katılması kesin gibi.
Geçen hafta Trabzonspor karşısında özellikle ikinci yarıda son derece edilgen bir oyun oynayan Fenerbahçe’nin bu hafta bu durumunun daha da ağırlaştığını söylemek lazım. İdeal savunmasının yarısını kullanamayan ev sahibi, rakip orta sahanın özellikle Murat Ceylan ve Hakan Bayraktar’la çok iyi organize olmasıyla top yapmakta çok zorlandı. Uzun süre Semihsiz oynayan hücum hattı da top tutamayınca, yaşanan buhran daha da arttı. Bu durumu iki hafta üst üste görünce bunun mahkûm olunan değil, istenen bir hâl olduğunu düşünmeye başladım. Aragones rakip alana yığılmak topa sahip olmak filan istemiyor sanırım. ‘Rakip gelsin ben bir kontr ya da duran topla işi bitiririm’ diye düşünüyor olmalı. Yoksa bu kadro tercihlerinin çok fazla bir açıklaması yok.
Aragones bu oyunu böyle oynamak istiyor. Çünkü geçen hafta olduğu gibi son 10 dakikada, oyuna Semih girdikten sonra Fenerbahçe’nin edilgenlikten nasıl sıyrılıp oyuna hem de 10 kişiyle oynarken ortak olduğunu görmemek olanaksız.
Bunu Aragones’in tahmin edememesine olanak yok. Dolayısıyla bunun böyle olması bir tercih. Bunu Aragones tercih ediyor. ‘Top rakipte kalsın. Ben bir kontratak ya da duran topla işi bitirir rakibin dengesini bozarım.’