Mehmet Demirkol

Mehmet Demirkol

mdemirkol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Fevkalade bir mücadele ve kupa çeyrek finaline yakışır bir futbol itişmesi oldu. Kalite ise olabildiğince iyiydi

Can sıkıcı derecede iyi iki savunma... Mehmet Yıldız için bütün tedbirleri almış Galatasaray’da Meira, Servet’in yokluğunda Servetvari bir durdurucuydu.
Bülent Uygun’un taktik ve stratejisi Mehmet Yıldız’ı yalnız bırakıyordu. Murat ve Abdurrahman çok ender yerlerini terk ettiler. 1 ya da 2 kez. Hem de toplamda.
Musa forvetin değil defansif orta sahanın parçasıydı. Mehmet Yıldız’ı yalnız bıraktılar. Balili oyuna girene dek. Balili oyuna girince de o bildiğimiz hücumcu Sivas orta sahasını meydanda göremedik. Gerçekten tam anlamıyla bir kupa maçı oynuyorlardı. Sonuna kadar savunma...
Arda, Aydın, Ayhan, Baros ve Barış’ın sadece ceza sahası önü verkaçlarla rakip savunmayı geçmekte ısrar edişleri de Sivas’ın oyun anlayışına tam oturdu.
Kendi karakterine bu kadar uzak bir savunma oyunuyla sahaya çıkan Sivas’ın en güçlü yerini, savunma göbeğini, başka tedbirlerle de güçlendirmişken bu ısrar çok anlaşılır değil tabii.
Hem de bu işi yaklaşık 7 yıldır bu görevi üstlenmeyen Ayhan’ın komutanlığında yapmaya çalışmak Skibbe hakkında kafamızda doğan en büyük soru işaretiydi. Biraz daha yayılmak, Arda ve Aydın’ı gerçek yerlerinde, kanatlarda kullanmak daha çözümcü bir yaklaşım olmaz mıydı? Skibbe’nin takımı öyle bir oyun denedi ki Bilica 20 metrekarelik bir alanda herkesi durdurdu. Alan daraltmaya çalışan rakibe karşı değil, rakibin yanında oynuyor gibiydiler.
Oyun topun sürekli Sivas yarı sahasında ve Galatasaraylıların ayağında olduğu bir oyuna dönüştü. Sürekli savunmaya çarpıp geri döndüler. Lincoln ve Kewell gibi çözücüler olsa durum farklı olurdu tabii. Ama onlardan birisi olsaydı Bülent Uygun takımını böyle mi sürerdi sahaya? Sanmıyorum.
Sonra inanılmaz bir olay oldu ve Mehmet Yıldız oyundan Kamanan için alındı. Mehmet sanki sahadan nasıl çıkacağını bilemiyor gibiydi. Daha önce hiç böyle bir şey olmuş muydu? Mehmet oyundan alınmış mıydı? Şaşırdı, pazu bandını ne yapacağını bilmedi. Kenara baktı, emin olmak istedi, kendini çimdikledi. Evet çıkıyordu.
Sivas için farkı yaratan da bu değişiklik oldu. Kamanan’ın Sabri’den muhteşem sıyrılışı ve Balili’ye verdiği pasla. Size de, Sabri sanki çalımı yerken bile itiraz ediyor gibi gelmedi mi? Kamanan farkı ikiye çıkarma şansını da buldu ama yanlış bir vuruş denedi. Dönüşünde de beraberlik geldi. Fevkalade bir mücadele ve kupa çeyrek finaline yakışır bir futbol itişmesi oldu. Kalite ise olabildiğince iyiydi.
Son olarak: Balili’nin golü sonrası yapılan tezahüratı ıslıklarla durdurmaya çalışanları kutluyorum. Bakalım onların sağduyusu çok büyük bir cezanın gelmesini önleyecek mi?