Mehmet Demirkol

Mehmet Demirkol

mdemirkol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Bu oyunu beğenmeme lüksümüz var, ama istediğini bu kadar iyi yapabildiği için de Daum saygıyı hakediyor

Galatasaray bildik planıyla sahadaydı, üzerinde durulması gereken Fenerbahçe’nin planı. Roberto Carlos’un önündeki Vederson, Gökhan’ın önündeki Mehmet Topuz’la orta sahadan da destek alarak Galatasaray’ın kanatlarını tıkama önceliğiyle sahaya çıkmışlardı. Keita, Arda ve Sabri’yi göbeğe yönlendirmeye çalıştılar; bildik huni taktiği... Galatasaray ortaya yönelince de kapanıp, bol kademeyle, geçilmez bir duvar ördüler.
Plan yüzde 100 başarılı oldu. Gol dışında çeyrek pozisyon dahi yok. Gol de duran toptan. Yani kendi evinde 9 senelik bariz üstünlükle sahaya çıkan Fenerbahçe’nin teknik direktörü tedbiri alandı, 9 senenin mağlubu ise, 9 hafta ne oynadıysa aynısıyla sahadaydı. Hangi tarafı övmek ve hangi tarafı yermek gerekir, tercihi size bırakıyorum.
Fenerbahçe’nin oyununu başarılı kılan, planının işlemesini sağlayan birkaç oyuncudan bahsetmek gerekiyor. Mehmet Topuz ve Vederson dizilişte orta sahanın kanatları gibi gözükseler de fiili oyunda Arda ve Keita’nın markajcılarıydı. Yani aslında bek olanlar, onlardı. Zaten Gökhan ve Carlos’u hücum yönünde daha fazla gördük. Bu tip oyunlarda geldiği günden bu yana çok iyi oynayan, ama açık oyunda kaybolan Christian da dün ekstra oynayanların başındaydı.
Ve son olarak Kazım... Fenerbahçe’ye gelmeden önce santrfor olan genç adam selefleri kadar iyi bir bitirici ya da asistçi değil, ama müthiş kavgasıyla Galatasaray savunmasının başını sürekli ağrıttı. Bu ekip, Alex ve Güiza’ya gol vuruşları yapma ve başka hiçbir şeye karışmama lüksünü tanıyanlardı.
Galatasaray sadece 60 ile Keita’nın atıldığı dakika arasında oyuna ortak oldu, topa sahip oldu, rakip alana yerleşti, ama ligin en güçlü hücum ekibi, çeyrek pozisyon dahi çıkaramadı. Tek bir mazeretleri olabilir; Baros’un erkenden sakatlanması. Geniş alanı çok iyi kullanabilen Çek’in oyundan çıkmasından sonra Fenerbahçe savunmasının sürekli geride kalma zorunluluğu ortadan kalktı ve daha rahat bir psikolojiyle oynayabildiler.
Sonuç olarak bu ligin, Türk hocalar dahil en kurt teknik adamı kazanma planını çok rahat uyguladı. Bu oyunu beğenmeme lüksümüz var, ama istediğini bu kadar iyi yapabildiği için de Daum saygıyı hakediyor.