Mehmet Demirkol

Mehmet Demirkol

mdemirkol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Sercan’ın harika deliciliği ama son hamle hamlığı... Son anda Vederson’un penaltı yardımı olmasa o pozisyonda nereye kadar giderdi bilmiyorum.  Biraz bazı yönleriyle Arda’ya benzetiyorum onu. Dünya starlığıyla sıradanlık arasında bir yerde duruyor. Biraz çaba ve doğru çalışmayla oynayamayacağı kulüp yok. Misal Mevlüt’le yerlerini değiştirseniz. Fransa alt yapısıyla yetişmiş olsa şimdi nerede olurdu? 
49.dakikada Ronaldo’nun (eskisinden yani aslından bahsediyorum) Barça yıllarından bir sahne gibiydi dalışı, ama son çalımı Volkan’a atarken yaptığı? Olacak iş değil. Zemin demeyin. Zemini de hesaplamalı böyle bir yetenek.
İkinci yarıda sert, ama oyun kuramayan Bursa orta sahasının oyun kurma yükünü de sırtlamış olmasına söylenecek bir şey yok tabii. Bekir Ozan ve Mustafa Sarp’ın savunma yönündeki başarılı işleri nedense hücum yönünde görünmeyince, bu iş de Romachenko girene kadar onun sırtına bindi. Dedim ya her şeyi yaptı, son şut, son çalım, son pas dışında. Vederson yardımına gelmese çok iyi oyununa rağmen Bursa’da belki de hakkında en kötü konuşulan oyuncu olacaktı.
Konuk ekibe gelince. Uğur ve Semih...  Takım için kavga edenler yılmayanlar ve kolay kolay yorulmayanlar çıkıyor. Deivid ve Semih çıkıyor. Topu ileride tutanlar. Rakibi uzak tutanlar. Aragones’i bu konuda anlamak olası değil. Çünkü bu oyun 1-0’ken Bursa rakip kaleye düzenli ve organize gelemezken buna yardım etmek yerine rakibi davet etmek anlamına geliyor çünkü.
Sanki değişiklikleri Aragones değil de Ertuğrul Sağlam yapmış gibi.