Mehmet Demirkol

Mehmet Demirkol

mdemirkol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Fenerbahçe’de kalması gerekenler ilk gidenlerse, mevzuuya oradan bakmak gerekir. Dediğim gibi galiba bu kadro bitmiş

Semih olmadan Fenerbahçe makinesi çalışmaz. Genel kanımız bu. Ama dün Semih’le bazı Güiza’lı maçların bile gerisinde bir Fenerbahçe vardı. Bunu nasıl açıklayacağız.
Fenerbahçe dün özellikle ikinci yarıda 18 yaşındaki Soner Aydoğdu’nun komutasındaki Gençlerbirliği’ne, Hacettepe’ye karşı bulduğundan fazla pozisyon verdi. Bunun açıklaması ne?
Uğur Boral’ın defahatle tekrarladığı, dün de TV kameralarına mim sanatını kullanarak anlattığı üzere ‘Git gel, git gel! Kimse yardıma gelmiyor her işi ben yapıyorum’un bu durumda payı var kuşkusuz. Ancak bana kalırsa sorun daha derin.
Uğur’un dediği gibi Fenerbahçe iki yönlü ve devamlılığı çok olan oyuncuların fazla olduğu bir takım değil. Öte yandan hatırlamak lazım ki, geçen sene de değildi.
Ve evet! Semih çok iyi, iyi niyetli, 360 dereceyi görebilen bir sonraki pozisyonu tahmin edebilen bir oyuncu. Türkiye’nin en iyilerinden. Ancak geçen sene de takımın ilk tercihi değildi.
Dünkü oyunu Aragones’in ne kadar kötü bir hoca olduğuyla da anlatamayız. Çünkü bu kadar kötü bir organizasyonu kötü, tembel, umursamaz bir hoca da kuramaz.
Peki sorun ne?
Sanırım Fenerbahçe’nin bu kadrosu bitti. Birer birer başka takımlarda bunun üzerine çıkabilirler. Gelecek sene aralarından biri Avrupa’nın en değerli oyuncusu da seçilebilir. Olabilir!
Ancak hiçbiri bu durumu Alex’in geriye gelmemesiyle, Roberto Carlos’un kaçak dövüşmesiyle, Uğur’un arkadaşlarını satmasıyla, Semih’in bezdirilmesiyle, Deniz’in geçmişte kalmasıyla, Gökhan’ın şımarmasıyla, Deivid’in aklının geçen senede kalmasıyla, Emre’nin günü kurtarma çabası ve psikolojik sorunlarıyla, Volkan’ın sözleşmesiyle, Lugano’nun İtalya aşkıyla, Güiza’nın gece hayatıyla anlatamaz.
Bu durumu galiba kadroda olmayanlarla anlatmak gerekir. Eğer birisi çıkıp ‘Van Hooijdonk’un aklı ve hırsı, Tuncay’ın isyankârlığı, Ümit’in futbola kafa patlatışı, Marco’nun fedakârlığını’ anlatırsa, o zaman durup düşünmek lazım. Fenerbahçe’de kalması gerekenler ilk gidenlerse, mevzuuya oradan bakmak gerekir.
Dediğim gibi galiba bu kadro bitmiş.
Dün Hacettepe’nin intikamını alamayan Gençlerli oyuncuların bu zaafı da gençliklerindendir.