Mehmet Demirkol

Mehmet Demirkol

mdemirkol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Adnan Polat yine medya önünde. MHK Başkanı Oğuz Sarvan ve TFF Başkanı’nı ağır bir dille eleştiren Polat, taraftarın tepkisinin de haklı olduğunu ve Galatasaray’ın önünü kesmeye yönelik planın uygulanmaya devam ettiğini söyledi.
‘Hakem Deniz Çoban’ın maçın 87. dakikasında vermediği penaltıyı herkes gördü. Ama bir tek o görmedi’ diyen Polat, bu oyunun önüne geçeceğiz dedi. Oğuz Sarvan’ın hemen istifa etmesi gerektiğini de söyleyen Polat, ‘Federasyon başkanın da artık kongre kararı alması gerektiğini, çalınan puanlarına rağmen şampiyon olacaklarını açıkladı.
Resmi siteden de ağır bir bildiri yapan Galatasaray yönetiminin, perşembe günü daha geniş bir basın toplantısıyla kamuoyuna önemli açıklamalar yapacağı belirtildi.
Öte yandan Kocaeli maçı öncesi hakem Deniz Çoban hakkında bir ihbar alındığı da kulislerde konuşuluyor. Hakemin bugün ne olursa olsun Galatasaray’a penaltı çalmayacağının, eski bir federasyon üyesi tarafından Galatasaray yöneticilerine söylendiği belirtiliyor.
Teknik Direktör Skibbe de dün antrenman öncesi yaptığı açıklamada hakemin oyunun sonucuna etki ettiğini söyledi. Tam istim üzerindeyken ve rakibe baskı kurmuşken çalınmayan bu penaltı maçı çevirmemizi engelledi. Elimizde Lincoln gibi bir silah varken bu penaltıyı gole çevirmemiz ve ardından maçı almamız işten bile değildi. Ancak hakem hakkımızı gasp etti. 3 puanımız çaldılar’ dedi.
Hakemler hakkında şikâyetçi olan tek kulüp Galatasaray değil. Beşiktaş’ta da Gaziantep’de Nobre’nin, Deumi tarafından çekilip düşürülmesine devam kararı veren Bünyamin Gezer’e tepkiler giderek artıyor. Asbaşkan Levent Erdoğan ‘Takımızın tamamen baskıyı kurduğu dakikalarda hakemin vermediği bu net penaltı takımımızın bu zor deplasmanda moralinin tamamen yok olmasına yol açtı. Sonra bir kornerden gelen karambol golüyle tamamen dağıldık. Bu sezon başından bu yana verilmeyen kaçıncı penaltımız sayamadım. Çok iyi oynuyorduk ve eğer o golü atsaydık maçı kesin kazanırdık. Bunca harcama, emek hepsi bir anda bir düdükle yok ediliyor. Oğuz Sarvan ve hakemlerinin artık bu işten el çekmesi lazım. Yabancı hakem istiyoruz’ dedi.
Sivas’ta da durum farklı değil. Faruk’un önündeki topu koluyla kesen Koray’ın hareketine penaltı vermeyen Süleyman Abay’a liderden büyük tepki var.
Böyle olacaktı..
Kabul edin ki bunları yaşıyor olacaktık. Belki Skibbe, Bordeaux’yu eleyecek ve kupayı kaldıracaktı.
Bu bir fantezi değil. Ters çevrilmiş bir gerçeklik. Gerçeğin terse çevrilmişi. Ve böyle olsaydı da sonuç değişmeyecekti. O pozisyonu hakem çarpma olarak değerlendirse ya da görmese, kafasına çarptı zannetse bugün durum bu olacaktı. 3 puanın bir taraftan alınıp bir tarafa verildiği söylenecekti. Biz inanacaktık, perişan olacaktık. Bu yüzden o pe- naltıyı hakem çaldığında ben dünyanın en mutlu insanıydım. Beşiktaş’ın değil Antep’in penaltısının verilmemesi de huzurumuz kaçmaması açısından ‘adilce’ bir hoşluktu.
Hakem penaltıyı çaldı. O penaltıyı çalmasına rağmen kazanan Kocaeli oldu. Beşiktaş tarafından verilmeyen penaltıyla ilgili bir açıklama duymadım. Öte yandan yine beklenen oldu. Bülent Uygun uzak olmasına rağmen pozisyonun penaltı olabileceğini söyledi.
İşte bir düdükle, bir anlık tutulmayla her şey bu kadar, çabuk bu kadar kesin bir şekilde değişiyor. Biz değişmiyoruz.
Maalesef iyi değiliz. Ve iyi olmamayı seviyoruz.
Not: Fenerbahçe’ye fantezi için bile olsa bir pozisyon deformasyonu yapmak mümkün değil. Buradan da çıkacak ders var herhalde.



Bir düdükle değişen hayat
Korkmaz yapabilir
8 lig, 6 kupa, 1 UEFA Kupası, Süper Kupa, 1 Dünya Kupası 3’lüğü, 5 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 2 Başbakanlık Kupası, 6 TSYD Kupası... 630 kez ligde forma giyerek ve 8 şampiyonlukla 2 önemli rekorun sahibi.
Mustafa Denizli onu hazırlık kampına götürmediği bir sezonda alıp, 17 yaşında takıma koymuştu. Efsane kariyeri böyle başladı.
Fatih Terim onu kadro dışı kaldığı bir sezonda geri çağırmıştı. UEFA Kupası’yla efsane iyice büyüdü.
Galatasaray’dan ayrılışı, teknik direktörlük kariyerinde istediği ortamları hiç bulamayışı dezavantaj değil. Fatih Terimvari bir kendini ispatlama güdüsüyle işe koyulacaktır.
Sabrı hak edişi avantajdır. Yeter ki ona yeterli, çalışma alanı tanınsın.
Bülent Korkmaz bu işi yapabilir. Hatta bu işi yapabilecekler arasında en başlarda gelmektedir.


Bir düdükle değişen hayat
Dünya çapında hakemler

Kötü olanlar vasat olanlar var. Çok iyi olanlar da. Bundan önce övgüyle bahsettiğim bir dolu hakemin sonradan yaşadıkları nedeniyle kimseyi övmemem gerektiğini düşünsem de hakkı olanın hakkını vermem lazım. Deniz Çoban ve Yunus Yıldırım’ın sadece iyi hakem olduklarını düşünmüyorum. Dünya çapında hakemler olduklarına hiç şüphem yok. Onların hak ettikleri yerlerde olmayışı da bizim güvensizliğimizden.
Sizin güvenmediğiniz bankaya yabancı gelip para yatırır mı?
Sizin güvenmediğiniz mahkemeye yabancı gelip başvurur mu?
Sizin güvenmediğiniz polise yabancı sığınır mı?
Sizin güvenmediğiniz okula yabancı çocuğunu verir mi?
Sizin şüpheyle yaklaştığınız hakeme UEFA ve FIFA klasman yükseltir maç verir mi?
Sorun hakemlerden çok bizde yani.


Facebook’ta yokum
Nette yokum. Facebook’ta ya da başka bir arkadaşlık ve sosyalleşme grubunda da. Bana elektronik postayla ulaşmak da mümkün değil. Yukarıda bir e-mail yazıyor olabilir, ama bana ulaşmıyor. Maalesef durum bu. Tek yol eski usul... Mektup. Kusura bakmayın.